Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Νοε-2019 00:01

  Εικόνα θλίψης αυτό το ΚΙΝΑΛοΠΑΣΟΚ...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

  Πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως το πάνε στο... ΚΙΝΑΛοΠΑΣΟΚ, δεν θα αργήσουν να το κλείσουν το μαγαζί. Όχι ότι το λες και ανοικτό...

  Τι συνέδριο και αυτό... Θλίψη... Σαν μνημόσυνο... Και με τη συνεχή διολίσθηση της πολιτικής του εμβέλειας το κόμμα της κυρίας Γεννηματά συμβάλλει στην διατήρηση ενός πολιτικού δίπολου. Ας εξηγήσω. Είναι σαφές και δεν χρειάζονταν τα δημοσκοπικά ευρήματα για να το επιβεβαιώσουν, ότι η αποδοχή της νέας κυβέρνησης από την κοινωνία υπερβαίνει την εκλογική της επίδοση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μία ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία. Και ενώ από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση φθίνει παραπατώντας καθώς αναζητά κατεύθυνση και ατζέντα, η τραγική πολιτική εικόνα που εμφανίζει πλέον το... ΚΙΝΑΛοΠΑΣΟΚ, διατηρεί ζωντανή και επιβεβαιώνει την κυριαρχία του "λαβωμένου" Αλέξη Τσίπρα στην αριστερά του κέντρου περιοχή. Τον συντηρεί ως βασικό παίκτη.

  Με την ευκαιρία, δεν αντέχω να μην τη πω την κακία μου. Επειδή λοιπόν όπως λένε και οι Κινέζοι, μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, παρακαλώ αναζητήστε την εικόνα της κυρίας Γεννηματά στο συνέδριο. Δεν θα σας διευκολύνω προσθέτοντας το σχετικό link από ευγένεια και αβροφροσύνη προς την πρόεδρο του πολιτικού ρεταλιού που βρίσκεται σήμερα στη θέση του πάλαι ποτέ κόμματος εξουσίας που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης. Όχι, δεν έγινα ξαφνικά κριτής styling, αλλά κάπου νομίζω ότι το πράγμα... ξεφεύγει. Mea culpa αν θεωρηθεί αυτό ειδικά το σχόλιο άσχετο ή πολιτικά ανάρμοστο, αλλά βρε αδερφέ... ήμαρτον!

  Αλλά ας σοβαρευτούμε. Πιστεύει κανείς ότι αυτό το ΚΙΝΑΛοΠΑΣΟΚ μπορεί να διαδραματίσει οποιονδήποτε σοβαρό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Με ποια πρόταση; Με ποιες προσωπικότητες; Μοναδικός ίσως που απέμεινε να το ελπίζει, για δικούς του λόγους, είναι ο πρώην πρόεδρός του και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που έδωσε το "παρών" και στήριξε την κυρία Γεννηματά. Κατά τα άλλα... ζερό και τα διπλανά που λένε και στο καζίνο... Είναι προφανώς θέμα χρόνου η οριστική διάλυση στους πέντε ανέμους. Ή μάλλον λάθος... Στους δύο ανέμους. Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και κάποιοι στον Σύριζα. Για τους ολίγους εναπομείναντες ψηφοφόρους λέω, γιατί τα πολιτικά στελέχη που έχουν απομείνει δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι έχει σημασία προς τα πού θα επιχειρήσουν να οδεύσουν.  Αλλά τελικά ίσως καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί. Μήπως και ανοίξει λίγο ο χώρος για κάτι διαφορετικό. Γιατί αυτό το μόρφωμα δεν περπατάει. Δεν πάει πουθενά...

  Κάπως έτσι, ο κ. Τσίπρας εκεί που έδειχνε αδυναμία και αμηχανία να διαχειριστεί την επόμενη μέρα της ήττας του, εκεί που συνεχώς χάνει έδαφος, λαμβάνει το... φιλί της ζωής ως κεντρική μορφή της κεντροαριστεράς. Δεν υπάρχει άλλος. Τουλάχιστον δεν φαίνεται κάποιος στον ορίζοντα. Και αν καταφέρει να ξεπεράσει τις αριστερίστικες αναστολές του και ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω του, είναι πιθανό να μας απασχολήσει και πάλι κάπου στο πολιτικό μέλλον.

  dimitris.papakonstantinou@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ