Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 00:03

  Έρχονται λεφτά...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Ε, ρε γλέντια..., που λέει ο καραγκιόζης. Το κράτος "παράγκα" του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει χαρτζιλίκια... σε βιοτέχνες. Ταμείο μικροπιστώσεων θα το πουν.

  Η μεγάλη κρατική Τράπεζα της αριστεράς και της προόδου... (την θυμάστε που την κλωθογυρίζανε στον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015;) δεν τους βγήκε. Την κονταίνουνε τώρα. Ταμείο την κάνουνε. Και από Αναπτυξιακή Πιστώσεων την πάνε για Μικροπιστώσεων. Αριστεροί είναι και ό,τι τους αρέσει λένε. Ποιος θα τους πει όχι. Ο Ρουβίκωνας; 

  Δώσε κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινίσει... Όταν πρωτοσχεδιάσανε την Τράπεζα Ανάπτυξης (τον σύντροφο Μηλιό προορίζανε για επικεφαλής στην "επανάσταση" του 2015) σκοτωθήκαν ανάμεσα τους. 

  Μαλιοτραβήχτηκαν Πασόκοι και Συριζαίοι για το κουμάντο. Και πριν από 3 χρόνια η μεγάλη Αριστερή Αναπτυξιακή Τράπεζα μπήκε στη ντουλάπα της "παράγκας". Οι συζητήσεις έμειναν παρασκηνιακές. 

  Στα δύο χρόνια την έβγαλε από το χρονοντούλαπο ο ελληνοαμερικανός σύντροφος Δημήτρης Παπαδημητρίου ως υπουργός Ανάπτυξης. 

  Θα την στήσουμε την Τράπεζα και θα χαλάσει κόσμο με τα λεφτά που θα δίνει και σε ελληνοαμερικανούς επενδυτές (που ακόμη έρχονται... σαν τους βάρβαρους του Καβάφη ως κάποια λύση...).

  Έτοιμος από τότε και ο νόμος που θα συγκλόνιζε τον δεξιό και αριστερό καπιταλισμό. Είπαν και στον αρχηγό Αλέξη να την διαφημίσει. 
  Πήρε την καραμέλα για την Τράπεζα, ο Τσίπρας, και την πιπίλισε στην Θεσσαλονίκη, στον ΣΕΒ, στη Βουλή και όπου του αντιλέγανε πως δεν γίνονται επενδύσεις. 

  Μπλέχτηκε πάλι το σχέδιο. Ξανά οι Πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αφήνουν Τράπεζα για Τράπεζα του κράτους να πέσει κάτω. Αλλά ούτε να μείνει όρθια... Τι να πρωτοθυμηθούμε... Την ΕΤΒΑ, την ΑΤΕ, την κρατική Εμπορική; 

  Στο συρτάρι ακόμη μια φορά τα όνειρα για τους συντρόφους μικρομεσαίους και επαγγελματίες που θα ζούσαν από το πουγκί του κράτους πατερούλη με την φροντίδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Εκεί λοιπόν που όλα κοιμόντουσαν... έρχεται ο κομισάριος ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και μοιράζει χαρτζιλίκια στους επαγγελματίες και τους μικρούληδες... της αγοράς (Αλέξης Χαρίτσης: Δημιουργείται Ταμείων μικροπιστώσεων).

  Φτου και από την αρχή λοιπόν... Πάμε στη δημιουργία ενός Ταμείου μικροπιστώσεων, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, όπως ξεκάθαρα μας είπε ο σύντροφος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα. 

  Και γιατί είπε, ο σύντροφος, όλα αυτά τα χαρούμενα υποσχόμενος στη ΔΕΘ να τα ακούσουμε ακόμη περισσότερα για το κράτος – πατερούλη που θα σταθεί στο πλευρό του μικρού και του μικρομεσαίου μοιράζοντας λεφτουδάκια από τον κορβανά (ίσα - ίσα να αποφύγουν το λουκέτο, μέχρι τις εκλογές... και μετά βλέπουμε). Γιατί να μην τα πει; Μήπως θα τον ξέρει κανείς τον Χαρίτση μετά τις εκλογές. Οπότε τι τον νοιάζει. 

  Αραδιάζει μια αριστερή μπουρδολογία και ας τα λέει αυτά στην Πάτρα και στους Πατρινούς που έχουν περάσει και ζήσει βιομηχανικές, παραγωγικές και εξαγωγικές δόξες άγνωστες στην υπόλοιπη Ελλάδα.

  Και ας τα διαβάζουν αυτά οι 260.000 πτυχιούχοι (οι μισοί και με μεταπτυχιακό) που από το 2009 μέχρι και σήμερα παραμένουν άνεργοι -όπως αναφέρει σε έρευνά του το ΙΟΒΕ- και περιμένουν τη σειρά τους να βρουν δουλειά εκτός Ελλάδος και να προστεθούν στους 500.000 που ήδη έριξαν μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να γυρίσουν.

  Τον Χαρίτση και τον κάθε Χαρίτση, νομίζουν, πως περιμένουν όλοι αυτοί, να τους μοιράσει πενταροδεκάρες (ως επαγγελματίες ή ως μικρούληδες... επιχειρηματίες) και να τους πει πως "...η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί σε ποσοστό άνω του 90% τον βασικό πυρήνα όλου του παραγωγικού συστήματος της χώρας, και ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να περνάει μέσα από τη στήριξη και την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης".

  Το κράτος δηλαδή και πάλι. Αυτό το τέρας ανυποληψίας, ασυνέπειας και αυθαιρεσίας που ζει αναπνέοντας από την τελευταία πνοή της μεσαίας τάξης και από τον ιδρώτα του μισθωτού, αντί να δώσει κίνητρα για την απασχόληση με μείωση φόρων και περιορισμό της άθλιας κλοπής ,μέσω εισφορών (για ένα αποτυχημένο και ετοιμόρροπο ασφαλιστικό σύστημα) έχει το θράσος να υπόσχεται χαρτζιλίκι (έξω από τις Τραπεζικές διαδικασίες λέει) ώστε (προφανέστατα) να μπορούν τα κομματόσκυλα – σύμβουλοι των υπουργών να βολεύουν με παραδάκι του κορβανά κάθε κομματικό πελάτη. Δοξάστε τους!!!

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ