Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Φεβ-2023 00:03

  Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Η πολιτική πραγματικότητα, όταν μεταλλάσσεται σε παρωδία, μάλλον προσομοιάζει περισσότερο σε πολιτικό  αυνανισμό. Έτσι λοιπόν η ιδεολογία της αριστεράς του κ@λου, είναι μια ψευδαίσθηση, η οποία αντλεί τη δύναμή της από την ευκολία της να προσαρμόζεται στις ενστικτώδεις επαναστατικές παρορμήσεις μερίδας πολιτών.

  Έτσι τελικά…  στρογγυλοποιήθηκαν τα νούμερα και φάνηκαν οι ημερομηνίες. Οι εκλογές κλείδωσαν και οι ημέρες που φαίνεται να ορίστηκαν για τις κάλπες, που όμως θα μας ψιλό-ταλαιπωρήσουν, μάλλον μπέρδεψαν τον σουλτάνο μας τον Ταγίπ, που κάπως αλλιώς περίμενε τα πράγματα να συμβούν, με αποτέλεσμα να βγουν τα τεφτέρια και να αγωνίζονται οι γείτονές μας να λύσουν την κατ’ αυτούς πολύπλοκη εξίσωση, παρ’ όλο που όλα αποδεικνύονται μέσω της ”απλής μεθόδου… των τριών”...,  στην κυριολεξία όμως.

  Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας και το κονκλάβιο του συνονθυλεύματος αταίριαστων άναρχο-ομάδων και -συνιστωσών, δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, αλλά μάλλον τίποτα δεν τους βγαίνει, παρά μόνον ίσως κάποια κακόηχα χλιμιντρίσματα. Με την περίφημη "υπόθεση των υποκλοπών”, επιχειρήθηκε η  παλιγγενεσία της βρόμικης περιόδου του 2015, όπου τότε είχε τεθεί το ζήτημα του πολιτεύματος… ότι δήθεν το πολίτευμα κινδυνεύει, καθώς και η ίδια η δημοκρατία στη χώρα και έπρεπε άμεσα να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Βέβαια, το πρόβλημά του είναι πως τα συνθήματα του 2012 του τύπου... "Να καεί..., να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή”, δεν τον παίρνει να προσπαθήσει να τα επαναλάβει… Έτσι κάπως, πνίγηκε στα νερά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και η πρόταση μομφής που είχε το θράσος να καταθέσει.

  Παρ’ όλα αυτά, ούτε ο Σπίρτζης, ούτε ο αψύς Πολάκης κατάφεραν να αντιληφθούν τι συνέβη, με τον πρώτο ν’ απειλεί πως θα φέρει τη... δημοκρατία…  "είτε με το καλό, είτε με το... άγριο”, ο δε δεύτερος να χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ... "πιασμένο” και το ΚΚΕ "κολλημένο”! Εδώ πλέον μιλάμε για IQ… Barbeque, που κι αυτό υπολογίστηκε ευγενικά και γενναιόδωρα  για να μην σοκαριστούν τα δυο κοπέλια, αλλά όπως φαίνεται, είναι παρά ταύτα εξαιρετικά υψηλό γι’ αυτούς τους δύο και την πλειονότητα των Ψεκ- που τους ακολουθούν. Οι αθεόφοβοι πιστεύουν ακόμα πως θα κερδίσουν στις επερχόμενες εκλογές και θα σχηματίσουν αυτό... "το κάτι σαν κυβέρνηση”, στο οποίο έχουν εμπειρία...

  Απέναντί τους όμως βρίσκεται ο νυν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάποιος μπορεί είτε να τον λατρεύει φανατικά είτε να μην τον συμπαθεί ως πολιτικό… μπορεί ακόμα και να τον απεχθάνεται. Συγκρίνοντας όμως τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία! Δεν υπάρχει καν μέτρο σύγκρισης μεταξύ τους και αυτό διότι ο Μητσοτάκης έχει ήδη ξεφύγει και μάλιστα πολύ...  τόσο πολύ, που ο άλλος δεν μπορεί πια ούτε να τον δει.

  Ο Μητσοτάκης έχει την αποδοχή των ηγετών, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των Αμερικανών, κάτι που άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα στις συναντήσεις τους, όπως φάνηκε στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και χειροκροτήθηκε 35 φορές περίπου τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους. Όπως φαίνεται έχει χτίσει στέρεες βάσεις και είναι δύσκολο να τον κουνήσει κάποιος πολιτικάντης με το πολιτικό μέγεθος και τον πολιτικό όγκο του Αλέξη Τσίπρα. Δύσκολο έως αδύνατον θα ‘λεγε κάποιος που παρακολουθεί με κάποια... έστω υποτυπώδη σοβαρότητα τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα.

  Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί, αλλά γεγονός αναμφισβήτητο είναι, πως σε κάποιους τομείς έχουν γίνει τεράστια άλματα, όπως στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ψηφιακή διακυβέρνηση...  και δεν πάμε άσχημα και στον τομέα της ανάπτυξης, με κολοσσούς να εγκαθίστανται στη χώρα μας! Σίγουρα μένουν αρκετά ακόμα να γίνουν...

  Το δίλημμα δεν είναι άλλο, παρά ξεκάθαρα "Τσίπρας ή Μητσοτάκης” και οι πολίτες γνωρίζουν το απόλυτο διακύβευμα και δύσκολα θα κάνουν λάθος, όσο κι αν κάποιοι ανόητοι θα το εύχονταν και οι οποίοι κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους για να τον κοντύνουν. Ξέρετε... είναι η κατσίκα του γείτονα που αφού έχει κάποιες επιτυχίες, του εύχονται κάποιοι τα χειρότερα και σιγοντάρουν με όλη τους τη δύναμη για να συμβούν αυτά τα χειρότερα, μιας και δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν να τον φθάσουν.

  Το μόνο σίγουρο είναι, πως το καλοκαίρι Πρωθυπουργός θα είναι και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ή χωρίς αυτοδυναμία, είτε αρέσει είτε όχι και  το επικείμενο αποτέλεσμα θα αποτελέσει νομοτέλεια.

  Το πιο πιθανό που εγώ θα πρόκρινα είναι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας και αυτός είναι και ο λόγος που τα στελέχη του συνονθυλεύματος, ο αρχηγός του και η δημοσιογράφος επιτίθενται με μανία στον Ανδρουλάκη, σκορπίζοντας φήμες, πως μια τέτοια συνεργασία θα είναι καθαρά προϊόν εκβιασμού -δηλαδή, η ΝΔ εκβιάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον έχει δήθεν στη χούφτα της  -τόσο ξεπεσμένοι είναι οι συνονθυλευματίες στο σύνολό τους και το αστείο είναι πως τα λένε... τα πιστεύουν και ετοιμάζονται... να κυβερήσουν, με τα κουταλάκια ήδη στα χέρια τους μη και χάσουν χρόνο.

  Θέλουν να διαλύσουν τον Ανδρουλάκη, γιατί η φυσική ροή των πραγμάτων οδηγεί σε μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  Στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχουν επικρατήσει οι πεζοδρομιακοί, που έχουν εντοπίσει τους όποιους διαλεκτικούς και τα αποτελέσματα είναι ορατά και τα βλέπουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ διότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανε ποτέ ένα τέτοιο απονενοημένο βήμα, εκτός της απέχθειας που υπάρχει για το κόμμα των συνιστωσών.

  Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρό πρωθυπουργό, να συγκυβερνήσει είτε με κάποιο άλλο κόμμα, είτε με αυτοδυναμία... και τον ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή εκτός βουλής.

  Από την άλλη, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ακόμα και μάγισσες προκειμένου να προωθηθεί ο "βολικός” για την Τουρκία Τσίπρας, ενώ τον Μητσοτάκη τον μισεί και τον φοβάται  -φοβάται, ειδικά μετά την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο, το πού μπορεί να φτάσει, χωρίς ο ίδιος να έχει πιθανότητες να τον αντιμετωπίσει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το "Mitsotakis” το έχει σαν καραμέλα στο στόμα και συνεχώς το αναφέρει... Κανέναν άλλον ηγέτη δεν αναφέρει τόσο συχνά  -σχεδόν υπερβολικά, στους λόγους του όπως τον Μητσοτάκη.

  Και για να μην μακρηγορούμε, καλό είναι κάποιοι να αντιληφθούν, πως η κάθοδος του Εξώκοσμου στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμβεί για δεύτερη φορά.

  Μετά τις εκλογές, θα υπάρξει όπως φαίνεται κυβέρνηση συνεργασίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του Αλέξη το "άστρο” σβήνει αργά αλλά σταθερά επιταχυνόμενο και μετατρέπεται σε "νάνο” με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τον δρόμο προς το πεπρωμένο του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ