Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουλ-2020 18:40

  'Ομιλος Fourlis: Η επόµενη µέρα µάς βρίσκει έτοιµους

  όμιλος Fourlis - Η επόµενη µέρα µάς βρίσκει έτοιµους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το επενδυτικό πλάνο του οµίλου προχωρά κανονικά, εστιάζοντας τόσο στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστηµάτων σε όλες τις χώρες, όσο και στο δίκτυο των φυσικών καταστηµάτων

  Ο Όµιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους εµπορικούς οµίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, µε την εµπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουµανίας και της Τουρκίας. Ο Όµιλος FOURLIS, εδώ και 70 χρόνια, επενδύει στους εργαζοµένους του, στην ποιότητα του χώρου εργασίας, στις καινοτόµες υποδοµές και στις λειτουργικές σχέσεις µε τους προµηθευτές. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και µεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών.

  Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος της εταιρείας Fourlis A.E. Συµµετοχών και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου της εταιρείας House Market A.E. (IKEA).

  Αντιµετωπίσαµε την πιο δύσκολη περίοδο της οικονοµικής κρίσης µε σύνεση, ψυχραιµία και ρεαλισµό. Κινηθήκαµε µε προσεκτικά βήµατα, στηριζόµενοι και στις επενδύσεις του παρελθόντος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

  Είναι σηµαντικό ότι κάθε φορά υιοθετούσαµε κατάλληλα πρότυπα οργάνωσης. Μαζί µε την προσήλωσή µας στη χρηστή εταιρική διακυβέρνηση, διαµορφώσαµε τις σηµερινές υγιείς συνθήκες υπεύθυνης επιχειρηµατικής δράσης. Η ακεραιότητα, ο αλληλοσεβασµός και η αποτελεσµατικότητα είναι βασικές αξίες του Οµίλου.

  Μέσα στο 2019 κάναµε µια µεγάλη επένδυση στον ψηφιακό µετασχηµατισµό µας και στις δοµικές απαιτήσεις του κλάδου λιανικών πωλήσεων. Ενισχύσαµε το e-commerce µε τη δηµιουργία του νέου web site της ΙΚΕΑ Ελλάδος, ενώ σηµαντική ανάπτυξη παρουσίασε το e-commerce της INTERSPORT.

  Πρόσφατα βρεθήκαµε αντιµέτωποι µε µια πολύ δύσκολη συγκυρία. Με µια πρωτόγνωρη υγειονοµική κρίση. Και ένα lockdown δύο µηνών που άφησε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωµα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

  Το κλείσιµο των φυσικών καταστηµάτων επέφερε σηµαντική µείωση του τζίρου. Aν και προσαρµοζόµαστε σταθερά στη νέα εποχή του ηλεκτρονικού εµπορίου, αυτό παραµένει σε χαµηλά επίπεδα, καλύπτοντας ένα πολύ µικρό ποσοστό του ετήσιου τζίρου. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της ΙΚΕΑ αναπτύχθηκαν µε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθµό και σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, ιδιαίτερα κατά τον µήνα Μάρτιο και µετά την εφαρµογή των µέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
  Πλέον βρισκόµαστε στην επόµενη µέρα. Αντιµετωπίζουµε το µέλλον µε αισιοδοξία, αν και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η αβεβαιότητα. Προχωράµε κανονικά το επενδυτικό πλάνο µας, εστιάζοντας τόσο στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστηµάτων σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος, ένα πλάνο που είχαµε ξεκινήσει από το 2019, ενώ παράλληλα αναπτύσσουµε και το δίκτυο των φυσικών καταστηµάτων µας.

  Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστηµα της THE ATHLETES FOOT σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία και έπεται, αντίστοιχα, η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήµατος INTERSPORT σε Ρουµανία και Βουλγαρία. Παράλληλα, µε στόχο την υποστήριξη του e-commerce, προχωρά η επέκταση κατά 3.000 τ.µ. του κέντρου διανοµής, επένδυση που αναµένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του προσεχούς Ιουλίου.

  THE ATHLETES FOOT
  Σήµερα λειτουργούν 14 καταστήµατα THE ATHLETES FOOT στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.

  Αντίστοιχα, προχωρά και το επενδυτικό πλάνο των φυσικών καταστηµάτων. Ήδη εγκαινιάσαµε τα νέα καταστήµατα INTERSPORT και THE ATHLETES FOOT στην οδό Ερµού, έχει προγραµµατιστεί να λειτουργήσει το δεύτερο εξάµηνο του 2020 στη Βάρνα Βουλγαρίας το πρώτο µεσαίου µεγέθους κατάστηµα ΙΚΕΑ 8.000 τ.µ. περίπου, ενώ τον προσεχή Οκτώβριο δροµολογείται η λειτουργία ενός καταστήµατος ΙΚΕΑ 2.000 τ.µ. στο κέντρο του Πειραιά.

  Σήµερα λειτουργούν συνολικά 7 καταστήµατα ΙΚΕΑ, 5 από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης λειτουργούν 10 σηµεία παραγγελιοληψίας (Pick up and Order Points) προϊόντων ΙΚΕΑ. Έξι από αυτά στην Ελλάδα, τρία στη Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.

  INTERSPORT
  Το δίκτυο καταστηµάτων INTERSPORT αποτελείται από 51 καταστήµατα στην Ελλάδα, 31 στη Ρουµανία, 22 στην Τουρκία, 9 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο.

  Στον τοµέα των αθλητικών ειδών ο Όµιλος FOURLIS αριθµεί σήµερα 136 καταστήµατα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστηµάτων INTERSPORT αποτελείται από 51 καταστήµατα στην Ελλάδα, 31 στη Ρουµανία, 22 στην Τουρκία, 9 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Αντιστοίχως, λειτουργούν 14 καταστήµατα THE ATHLETES FOOT στην Ελλάδα και 3 στην Τουρκία.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ