Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιαν-2019 00:02

  Πού θα δίνουμε την τσάντα με τα λεφτά;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Μακάρι να είχαμε μόνο το Σκοπιανό να μας ταλανίζει. Είναι και η μεγάλη φυγή νέων τζακιών και διαπλοκής, όσο δεν ξέρουν με ποιόν θα έχουν να κάνουν.

  Και εδώ ακριβώς οι ευθύνες των ΑΝΕΛ και προσωπικά του Πάνου Καμμένου είναι ογκώδεις. Γιατί αν δεν ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ... και αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, έχουμε ακόμη ένα 10μηνο καιρό, να συγκρατήσουμε έστω τους ευκαιριακούς επενδυτές της αρπαχτής... μήπως και μας τους βουτήξουν... τα υπόλοιπα Βαλκάνια και η Ανατολική Ευρώπη. 

  Διαφορετικά, τα νέα τζάκια (αυτά που θα έρθουν για να ανανεώσουν τη διαπλοκή και την κρατικοδίαιτη πολιτική στην Ελλάδα) δεν θα ξέρουν σε ποιόν θα παραδώσουν τις τσάντες με τα λεφτά, μετά το ξήλωμα... (κούνια που τους κούναγε...) της κάθαρσης... του 2017 με "έμβλημα"... τον "αγώνα δρόμου" μεταξύ του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς... (στον πρώτο διάδρομο) και της κάθαρσης του συστήματος από την επερχόμενη φιλελεύθερη πολιτική (στον δεύτερο διάδρομο).

  Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κρατάει στα χέρια το μυστικό... της έγκρισης από τη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά αυτό δεν υπόσχεται, αυτόματα, εγγυημένη πολιτική σταθερότητα, με θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον, προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη διαπλοκή... και να προχωρήσουμε σε συναλλαγές με τα νέα (αριστερά πλέον) τζάκια... "επενδύσεων". 

  Εννοούμε τα τζάκια που δικαιούται ο Αλέξης Τσίπρας, ως καλός σκυταλοδρόμος της μεταπολίτευσης και συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ που ξήλωσε τα παλιά τζάκια της ολιγαρχίας... ή εξωράισε... η Νέα Δημοκρατία όταν επανίδρυσε το κράτος... το 2005 -2008, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς...

  Συνεπώς, οι"ταραγμένες σχέσεις" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λόγος επενδυτικής παγίδας στην Ελλάδα και για τους διαπλεκόμενους καθώς και εκείνους που κάνουν δουλειές μια και έξω... αδιαφορώντας για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των οικονομιών.

  Και είναι λόγος καθώς, από την άλλη, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πιθανή κυβέρνησή του εξυπηρετεί τους σκοπούς της διαπλοκής όσο (έτσι όπως πορευόμαστε στις εκλογές και τη διαφαινόμενη διάλυση της αριστεροακροδεξιάς συμμαχίας) κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα που έχει ανάγκη και η διαπλοκή, η παραοικονομία και η αρπαχτή... 

  Οπότε, οι τσάντες με τα λεφτά για επενδύσεις και εξαγορές κρατικών ΔΕΚΟ και περιουσιακών στοιχείων αποκλείεται να αναμένουν και να επενδυθούν στην υποψήφια για εξουσία Νέα Δημοκρατία, μιας και οι εξελίξεις (όπως διαφαίνονται) δεν παρέχουν εγγυήσεις σταθερότητας. 

  Εδώ, καλό είναι να μην μας διαφεύγει, πως και η παραοικονομία που πρωταγωνίστησε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, όπως στην θητεία της πρώτης φοράς αριστερά... του ΣΥΡΙΖΑ έχει τους δικούς της κανόνες. Βάζει τους δικούς της όρους. Και όλα τα θεωρεί απαράβατα.

  Όπως, δηλαδή, και η ανοικτή οικονομία των αναπτυγμένων χωρών έτσι και η διαπλοκή στην Ελλάδα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα για να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει και που θα παραδίδει τις τσάντες... για τις επενδύσεις ή εξαγορές των υποθηκευμένων κρατικών περιουσιακών στοιχείων του Υπερταμείου.

  Με δεδομένα όμως αυτά (τα οποία κανείς δεν τα αμφισβητεί) τι να ψάξει να βρει ο μηχανισμός λειτουργίας του λαδώματος, της μίζας και της διαπλοκής στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι πολιτικές εξελίξεις γράφουν ακόμη τον πρόλογο της μεγάλης αστάθειας η οποία οφθαλμοφανώς καλπάζει... Και αυτό ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών. 

  Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την φυγή από την Ελλάδα ιστορικών, εγχώριων και ξένων ομίλων, (ξεκίνησε το 2008 και συνεχίσθηκε μετά το 2010 με αποεπένδυση, αποχώρηση μεγάλων αλυσίδων και μεσαίων επιχειρήσεων κατά εκατοντάδες) θα ακολουθήσει και η παλαιά διαπλοκή η οποία (σύμφωνα με τη Βουλή και το πολιτικό προσωπικό μας) τρέφει την επίσημη οικονομία της χώρας, 45 χρόνια. 

  Τώρα, για εκείνους με την επίμονη, αλλά αστήρικτη και αναπόδεικτη άποψη, πως η χώρα παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες καθώς η οικονομία μας (μετά την έξοδο από τα μνημόνια) θα ενταχθεί, ανταγωνιστικότατα, στην θέση που της αρμόζει στην Ε.Ε... μαζί με άλλα κουραφέξαλα, τους παραπέμπουμε στη Βουλή και σε όλα τα κόμματα εξουσίας (κυρίως όμως στον ΣΥΡΙΖΑ) που μέσα σε απροσμέτρητη ικανοποίηση αποκάλυψαν... στους ιθαγενείς της χώρας (συνεχίζουν δε και θα συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό), στήνοντας μέχρι και τη γνωστή μας Πολακειάδα..., πως η Ελλάδα της μεταπολίτευσης λαδώνεται και διαπλέκεται, αγρίως, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Και από άκρη σε άκρη...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων