Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Ιουλ-2018 00:03

  Ρωτήσανε τους Γερμανούς;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Περιέργως πως, ο Τσακαλώτος επιμένει να κρατάει κλειστό το στοματάκι του... Γιατί περιέργως; Γιατί τα πολιτικά του "ψωμιά" τελειώνουν με το μνημόνιο.

  Λόγο, από εδώ και πέρα, θα έχουν απ' ευθείας οι Γερμανοί. Ας δείχνουν πως κάθονται στην άκρη. Ας παρουσιάζονται μαλακότεροι... των μαλακών...

  Έτσι και τελειώσουμε με τα Σκόπια (που θα τελειώσουμε γιατί εκλογές δεν θα δούμε...) και ηρεμήσουν οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί θα θυμίζουν εποχές "go back κυρία Μέρκελ". 

  Η "σφυρίχτρα" για τα φάουλ (εκτός μνημονίου και εντός εποπτείας) θα είναι γερμανικής προέλευσης... Θα την ακούσουμε για πρώτη φορά με το συνταξιοδοτικό. 

  Μόλις περάσει η ΔΕΘ και ο Αλέξης Τσίπρας σκορπίσει τα δεμάτια με το σανό στους ιθαγενείς, οι Γερμανοί θα βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.

  Και ας γνωρίζουν, οι Γερμανοί, πως μετά τον αποδεκατισμό, της μεσαίας τάξης, στην Ελλάδα, από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι "εγγυητές" και "χρηματοδότες" της αγοράς και της κατανάλωσης είναι, κατά 80% (τουλάχιστον), οι συνταξιούχοι.

  Ας διαπιστώνουν, οι Γερμανοί, ότι, οι "χορηγοί" σπουδών και καθημερινής διαβίωσης των νέων της Ελλάδας (αυτών των ολίγων που μας έμειναν) είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες της μεσαίας τάξης. Με επικουρικούς... αν θέλετε, όσους αντέχουν από την αγροτιά, με τη σύνταξη ψωμοτύρι... του ΟΓΑ.  

  Δεν είναι δουλειά των Γερμανών να ξαναγεννήσουν τη γερασμένη Ελλάδα. Την ψωροκώσταινα, που διαδέχεται την εκτός μνημονίων Ελλάδα. 

  Οι Γερμανοί (σημειώστε το) αναλαμβάνουν (ατύπως) "Επόπτες" της Εποπτείας. Και θα κριθούν γι' αυτό από τους θεσμούς. Αλλά (ας μην το ξεχνάμε αυτό...) και από τη γνωστή "Εκκλησιαστική" παρέα στα Βόρεια της Ευρώπης. 

  Γερμανική η "σφυρίχτρα" για τα ελληνικά φάουλ, στο εκτός μνημονίου παιχνίδι Ελλάδα- Εποπτεία. Το παιχνίδι... που αρχίζει τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα κάνει ημίχρονο... το 2022. 

  "Ημίχρονο" στο οποίο τα "φάουλ", που θα σφυρίξουν οι Γερμανοί, θα έχουν να κάνουν με πιθανές αριστερές ή άλλες... (μετά τις εκλογές) "τρικλοποδιές" στις αποκρατικοποιήσεις...

  Θα "σφυρίξουν" ακόμη σε πιθανά "μαρκαρίσματα" στη διανομή έργων (ενεργειακών κυρίως) σε κρατικοδίαιτους. Στις ενεργειακές διασυνδέσεις της νησιώτικης Ελλάδας με τη χερσαία. Στις εγκαταστάσεις αγωγών φυσικού αερίου στα Βαλκάνια. Σε οδικά έργα ευρωπαϊκής σημασίας. 

  "Φάουλ", θα κριθούν επίσης, τα πιθανά "κόλπα" σε διανομή υποδομών που (ακόμη) ανήκουν στο ελληνικό κράτος. 

  Από την άλλη οι Γερμανοί δεν θα επιτρέψουν να μπουν στον "αγώνα" περισσότεροι Κινέζοι παίκτες... Τόσο για οικονομικούς όσο και πολιτικούς τους... λόγους.  

  Και θα είναι προσεκτικοί (οι Γερμανοί), σε όλη την περίοδο της Εποπτείας, στη μεταβίβαση... των (30 και βάλε...) ΔΕΚΟ μαζί με τα αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία.

  Το δεύτερο ημίχρονο (κανείς να μην αμφιβάλει και για "δεύτερο ημίχρονο") στο γήπεδο της Εποπτείας πάντα. Διάρκεια (μαζί με παράταση και πέναλτι...) ως το 2028, αν όχι παραπέρα... 

  Και το Μαξίμου τι κάνει; Τα ξέρει ή δεν τα ξέρει αυτά; Μα είναι δυνατόν; Τα ήξεραν από την αρχή. Από την επόμενη ημέρα των γερμανικών εκλογών. Και σε λεπτομέρειες. 

  Από τότε που ο Τσακαλώτος τους έλεγε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη... Αλλά το Μαξίμου (και προσωπικά ο Τσίπρας) τον άδειασαν. Δύο φορές μάλιστα.  

  Γιατί οι αριστεροί, εφόσον δεν τους είσαι χρήσιμος, σε τελειώνουν. Αν συμβαίνει, μάλιστα, να έχεις και άποψη. Να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει και να λες τα σωστά... Μαύρο φίδι που σε έφαγε...

  Τα έχει αυτά τα κουσούρια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Προσωπικά δεν τον γνωρίζω και δεν ξέρω. Ακούω όμως πως έχει εμμονή, να λέει την άποψη του για το πώς έχουν τα πράγματα. Κουσούρι, λένε, που τρέχει από τα μπατζάκια του...

  Τι να έκαναν στο Μαξίμου. Στον στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα. Ο Ευκλείδης φάνηκε χρησιμότατος, τόσο στους θεσμούς (για την Ε.Ε) όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ (για τη Βουλή). 

  Αλλά σε 30 ημέρες η μύτη του Πινόκιο θα μεγαλώσει... Τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ μαζί με σανό θα είναι σε καθημερινή προσφορά. Σε μια συσκευασία. Θέλεις τσάμπα ψέμα, το έχεις. Θέλεις σανό να νοιώσεις καλύτερα, δικό σου το πακέτο... Όλα θα τα ρυθμίζουν... Όλα θα τα τακτοποιούν... Τις συντάξεις του αφανισμού... Τις μισθάρες... των 317 ευρώ. Όλα. Τι δηλαδή; Θα ακούνε τον Τσακαλώτο να τους λέει σηκώνουμε σκόνη; Και οι Γερμανοί; Ρωτήσανε τους Γερμανούς; Ούτε λόγος... Όταν "σφυρίξουν τα φάουλ", στο γήπεδο θα έχει κατέβει ο Μητσοτάκης. 

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ