Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Δεκ-2017 00:03

  Η αριστερή "γκρίζα απόχρωση" του απατεώνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Αριστερή αλλαγή και στο χρώμα της απατεωνιάς. Στα "μαύρα" (σε συναλλαγές και αμοιβές) εισχωρούν μεθοδικά και κάποιες "γκρίζες αποχρώσεις". 

  Θα τις δούμε μέσα στο 2018 αλλά τότε θα είναι αργά. Η "γκρίζα" αριστερή απατεωνιά που φυτεύτηκε (με υπολογισμό ή χωρίς...) στα κοινωνικά μερίσματα, στα επιδόματα, στις επιχορηγήσεις, στα βοηθήματα, στις επιδοτήσεις, στις ενισχύσεις των Δήμων και στις προσλήψεις ετοιμάζει προεκλογικούς καρπούς...

  Και πρώτο απ' όλα το κοινωνικό μέρισμα και στους φοροφυγάδες αφού λόγω συναλλαγών, αμοιβών και μεροκάματων με τα κλασσικά μαύρα "εξασφαλίζουν" τα απαιτούμενα κριτήρια... Μπορεί να γίνει ξεκαθάρισμα εδώ; Όχι γιατί είναι αδύνατον. 

  Ίδια μορφή απατεωνιάς και στα επιδόματα των 400 ευρώ των ανέργων μέγα μέρος των οποίων συντηρούν, αν όχι και επιβάλλουν..., την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία... (βεβαίως μέχρι να δουν τι θα κάνουν με την τύχη τους, εκτός Ελλάδος, όπου ασφαλώς και θα αναζητήσουν κανονικές συνθήκες δουλειάς). 

  Στο επίδομα θέρμανσης τώρα και τα ειδικά επιδοτούμενα τιμολόγια καυσίμων για αγροτικές εργασίες. Το σύστημα αυτό που προσθέτει (κάθε χρόνο) νέο κύκλο λαθρεμπορίου σε όλη την ελληνική περιφέρεια σε συνδυασμό με τις μαύρες συναλλαγές αγροτικών δραστηριοτήτων. Το παραεμπόριο καυσίμων συμπεριλαμβάνει, ήδη, ανάμεσα στους πόρους το αλισβερίσι με αγροτικές δουλειές όσο ο Εδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα παραμένει οχυρό του κράτους που δεν πέφτει με τίποτε...

  Τα προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων των 80.000 και πλέον ανέργων (για το 2017-2018) είναι ο άλλος χώρος του έλα να δεις... καθώς (θεωρητικά και μόνο θεωρητικά) η επιδότηση των αμοιβών με 500 ευρώ από τον ΟΑΕΔ είναι ελεγχόμενη όπως και η ανασφάλιστη εργασία την οποία δεν αποκλείεται να την δούμε και προσφορά –κίνητρο στις αγγελίες εργασίας...

  Και πάμε στα άλλα βοηθήματα, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις. 

  Οι Δήμοι θα παραλάβουν από το κράτος-πατερούλη 500 εκατ. ευρώ για να καλύψουν προγράμματα και εργασίες με ξεκαθαρισμένες προσλήψεις βάσει σχεδίου εξυπηρέτησης προεκλογικών συμφερόντων, του κόμματος...

  Η ανάλυση και μόνο των έργων και των νεωτερισμών... των Δήμων μέσα στην κρίση και στην φτώχεια που έρχεται αρκεί για να δείξει το πάρτι που ετοιμάζεται με οργάνωση Πάνου Σκουρλέτη. 

  Το υπουργείο Ενέργειας τώρα ετοιμάζει να μοιράσει 4,7 εκατ ευρώ σε δικαιούχους εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που διαμένουν σε περιοχές της Αττικής, με τιμή ζώνης έως 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για κεντρικές ή ατομικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Η δαπάνη κυμαίνεται από 4.500 έως 8.000 ευρώ για αυτονομίες και μονοκατοικίες και έως 22.000 ευρώ για κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών. 

  Και, για να συγκινηθεί ο λαουτζίκος..., πετάνε και ένα... "θα προτιμηθούν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την θεομηνία..." χωρίς να ξεκαθαρίζουν πως θα ξεχωρίσουν τις πληγές... ανάμεσα στα σπίτια και στις πολυκατοικίες...

  Ας μην μας διαφεύγει επίσης πως (λίγες ημέρες πριν) η ΔΕΗ "ζορίστηκε" από την αριστερή κυβέρνηση του λαού... να ανοίξει 156.000 διακόπτες από τους 204.000 που σφάλισε γιατί έχασε λεφτά ετών και ετών... και πάει για πτώχευση. Ανάμεσα σε αυτά και οι οφειλές από βίλες της Κηφισιάς με δύο πισίνες... όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΗ. 

  Όλα αυτά τα καλούδια... τα εξασφαλίζει το κράτος – πατερούλης, της ελληνικής σοβιετίας της μεταπολίτευσης, (περιόδου ΣΥΡΙΖΑ) με πρόσχημα, πως δεν τα βάζει μόνο ο κορβανάς αλλά, το μεγαλύτερο μέρος, είναι από το ΕΣΠΑ. 

  Άρα καλώς καμωμένα... Και ας μην έχουν καμία σχέση με στόχους και φιλοσοφία ΕΣΠΑ που είναι απολύτως συνδεδεμένοι με ενίσχυση επενδύσεων και υποδομών που διευκολύνουν αναπτυξιακές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

  Βάλτε τώρα με τον νου σας τι και πόσα ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, διαπλοκή, στήριξη κυκλωμάτων και εναλλακτικές... για απατεώνες μπορούν να "χωνευτούν" στις σοβιετικές αυτές αγαθοεργίες του κράτους-πατερούλη και των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Προς τι όμως η γκρίνια της στήλης όταν όλα αυτά, τα θεάρεστα..., τα έχει ανάγκη η κοινωνία, ο αδύναμος λαός, οι λαϊκές τάξεις και η φτώχεια του τόπου μας; Και στην τελική, που λέει και ο λαός..., πολλά (που τα έκαναν και οι άλλοι) είναι ότι περιμέναμε από την αριστερή μας κυβέρνηση... Γι' αυτό και την ψηφίσαμε... Στην πιθανή αυτή παρατήρηση ή σχόλιο η στήλη δεν έχει (για σήμερα) καμία απάντηση. Προσέξτε πάντως (καλά-καλά) την περιγραφή μας και απαντήστε εσείς. 

  george.kraloglou@capital.gr 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων