Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Απρ-2018 00:03

  Λεφτά για την Ελλάδα δεν υπάρχουν, σύντροφοι…

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου

  Άλλη μια Ανάσταση χωρίς έκρηξη επενδύσεων. Γιατί στην Ελλάδα του Τσίπρα μόνο αγοράζουν. Και ας καμώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν το καταλαβαίνουν.

  Ας το χωνέψουμε μια κι έξω, σύντροφοι. Πέρα από τις αριστερές χαζομάρες και τις βλακείες του πίνακα και του καφενείου, ανάμεσα στο τάβλι και την πρέφα, υπάρχουν και τα νούμερα που δείχνουν την αλήθεια. 

  Τα νούμερα που (όπως και να τα λογαριάσεις -Τραπεζικά ή ερευνητικά-) καταλήγουν στο γενικό συμπέρασμα ότι, για τις πρώτες, αναπτυξιακές ανάσες η ελληνική οικονομία απαιτεί "εντριβές" από ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 200 δισ. ευρώ (100 δισ. αρχικά) μέχρι το 2030.

  Την "θεραπεία" αυτή την χρειάζεται (ετησίως) για 10ετή ή 12ετή περίοδο που σημαίνει ίση διαίρεση του συνόλου, των 200 δισ., και χωρίς ζαβολιές...

  Τα ιδιωτικά αυτά κεφάλαια βεβαίως υπάρχουν. Και είναι προγραμματισμένα να επενδυθούν σε χώρες προσέλκυσης κεφαλαίων με προτίμηση εκείνες που γεφυροποιούν τα εκτός Ε.Ε. παγκόσμια επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ευρώπη συνδέοντας τα με ευρωπαϊκά, στοχευόμενης εξωστρέφειας. 

  Το "κυνήγι του θησαυρού" έχει ξεκινήσει. Στις πρώτες γραμμές εκτός από την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Τσεχία χώρο αναζητούν μέχρι και τα Σκόπια ανάμεσα στις γενικότερες... επιδιώξεις τους. Ψάξτε το, σύντροφοι. Και ας είμαστε βέβαιοι πως και τα Σκόπια και οι Τούρκοι θα μας κουνήσουν το μαντήλι... 

  Και ενώ, όλα αυτά γυρίζουν, σαν σβούρα, στο κεφάλι της Ελλάδας (με την οικονομία της σε κατάσταση λιποθυμίας από την αποεπένδυση) εμείς ξεδιπλώνουμε αριστερές ανοησίες με την Ελλάδα σε δήθεν ανάπτυξη μέσα από καινοτομίες και αξιοποίηση του ανθρωπινού δυναμικού, λες και οι πολυεθνικές (άλλοι δεν επενδύουν στην Ελλάδα) περιμένουν εμάς να τους πούμε (δια στόματος Τσίπρα...), που θα βάλουν και τι θα κάνουν τα λεφτά τους. 

  Δυστυχώς για εμάς, άλλα είναι αυτά που περιμένουν να τους πούμε οι πολυεθνικοί, οι κεφαλαιούχοι, οι κυνηγοί επενδυτικών ευκαιριών και οι χρηματοδότες, είτε ως Τράπεζες είτε ως μεγάλοι πιστωτικοί όμιλοι. 

  Ζητούν απαντήσεις στις (αναπάντητες μέχρι και σήμερα) ερωτήσεις τους τι συμβαίνει στην Ελλάδα των επενδυτικών ευκαιριών... και συνεχίζεται ασταμάτητα η επιχειρηματική έως και επαγγελματική μετανάστευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει, για τρίτο χρόνο, (ξεκίνησε να τα λέει το 2016) για ολοκλήρωση νέου επενδυτικού οράματος.

  Ζητούν να τους βεβαιώσουμε για το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, τόσο από πλευράς νομοθετικού καθεστώτος όσο και σταθερότητας, καθώς σε 6-16 μήνες μπαίνουμε σε προεκλογικό και εκλογικό κύκλο που θα συνοδεύεται από πολιτικές και κομματικές ανακατατάξεις ή συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων με εντονότατες αντιθέσεις στην οικονομική πολιτική!!!

  Ζητούν τέλος εγγυήσεις πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας με μονιμότητα στο φορολογικό, περιβαλλοντικό, αδειοδοτικό, επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον (όταν ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους) υπολογίζοντας, ως βάθος χρόνου σταθερότητες, τουλάχιστον την 10ετία.

  Απαντήστε, λοιπόν, σύντροφοι, στους επενδυτές που τους καλείτε να έλθουν στην Ελλάδα και να βάλουν τα λεφτά τους στην τεχνολογία, την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό (μόλις χθες επανέλαβε την πρόσκληση ο Αλέξης Τσίπρας)  για πόσα χρόνια εγγυάστε, ως ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που υπόσχεστε σήμερα, με το προσκλητήριό σας. 

  Απαντήστε στους επενδυτές που τους καλείτε να φέρουν, ιδιωτικά κεφάλαια 100 δισ. (σε πρώτη φάση) έως τα 200 δισ. μέχρι το 2030 που έχει ανάγκη η Ελλάδα (όπως διαπιστώνουν ο ΙΟΒΕ, ο ΟΟΣΑ και η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να το διαψεύδετε) εάν, μετά τις εκλογές του 2018 ή του 2019, έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη (λέμε εάν...) ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, θα συμφωνεί με τις ιδιωτικές επενδύσεις ή θα ουρλιάζει... "έξω από την Ελλάδα οι κατακτητές... όπως και το 2012-2014". 

  Απαντήστε, στους ιδιώτες επενδυτές από τους οποίους η οικονομία αναζητά 15 δισ. τον χρόνο για μια 15ετία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει, σε 6-16 μήνες, την αναπτυξιακή, την φορολογική και την επενδυτική πολιτική της όποιας κυβέρνησης τον αντικαταστήσει, ή θα βάλει τους Καρανίκες να βάφουν την Αθήνα με συνθήματα έξω οι πουλημένοι του κεφαλαίου... Έξω τα καθάρματα της ολιγαρχίας. Και επειδή έτσι ακριβώς θα γίνει, μην κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε... Σε αυτή την Ελλάδα κανείς "βλάκας" ιδιώτης επενδυτής δεν θα φέρει τα 200 δισ. που έχει ανάγκη η οικονομία μας και η ανεργία μας. Γι' αυτή την Ελλάδα λεφτά δεν υπάρχουν...

  george.kraloglou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων