Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 11:15

  Ελληνική Αστυνομία: Από τη Νέα Σμύρνη, στα Γλυκά Νερά

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη 

  Σήμερα είναι μια ημέρα που οι Έλληνες μπορούν να νοιώθουν περήφανοι για το κράτος τους. Δεν έχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες. Το κράτος, το "δημόσιο", χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- ως παρασιτικό, αναποτελεσματικό, φαύλο. Για σήμερα, όμως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κράτος σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Ένα κράτος που δουλεύει όχι μόνο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία που το συντηρεί με τους υψηλότατους φόρους που πληρώνει, αλλά και με φιλότιμο και αυταπάρνηση.

  Η κοινωνία έχει ξυπνήσει σήμερα σοκαρισμένη από τα χθεσινά νέα. Πολλοί υποπτεύονταν ότι τελικά ο δολοφόνος της κοπέλας στα Γλυκά Νερά ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της. Αυτός που σκηνοθέτησε μια υποτιθέμενη ληστεία προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, να μην αναλάβει τις ευθύνες του και τελικά να γλιτώσει από την τιμωρία που επιβάλλει κάθε συντεταγμένη πολιτεία σε όποιον αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή.

  Η Ελληνική Αστυνομία, αυτοί οι αφανείς ήρωες, τα στελέχη που ενεπλάκησαν στην έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την κοινή γνώμη έκαναν αποδεδειγμένα εξαιρετικά τη δουλειά τους. Την έκαναν καλύτερα και από ό,τι θα την έκανε ο πιο έμπειρος αξιωματικός της βρετανικής ή της αμερικάνικης αστυνομίας. Χρησιμοποίησαν την τεχνολογία και ψηφίδα-ψηφίδα, βήμα βήμα ανάγκασαν τον σύζυγο να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του. Χρησιμοποίησαν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ,  τεχνικές που βλέπουμε σε αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές τύπου CSI. Το ελάχιστο που τους αξίζει είναι ένα μεγάλο μπράβο. Διότι μέσα στον αποτροπιασμό, μας έκαναν περήφανους για το ότι η Ελληνική Αστυνομία δουλεύει και μπορούμε να έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νοιώθουμε ασφαλείς. Να έχουμε βάσιμες προσδοκίες ότι αν κάποιος μας κάνει κακό, μας αδικήσει, οι πιθανότητες να εντοπισθεί είναι μεγάλες.

  Η εικόνα αυτής της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας των Γλυκών Νερών, είμαι σίγουρος ότι είναι ο κανόνας. Υπάρχουν, όμως, και οι εξαιρέσεις. Όπως αυτή του ανόητου αστυνομικού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης  που ξυλοκόπησε έναν πολίτη, ακόμη και αν ο τελευταίος ήταν προκλητικός απέναντι σε ένα όργανο της τάξης.

  Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αυτή του Αστυνομικού της Νέας Σμύρνης. Είναι αυτή των Γλυκών Νερών. Και ναι, υπάρχουν ημέρες που οι Έλληνες μπορούν να είναι περήφανοι για το κράτος τους. Μια τέτοια είναι η σημερινή. Ημέρα θλίψης για την άτυχη κοπέλα, και περηφάνειας για τους κρατικούς λειτουργούς που φρόντισαν να φέρουν τον ραδιούργο δολοφόνο της ενώπιον της δικαιοσύνης. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ