Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 00:09

  Ιδιαίτερα βελτιωμένη η ελληνική αγορά - επικαιροποιημένη εκτίμηση της τεχνικής εικόνας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη 

  Λίγο λιγότερο από ένα μήνα μετά την τελευταία αναφορά στη μεσοπρόθεσμη τάση κρίνεται σκόπιμη μια επικαιροποίηση της εκτίμησής μας αφού πλέον μπορεί να γίνει μια πιο συγκεκριμένη και σαφής προσέγγιση. Στο προηγούμενο σχόλιο είχε αναφερθεί ότι η διόρθωση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μπορούσε να λάβει μία από τις δύο τυπικές μορφές flat ή triangle. Διαγραμματικά οι δύο μορφές είχαν παρουσιαστεί όπως παρακάτω [αριστερά flat (3,3,5)- δεξιά triangle (3,3,3,3,3)]:

   

  πιν

   

   

  Με την κίνηση της τιμής του ΓΔ οι πιθανότητες η διόρθωση να λάβει τη μορφή flat έχουν τυπικά μηδενιστεί οπότε αναμένεται να ακολουθήσει μια περίοδος που η διακύμανση της τιμής θα συμφωνεί με την διόρθωση τύπου triangle. Αναλυτικά:

  Flat

  πιν

  Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα στο καθοδικό κύμα C που θα έπρεπε να έχει εσωτερική μορφή 5 κυμάτων το ύψος του κύματος 4 "μπήκε" μέσα στην περιοχή του κύματος 1 κάτι που γενικά απαγορεύεται να συμβεί. (Δεν έχουμε εδώ μία από τις περιπτώσεις που αυτό επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να συμβεί π.χ. ending diagonal). Έτσι η πιθανότητα να εξελιχθεί η διόρθωση ως flat έχει τυπικά αποκλειστεί.

  Triangle

  πιν

  Έχει πλέον ολοκληρωθεί το κύμα C (w,x,y) και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα D. Με αρκετά καλές πιθανότητες έχουν ολοκληρωθεί τα κύματα W και Χ του D, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Υ του D. Η τελευταία εκτίμηση επιβεβαιώνεται αν δεν υπάρξει στη συνέχεια υποχώρηση της τιμής που θα συνοδευτεί με καθοδική διάσπαση των 879 μονάδων. Με τη τρέχουσα πορεία της αγοράς αυτό φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό.

  Επομένως αναμένεται συνέχιση της ανοδικής κίνησης της τιμής του ΓΔ με μικρές ενδιάμεσες διορθώσεις προς ολοκλήρωση του κύματος D είτε φτάνοντας στην πάνω πλευρά του τριγωνικού σχηματισμού (ευθεία Β,D - περίπου 935 μονάδες) είτε υπερβαίνοντας τουλάχιστον το ύψος του υποκύματος Χ του κύματος C (περίπου 914 μονάδες). Ανάλογα με την τιμή του ΓΔ και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το κύμα D θα εκτιμηθεί και η συνέχεια (διάρκεια και βάθος κύματος Ε) και θα υπάρξει και νέο σχετικό σχόλιο για το ΓΔ.

  Η παραπάνω κίνηση του ΓΔ είναι αναμενόμενο να συνοδευτεί και από ανάλογη κίνηση των περισσότερων αν όχι όλων των δεικτοβαρών μετοχών. Μερικές από αυτές:

  πιν

   

  Η υπέρβαση του SMA50 που ήταν και ο αρχικός στόχος της ανοδικής αντίδρασης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου αλλάζει τα δεδομένα. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δοκιμαστεί και να επιτευχθεί η υπέρβαση της αντίστασης στα 9,80€ και στην περίπτωση αυτή να δοκιμαστεί ακόμη και η αντίσταση στα 10,50€

   

  πιν

   

  Η μετοχή της ΕΤΕ έχει πιάσει ήδη την πρώτη αντίσταση (2,64€) και είναι πολύ πιθανό να προσεγγίσει και την επόμενη (2,74€). Εκεί μάλλον θα δοθεί μάχη που αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα οδηγήσει την τιμή της μετοχής στα 3€.

   

  πιν

   

  Η υπέρβαση του SMA50 αλλάζει τα δεδομένα. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δοκιμαστεί και να επιτευχθεί η υπέρβαση της αντίστασης στα 15,90€ και στην περίπτωση αυτή να δοκιμαστεί ακόμη και η αντίσταση στα 16,19€

  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance συνδεδεμένου αντιπροσώπου της OPTIMA BANK.  Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ