Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Αυγ-2018 00:03

  Κυβέρνηση για τα μπάζα...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Τελειώνουμε με τα σπίτια σύντροφοι. Στις 17.000 οι πλειστηριασμοί του 2018. Ακατοίκητα 3.200 από πυρκαγιές. Μένουν 3.085 αυθαίρετα. Θα γίνουν μπάζα.

  Να μην είμαστε άδικοι. Ήρθε η ώρα. Η πρώτη φορά αριστερά... κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ είναι τσόντα...) βάζει απέναντί της τα συμφέροντα!!! Θα τα διαλύσει. Ετοιμάζει σύγκρουση...

  Δεν είναι λόγια. Είναι αποφάσεις. Είναι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Και παρά το νεαρό της ηλικίας του (που λέει και ο σύντροφος Βερναρδάκης). Θα αφανίσει τα συμφέροντα...

  Διάγγελμα έκανε προχθές ο (εκ των δεξιών...) εκπρόσωπός του, σύντροφος Τζανακόπουλος (Kατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων προωθεί η κυβέρνηση). "Η κυβέρνηση (είπε με στόμφο) είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού, Επιτροπή ολοκληρώνει σχέδιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης". 

  Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα, που δεν αφήνουν την Ελλάδα να πάει μπροστά; Να πάρει κεφάλι στην Ευρώπη; Να δείξει πολιτικό μεγαλείο; 

  Μια λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγιαλό, της Αττικής. Η σύγκρουση θα είναι χωρίς επιστροφή... Πάμε τώρα στη στρατηγική.

  Επιτελάρχης ο κομισάριος Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος επιβεβαίωσε χθες (μαζί με τον ειδήμονα στο περιβάλλον κομισάριο Πάνο Σκουρλέτη) την εκστρατεία (και τα πρώτα κονδύλια -5.000.000 ευρώ -από την τσέπη των φορολογουμένων) ενάντια στα συμφέροντα.

  Σύμφωνα με το πρώτο ανακοινωθέν... Τζανακόπουλου. Ο πολεμικός σχεδιασμός θα γίνει από Επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος και θα καλυφθεί από νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις σε κάθε μορφή γκρεμίσματος και μπάζων...

  Πρώτη μάχη. Το κόμμα και η κυβέρνηση θα παραλάβουν σχέδιο της Επιτροπής με θέσεις μάχης, για κυκλωτικές κινήσεις στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

  Δεύτερη μάχη. Κυβέρνηση και κόμμα θα χτίσουν νομοσχέδιο κατεδάφισης στα δάση και στις παραλίες. 

  Τρίτη μάχη. Κηρύσσεται επιστράτευση των 154 του Εκλεκτού Σώματος των "ναι σε όλα" (εδώ είναι χρήσιμοι και οι ΑΝΕΛ) για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. 

  Τελική μάχη. Ψηφίζεται το νομοσχέδιο και (κατά την προσωπική μας άποψη) μένουν αρρύθμιστες κάποιες βασικές διατάξεις, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος (όπως και στα άλλα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, αδειοδοτήσεις, απλοποιήσεις...)!!! 

  Ξεκινούν οι παρελάσεις. Βγαίνουν στον λαό με ντουντούκες. Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους. Του παλιούς. Εμείς φτιάξαμε νόμο ενάντια στα αυθαίρετα. Ψηφίστε μας στις εκλογές για να τον εφαρμόσουμε...

  Μα, τα αυθαίρετα είναι στα συμφέροντα; Δεν είναι στους πολιτικούς πελάτες και του ΣΥΡΙΖΑ...; Θα σκούζουν... τα κίτρινα μέσα ενημέρωσης..., τα βοθροκάναλα... (ιστορική ρήση Πολάκη...) και οι απορημένοι πολίτες...

  Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είπατε πως συμφέροντα είναι μόνο η διαπλοκή. Είναι οι δουλίτσες στους κρατικοδίαιτους... Το ξεπούλημα του κράτους στα ντόπια και ξένα συμφέροντα (ιστορική ρήση των Φωτόπουλων του ΣΥΡΙΖΑ). Είναι οι γερμανοτσολιαδες (ανακάλυψη Τσίπρα) και η ολιγαρχία...; (αυτή που ξεφώνησε..., από την Θεσσαλονίκη, ο Τσίπρας, δείχνοντας τον ΣΕΒ;)

  Είναι και αυτοί. Αλλά (όπως φαίνεται) τους αφήνουν για τους άλλους. Τους παλιούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους βρήκε. Και τι να κάνει... συνέχισε. Από δουλίτσες μέχρι το ποδόσφαιρο... Θα ξαναβρεθεί ενάντιά τους... ως αντιπολίτευση. 

  Προς ώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει αποκλειστικά τη μεσαία τάξη. Αυτούς που έχουμε να πληρώνουν εφορίες, ΕΦΚΑ και Καρανίκες... Ανάμεσά τους και 17.000 που χρωστάνε από 500 ευρώ και πάνω, σε λίστες του 2018. 

  Δεν θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σπίτι για σπίτι, οικόπεδο για οικόπεδο, χωράφι για χωράφι. Οι πλειστηριασμοί περιμένουν.

  Και για όσους δεν αρέσει... έξω από εδώ... Μαζί με τους 500.000 που και εμείς, οι αριστεροί, τους μεταναστεύσαμε. Μαζί με τους 700.000 των 317 ευρώ. Μαζί με το 1.000.000 άνεργους, που δεν βρήκαν να δουλέψουν γκαρσόνια ή καθαρίστριες. 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλα να κάνει. Ανοίγει μέτωπο με τα συμφέροντα 3.085 αυθαίρετων. Έχει κανείς (υπονομευτής της αριστεράς) απορία για τον κυβερνητικό αγώνα... εκτός από αυτή του, ακούραστου, BIG που αναζητά, σε σχόλιό του, τι θα γίνει με τις μίζες που πήρε ο κρατικός μηχανισμός για τα αυθαίρετα... και αν θα επιστραφούν; ή την άλλη του, ξεχωριστού, Dikigorow Diavolou που διερωτάται... αν η κυβέρνηση, εκτός από στάχτη και μπούρμπερη, θα γεμίσει τη χώρα και με μπάζα... (εξ ου και ο τίτλος του σημερινού μας σημειώματος).

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ