Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Οκτ-2018 00:03

  Θα μοιράσουν τα λεφτά της ανάπτυξης!!!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Ακόμη δύο, τεραστίων διαστάσεων, συγκροτήματα είναι για φευγιό ή οριστικό λουκέτο. Το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σανοπροπαγάνδα θα μοιράζει ανάπτυξη...

  Το σημειώσαμε τις προάλλες από τη στήλη και θα επιμένουμε, στις ίδιες αναφορές, όσο βλέπουμε να περνάει στα ψιλά η τραγική πραγματικότητα (για την εργασία, την ανεργία και τελικά την κοινωνία) ότι η Ελλάδα (σε αντίθεση με όλες τις χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια και τις πρώην κομμουνιστικές Ανατολικού μπλοκ) μετατρέπεται (νομοτελειακά) σε απέραντο φαστφουντάδικο... με καρεκλάδικα, σιδεράδικα, αποθήκες εισαγωγών και τυροπιτάδικα νέας τεχνολογίας... στη θέση της βαριάς, μεγάλης και μεσαίας δευτερογενούς παραγωγής καθώς (έτσι αποδεικνύεται) δεν γνωρίζει και δεν θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.

  Η μοναδική (με προοπτικές) βαριά ελληνική βιομηχανία (από τον κλάδο τσιμέντου) που επέλεξε άλλη έδρα για το μέλλον της (έκλεισε –με την αποχώρησή της– το κεφάλαιο και τον –πραγματικό – χάρτη της 30χρονης βιομηχανικής Ελλάδας, 1950-1980).

  Και ενώ δύο, επίσης ιστορικά και σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα τελειώνουν οριστικά (μόλις ρυθμισθούν οικονομικής φύσεως προβλήματά τους) στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου, και στη Βουλή... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

  Τώρα θυμήθηκαν τους νόμους της αγοράς. Τώρα συλλογίσθηκαν ότι είναι καλό να κλείνει ό,τι δεν πάει καλά στην ιδιωτική οικονομία και όχι να κρατικοποιείται όπως το 1975-1985 με τις 53 βιομηχανίες για το χατίρι 60.000 κλαδικών της Ν.Δ. (αρχικά) και πρασινοφρουρών του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια.

  Αντίθετα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και συγκροτήματα στην κρατική οικονομία του 75%, όπως στη ΔΕΗ, στη ΛΑΡΚΟ, στη ζάχαρη, στα (πήγαινε-έλα σε κράτος και ιδιώτες...) ναυπηγεία, στα εργοστάσια αμυντικού υλικού, στα μεταλλεία και στα τοιαύτα... το λουκέτο δεν είναι καθόλου ιδιωτική απόφαση. Θέλει πολιτικό και κομματικό ζύγιασμα!!! 

  Τι λένε όμως έτσι και τους ρωτήσεις για την Ελλάδα-τενεκεδούπολη... με τη μαύρη εργασία και τον μαύρο κύκλο εργασιών; Εμείς (λένε) θα μείνουμε με όσα μεγάλα συγκροτήματα τα κατάφεραν να ζήσουν στην κρίση. 

  Μακάρι να ξέρατε τι έχουν στα μυαλά τους και τα λένε αυτά; Το κρατικοδίαιτο μέρος της οικονομίας έχουν, με κάποια 5-10 συγκροτήματα όπου το κράτος-πατερούλης τους έχει τάξει... πως δεν θα τους αφήσει μόνους στα χέρια των ξένων συμφερόντων – μονίμων πελατών του κρατικού προγράμματος, προμηθειών και έργων. 

  Που να τολμήσουν να πουν, αριστεροί άνθρωποι... σε προεκλογική περίοδο πως η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τον ευρωπαϊκό βιομηχανικό χάρτη ως χώρα χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς ήδη κυριαρχεί οικονομική, πολιτική αστάθεια και διωγμός της ιδιωτικής οικονομίας με τους εξωπραγματικούς φορολογικούς συντελεστές 29% μέσα σε οικονομικό περιβάλλον συντελεστών 21% (Πορτογαλία) και 10-15% στον ιδιαίτερο ελληνικό γεωπολιτικό χώρο. 

  Αδιάψευστο αποτέλεσμα. Ενώ στις διπλανές Βουλγαρία και Ρουμανία, μέχρι την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία μοιράζονται την πίτα των επενδύσεων με ποσοστά γύρω και πάνω από 4% και ο τόπος μας μένει με τενεκετζίδικα για παραγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ανάπτυξη και κέρδη που θα τα μοιράσει στους φτωχούς... αν πάρουμε στα σοβαρά τα απίστευτα αυτά που ετοιμάζει η προπαγάνδα τους.

  Στην Ελλάδα λοιπόν βαράτε βιολιτζήδες... Χορέψτε ιθαγενείς... Από τις επόμενες ημέρες οι Συριζαίοι θα πάρουν λόγγους, βουνά και ραχούλες να σκεπάσουν τα ρεζιλίκια τους με τον Σόρος, να τα μπερδέψουν με τους υπουργούς που ξεμπροστιάζει ο ένας τον άλλο, να μπαλώσουν τα κηρύγματα για λαϊκά δικαστήρια (επειδή αυτά που έχουμε καθυστερούν...), να ανατρέψουν (αν μπορέσουν) το χάλι στην εργασία, στο ασφαλιστικό και στην Παιδεία.  

  Στην προπαγάνδα "νέας κοπής" ("κόβεται και ράβεται" παράλληλα με την ψήφιση του προϋπολογισμού) το σανό θα περιγράφει την αριστερή ανάπτυξη στην Ελλάδα και τα κέρδη του 2018 και 2019, που θα τα μοιράσουν τους φτωχούς... (μιας και τις εκλογές θα τις κάνουν τον Οκτώβριο του 2019...).

  Τα ξεφωνητά και τα ξεκατινιάσματα... στα υπουργικά συμβούλια, στη Βουλή, στην ΕΡΤ (ή όπου επιτρέπει το κόμμα να παρουσιάζονται) θα ξεπερνιούνται ή δεν θα σχολιάζονται (επί της ουσίας), με ποινή αδειάσματος του σχολιαστή... από το Μαξίμου. Το σύμπαν στον ΣΥΡΙΖΑ (ντουντουκοφόροι, στελέχη, υπουργοί, βουλευτές) θα πηγαίνουν την κουβέντα μόνο στα κέρδη που θα μοιράσει η κυβέρνηση από την ανάπτυξη του 2018-2019 και (υποχρεωτικά αυτό...) στα σκάνδαλα των άλλων που τα ξεριζώνει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς... του ΣΥΡΙΖΑ.  

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων