Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Νοε-2017 00:03

  Τρελάθηκαν στην Κομισιόν!!!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιώργου Κράλογλου 

  Βρήκαν δικό τους "παπά", τον Αλέξη Τσίπρα, και θέλουν να θάψουν και ζωντανούς. Βάζουν χέρι στα "ιερά και τα όσια" της ελληνικής σοβιετίας...

  Για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να συνεχίσουμε να παίρνουμε δανεικά, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, απαιτούν (βεβαίως ανάμεσα στα άλλα) να αποσύρουμε, άμεσα, τα κομματικά στρατεύματα κατοχής στο κράτος και να ακυρώσουμε κάθε νέα "στρατολόγηση".

  Πριν πάμε στο "δια ταύτα" ας δούμε τι άλλο ζητάει η Κομισιόν, όπως φαίνεται στην ενημερωτική έκθεση της για το Πρόγραμμα Στήριξης της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Capital.gr "Κλειδί" η απολιτικοποίηση του Δημοσίου) και γιατί το ζητάει με επιμονή γνωρίζοντας, (πολύ καλά πλέον) τι πάει να πει να πει Ελλάδα...

  Ζητάει να φτιάξουμε και άλλες Ανεξάρτητες Αρχές λειτουργίας του κράτους (λες και αυτές που έχουμε δουλεύουν ανεξάρτητα... αλλά τέλος πάντων). 

  Επιμένει να χαλάσουμε τον κόσμο και να εφαρμόσουμε ικανό σύστημα αξιολόγησης των κρατικών υπαλλήλων για να μην αντικαταστήσουμε περισσότερους από τους καθαρά "επιστρατευμένους" του στρατού κατοχής. 

  Και μας επιβάλλει να προσλάβουμε έτοιμους Διευθυντές και για τα υπουργεία και για τις Ανεξάρτητες Αρχές. 

  Εκεί όμως που σε βάζουν να αυτοκτονήσεις... είναι το "κλειδί" του όλου εγχειρήματος. Απαιτούν να τους πείσουμε ότι όλα αυτά οφείλουμε να τα θεμελιώσουμε (στην Ελλάδα αυτά...) με τρόπο που να μην γκρεμίζονται στο μέλλον...

  Αλήθεια, πού βρήκαν τόσο "θράσος" οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και έγραψαν αυτό το κείμενο για υποχρεώσεις της Ελλάδας πατώντας τον "κάλο" της... ή, αν το θέλετε και αρχαιοπρεπώς, σημαδεύοντας την "Αχίλλειο πτέρνα" της; 

  Είναι περισσότερο από βέβαιο πως παίρνει ανυπολόγιστες διαστάσεις η ανάγκη να δείξουν στους φορολογούμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ειδικότερα στους εκτός ευρωζώνης) ότι ναι μεν θα δανείζουμε την Ελλάδα αλλά δεν θα της χαριζόμαστε. 

  Και άλλος τρόπος, να το αποδείξουν, δεν υπάρχει εκτός από το τρανταχτό επιχείρημα πως διευκολύνουν (με τα δανεικά και με ευχές... για το χρέος) τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραμένουν στην εξουσία, γιατί έχουν στο τσεπάκι τους 153 του "Ναι σε όλα" που πάντα ψηφίζουν ό,τι ζητάνε οι δανειστές.   

  Πάμε τώρα στο "δια ταύτα" αγγίζοντας την, απολύτως βεβαία και λογική, ένσταση, κάθε ορθού παρατηρητή των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, του δικομματισμού και του "είσαι ό,τι δηλώσεις"... και πολιτικά.

  Ποιος πολιτικός και ποιο κόμμα έχει τα κότσια να βάλει χέρι στα στρατεύματα κατοχής στο ελληνικό κράτος όταν γνωρίζει πως κατέχουν όλα τα "οχυρά" για την εκλογή κυβερνήσεων της αρεσκείας τους ανεξάρτητα ιδεολογιών, χρωμάτων και πολιτικών πεποιθήσεων...

  Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας με τους 153 του "Ναι σε όλα" και κανείς άλλος. Και αυτό θα γίνει.

  Το ίδιο λένε και οι δανειστές αν "μεταφράσουμε" ορθά τα χαϊδολογήματα... πως η σημερινή κυβέρνηση εγγυάται την ομαλή ροή της αξιολόγησης και τον προβληματισμό... για το χρέος. 

  Πως όμως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό και γιατί η Κομισιόν πιέζει τώρα τον Αλέξη Τσίπρα και δεν πίεσε τους άλλους ή και τον Τσίπρα το 2015 και το 2016 μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. 

  Η πιθανότερη εξήγηση, κατά την άποψή μου, αλλά και από τα μισόλογα αξιωματούχων των δανειστών (μεταξύ των οποίων και ο Μοσκοβισί) είναι ότι όσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κορυφώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη την εξουσία όσο ο δύτης το οξυγόνο...

  Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (αυτός που γνωρίσαμε στην κυβέρνηση και όχι στα πεζοδρόμια την διετία 2012-2014) έχει ημερομηνία οριστικής λήξης με τις εκλογές. Αδιάφορο αν γίνουν μέσα στο 2018 που θέλουν οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ ή το 2019 που θέλει ο Τσίπρας. 

  Η παραμονή του όμως στην εξουσία, ακόμη και μέχρι το τέλος του 2018, προϋποθέτει τέταρτο μνημόνιο. Και ας μην λέγεται μνημόνιο αλλά "υποσχετική" (ας πούμε) ότι το τέταρτο που θα υπογραφεί, αρχές 2019, με πρόσχημα την είσοδο και του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Από την άλλη η "ευλογία" απόσυρσης (με μηχανισμούς αξιολόγησης) των στρατευμάτων κομματικής κατοχής είναι ουράνιο νέκταρ... για τον Μητσοτάκη (στην αντιπολίτευση) αλλά και την Γεννηματά που (κατά πάσα βεβαιότητα) θα ξεκινήσει επικεφαλής της κεντροαριστεράς.  

  george.kraloglou@capital.gr  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων