Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2023 00:03

  Το αποτυχημένο lifting...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Όλοι γνωρίζουµε τη δύναµη που εκπέµπει η όμορφη φυσικότητα. Ο χώρος του θεάµατος για παράδειγμα είναι γεµάτος από παραδείγµατα καλών πλαστικών επεµβάσεων που απογειώνουν καριέρες και δηµιουργούν προοπτική επιτυχίας.

  Η φύση επιλέγει από µόνη της τα πιο ωραία γονίδια και η πλαστική χειρουργική υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Αποκαθιστά προβλήµατα ή βελτιώνει στοιχεία που δεν έχουν τονιστεί επαρκώς. Μια καλή πλαστική επέµβαση, εάν είναι ορατή -αν φαίνεται δηλαδή, θεωρείται απολύτως αποτυχηµένη. Από την άλλη, μια αποτυχημένη πλαστική, που ούτως ή άλλως φωνάζει... παραμορφώνει και γίνεται αποκρουστική ως θέαμα.

  Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται από τον αρχηγό του, σε ένα πιο συγκεντρωτικό μοντέλο -ένα είδος βιαστικού lifting, με στόχο να μην ξανασυμβούν τόσο πολλά "φάλτσα”, που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα παραμονές των προηγούμενων εκλογών και που οδήγησαν στην τεράστια ήττα. Ονειρεύονταν κιόλας, να διώξουν… την κακιά Δεξιά. 

  Όταν κάποιος διευθύνει ένα άναρχο... μπουλούκι και αποφασίζει να κάνει ολικό lifting, δεν αλλάζει μόνο τα έπιπλα, τις πόρτες και τα παράθυρα, αλλά αλλάζει το προσωπικό και βάζει κανόνες! Σίγουρα όμως όχι… με διφορούμενα άτομα ίδιου στιλ και ίδιας συμπεριφοράς με τα προηγούμενα! Τζάμπα η προσπάθεια και τα έξοδα τότε.

  Κάπως έτσι, το Εκτελεστικό Γραφείο του Συνονθυλεύματος άναρχων συνιστωσών, που συνεδρίασε την Παρασκευή που μας πέρασε, έλαβε αποφάσεις, σχετικά με τον τρόπο που θα πορευτεί η Κουμουνδούρου στον δρόμο για τις κάλπες. Θέλει, όπως στελέχη του ισχυρίζονται, ν’ αλλάξει πρόσωπο… μέχρι τις επόμενες κάλπες σε περίπου 25 μέρες -αν είναι ποτέ δυνατόν… Εδώ μας πιπίλιζαν το μυαλό εδώ και κάμποσους μήνες πως θα διώξουν τη ΝΔ του Μητσοτάκη και είχαν μοιράσει ακόμα και τα υπουργεία και παρ’ όλ’ αυτά πάτωσαν και λοιδορήθηκαν… αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητο το επικίνδυνο θράσος που τους διακρίνει. 

  Όλα δείχνουν πως το συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα απόλυτα συγκεντρωτικό μοντέλο παράταξης που από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται "Το Κόμμα”, όπου το νέο "polit bureau” θα έχει υπερεξουσίες και θα ελέγχει τα πάντα.

  Εκτός των προαναφερθέντων, πρόκειται να δημιουργηθεί και μια νέα Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία θα επιχειρήσει να δώσει "νέα πνοή” στο "Κόμμα”, αλλά και τεχνοκρατικό σχεδιασμό, που ποτέ δεν διέθεταν λόγω ανεπάρκειας γνώσεων.

  Κάπως έτσι, το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις των στελεχών στα τηλεοπτικά παράθυρα και στο ραδιόφωνο, ενώ το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο με τον εκλογικό σχεδιασμό παρέα, θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Θα συγκροτηθεί, επίσης, οργανωτική Επιτροπή για την προεκλογική περίοδο, που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις για να περνάει τη μονοδιάστατη πλέον κομματική γραμμή, που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

  Θα συγκροτηθεί τέλος, παράλληλα, με όλα τ’ άλλα, μια εκλογική επιτροπή που θα αποτελείται από τα νεότερα στελέχη-κολλητούς και χειροκροτητές του Τσίπρα, οι οποίοι θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και το οποίο θα πρωταγωνιστεί στις δράσεις-γιουρούσια του Κόμματος. Της εκλογικής επιτροπής αυτής, κομισάριοι θα είναι οι Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

  Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, ο κεντρικός στόχος του Τσίπρα είναι, να αλλάξει ριζικά πρόσωπο "Το Κόμμα” και αυτό… μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν, μέχρι τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουλίου.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σαν τον αυτόχειρα πριν το χαρακίρι, που ταυτόχρονα είναι και δειλός… και γενναίος… Δεν έχει δηλαδή το θάρρος να παλέψει με τον χρόνο, αλλά από την άλλη δεν φοβάται την αιωνιότητα του τέλους της ύπαρξής του.

  …πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να του πιστωθεί, πως κατάφερε πριν σβήσει το κεράκι του… να χρίσει αυτοκράτορα τον Κυριάκο Μητσοτάκη -τον προαιώνιο εχθρό του. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ