Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 00:03

  Μέρισμα ανάπτυξης σε όλους τους Έλληνες

  Μέρισμα ανάπτυξης σε όλους τους Έλληνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Γαϊτάνη

  H παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο έτος και έστειλε συγκεκριμένα μηνύματα στην κοινωνία αλλά και στους πολιτικούς του αντιπάλους. 

  Διάχυση του παραγόμενου πλούτου

  Η Νέα Δημοκρατία από τον προεκλογικό χρόνο είχε υποσχεθεί μειώσεις φόρων και εργοδοτικών εισφορών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2021 από το 3,6 στο 5,9% βασίζεται ακριβώς σε αυτό το σχήμα! Οι αυξήσεις των επενδύσεων, των εξαγωγών και οι μειώσεις φόρων, δύο χρόνια τώρα, είχαν σαν αποτέλεσμα 71 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και 46 χιλιάδες νέες επιχειρήσεις. Τα δημόσια έσοδα αυξάνουν και συνεπώς το μέρισμα της ανάπτυξης μπορεί να διαχέεται σε όλους τους Έλληνες.

  Ευκαιρίες για τη νέα γενιά

  Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και τον 1,5 χρόνο της πανδημίας, η νέα γενιά στερήθηκε πολλά. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν ευκαιρίες να φτιάξουν τη ζωή τους και αυτό ακριβώς έχει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση. Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Νεολαία. Ένα πλαίσιο επτά μέτρων με πιο εμφατικό αυτό του "πρώτου ενσήμου”, ένα κίνητρο προς επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν νέους δίχως προηγούμενη εργασιακή εμπειρία.

  Αντιμετώπιση της ακρίβειας

  Με τις πολιτικές της, η κυβέρνηση έχει βοηθήσει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων. Η αντιμετώπιση όμως των επερχόμενων ανατιμήσεων, έκανε επιτακτική τη λήψη νέων μέτρων. Πέρα από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, ή τον καλύτερο έλεγχο της Αγοράς, η επιδότηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι η καλύτερη ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων, ώστε η επιβάρυνση των νοικοκυριών να είναι σχεδόν μηδενική. 

  Η οικονομία θα είναι και το 2022 σε τροχιά ανάπτυξης

  Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της κυβερνητικής μας θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη χειροπιαστό έργο. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως η οικονομία θα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης και την επόμενη χρονιά και τελικά αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που τα βλέπουν όλα μαύρα. Εν τέλει οι Έλληνες βλέπουν τι συμβαίνει στην καθημερινότητά τους και απορρίπτουν εκείνους που ζουν στη δική τους, εικονική, αντιπολιτευτική πραγματικότητα. 

  Ίσως για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, η πολιτική του ρεαλισμού και της μετριοπάθειας δίνει αποτελέσματα. Θωρακίζει την κοινωνία και κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον. Σιγουριά πως το μέρισμα της ανάπτυξης τους αφορά όλους!

  * O κ. Τάσος Γαϊτάνης είναι Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ