Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 00:03

  Ή θα καταλάβετε, ή θα φάτε μαύρο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Ε!... εσείς κορδωμένοι μπαρμπάδες! Μη διερωτάστε τι μπορεί να κάνουν οι πολίτες για εσάς, αλλά τι μπορείτε να κάνετε εσείς γι’ αυτούς, υπογεγραμμένο όμως σε τσιμέντο... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

  Λόγια παχιά... λόγια γκρίζα και κούφια... λόγια ψεύτικα... με πολλά "θα” που ως δήθεν μελλοντικές προθέσεις, δεν θα γίνουν ποτέ ουσία και πράξη… Είναι άτιμο πράγμα η πολιτική και άτιμη φάρα οι πολιτικοί ή μάλλον, αρκετοί εξ’ αυτών.

  Αυτοί λοιπόν οι οποίοι αναφέρονται και για ευνόητους λόγους δεν ονοματίζονται, είναι άνθρωποι χωρίς αξιοπρέπεια και μπέσα, άτομα τυχάρπαστα και μυθομανή, που μόνο σκοπό έχουν, χωρίς καμία πρόθεση να συμβάλουν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, να αποκτήσουν εξουσία, κύρος και πλούτο, ακόμα και αν πατήσουν επί πτωμάτων ή συλήσουν ακόμα και τα μνήματα των θυμάτων τους.

  Πότε αλήθεια έκαναν πράξη τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες τους; Πότε αλήθεια βοήθησαν τους πολίτες και τους έδωσαν έστω και μία ευκαιρία να ονειρευθούν μια καλύτερη ζωή... με την επίσημη Πολιτεία σύμμαχο και συνοδοιπόρο, πλάι τους; Πότε αλήθεια νοιάστηκαν για το τι τρώνε, αν τρώνε... πώς είναι η υγεία τους… και γενικά αν μπορούν να ζουν έστω και τυπικά ανθρώπινα;

  Η αλήθεια είναι, πως ποτέ δεν νοιάστηκαν και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν, για το αν ζούμε ή πεθαίνουμε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και πάντα τους ενδιέφερε, είναι η εξουσία πάνω μας... και η εξουσία αυτή  -όταν την πάρουν, πάντα με τη συνεπικούρηση του... "Συνδρόμου της Στοκχόλμης”, πονάει και πληγώνει μόνον εμάς τους θυματοποιημένους ιθαγενείς. Μόνο που εμείς που υποφέρουμε, είμαστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι της δυστυχίας που διαχρονικά βιώνουμε, μιας και εμείς επιλέξαμε τους θεσμικούς βασανιστές μας, που βέβαια δεν δρουν μόνοι. Έχουν για παρέα... τις τράπεζες!

  Οι κυβερνώντες ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν κάτι σαν... αναξιοπαθούσες τις συστημικές τράπεζες, όπου μια ενδεχόμενη χρεοκοπία τους θα ισοδυναμούσε, όπως διαλαλούν, ως μια καταστροφή της χώρας, ανάλογη με εκείνη… της εξαφάνισης των δεινοσαύρων.

  Έτσι εν μέσω των σκανδαλωδών εξαγορών και συγχωνεύσεων, δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τέσσερις γιγαντιαίες συστημικές τράπεζες. Κάπως έτσι μάλλον… οι "αναξιοπαθούσες” τράπεζες, με αφορμή την κρίση και τα μνημόνια γιγαντώθηκαν, μείωσαν το "εργατικό κόστος” τους και αύξησαν σημαντικά την κερδοφορία  τους… στις πλάτες ημών των αφελών. 

  Από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, κάπου γύρω στο 2008, οι τράπεζες απέσπασαν από διαδοχικές κυβερνήσεις δεκάδες δισεκατομμύρια ως κρατικές ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους, με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές για το κράτος και όλοι εμείς οι βάναυσα φορολογούμενοι που στην ουσία πληρώσαμε το κόστος, δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου και δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις πολιτικές των τραπεζών. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται το φαγοπότι και η  κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών.

  Έδωσαν στο ένα δέκατο της αξίας τους τα κόκκινα δάνεια σε αρπαχτικά-funds, τα οποία διαχειρίζονται ακόμα και κοινοβουλευτικοί Πάτσηδες και Σια, αντί με τους ίδιους όρους να έδιναν στους δανειολήπτες με προσημειωμένη την πρώτη τους κατοικία, την ευκαιρία να τα εξαγοράσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια να ζήσουν… ενώ από την άλλη, χρυσές προμήθειες βάζουν στα ταμεία τους οι 4 τράπεζες αυτές, από τις συναλλαγές τους με τους πολίτες. Την ίδια στιγμή "κρατούν” μηδενικά τα επιτόκια των καταθέσεων, κάτι που οι "θεσμικοί άρχοντές” μας…  μόλις τώρα δείχνουν ν’ ανακάλυψαν  -λίγο πριν τις επικείμενες εκλογές και διαμαρτύρονται χλιαρά.

  Θα μου πείτε, ποιος είμαι εγώ που αναφέρομαι σε όλα αυτά; Ένας από εσάς είμαι και ήδη συγκαταλέγομαι ως ασήμαντη μονάδα ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες θύματα, αλλά και στα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα υποψήφια θύματα της ίδιας θεσμικής νόσου.

  Ας αρχίσουμε ως πολίτες να σκεφτόμαστε ως Ισλανδοί. Να διαγραφούν… όλα τα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία ή έστω, να επιστρέψουν από τα funds πίσω στις τράπεζες και να εξοφληθούν εκεί από τους πολίτες, στην αξία όμως που τα εξαγόρασαν τα αρπακτικά, ή έστω, να βρουν τρόπο για να σωθούν οι πρώτες κατοικίες ανθρώπων που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, που οι τράπεζες μετέτρεψαν σε υπέρογκα  -αρκετά χρήματα μας έφαγαν με συνυπαίτιες και μάλιστα με δόλο, τις κυβερνήσεις που επέτρεψαν αυτό το αίσχος… αυτήν την ανθρωποφαγία.

  Στις εκλογές που έρχονται, ας τους δείξουμε πως οι πολίτες δεν είναι "ζούδια” και οι τράπεζες δεν είναι καζίνο... Το παιχνίδι πρέπει να πάψει να είναι στημένο, με προεπιλεγμένο τον νικητή, έτσι ώστε, όλοι να κερδίζουν αναλογικά.

  Μάθαμε πια μετά τις τόσες κατραπακιές και τα χαστούκια, πως… "πολιτική δεν είναι η τέχνη που ήξεραν… να τους υπηρετούν δηλαδή οι πολίτες ενώ τους κάνουν να πιστεύουν ότι τους υπηρετούν εκείνοι!”.

  Πρέπει να υλοποιούν τις εξαγγελίες τους και όχι επειδή ούτε οι ίδιοι τις πιστεύουν, κάθε φορά να εκπλήσσονται εκ νέου που εμείς τους πιστέψαμε και τους επιβραβεύσανε!!!

  Ή θα καταλάβουν λοιπόν τι παίζει, ή θα φάνε μαύρο, πίσσα και σκοτάδι!

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ