Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 00:03

  Η ανοδική υπέρβαση επετεύχθη...

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη 

  Περίπου 40 ημέρες μετά το προηγούμενο σχόλιό μας είναι απαραίτητο να γίνει μια επικαιροποίηση της εκτίμησής μας για την τεχνική εικόνα της αγοράς.

  Θα θυμηθούμε ότι το στοιχείο "κλειδί" για να υπάρξει ανοδική επέκταση ήταν να υπερβεί ο ΓΔ τις 827,19 μονάδες με περιθώριο αυτό συμβεί ακόμη και μέχρι τέλος Μαΐου. Η ανοδική υπέρβαση έγινε πολύ νωρίτερα και έτσι πλέον με αρκετή ασφάλεια (όχι βεβαιότητα) μπορεί να εκτιμηθεί ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε ανοδικό κύμα 3 όπως στο παρακάτω σχήμα.

  APR2109GDmakro.png

   

  Στο παραπάνω διάγραμμα είναι επισημασμένες δύο περιοχές με κόκκινο πλαίσιο. Οι περιοχές αυτές είναι οι τυπικοί στόχοι - περιοχές τιμών που αναμένεται να ολοκληρωθεί το ανοδικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η περιοχή Α είναι αρκετά κοντά (900-950 μονάδες) ενώ με προϋπόθεση την υπέρβαση των 949 μονάδων ο ΓΔ μπορεί να επεκταθεί ανοδικά και να φτάσει στην περιοχή Β (1130-1170 μονάδες). 

  Το σε ποιά περιοχή τιμών θα φτάσει ο ΓΔ θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά ορισμένων μετοχών που σύντομα θα αντιμετωπίσουν σημαντικές αντιστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ κλπ. (διαγραμματικά παρακάτω) 

  APR2109ETE.png  

  Κρίσιμη η συμπεριφορά της μετοχής στα 2,81€

  APR2109OTE.png

  Ήδη η μετοχή αντιμετωπίζει την αντίσταση στα 14€ ενώ αν την υπερβεί η συνέχεια θα κριθεί στα 14,45-14,60€

  APR2109OPAP.png

  Ήδη η μετοχή αντιμετωπίζει την αντίσταση στα 11,93-12,19€.  

  APR2109EUR.png

  Κρίσιμη η συμπεριφορά της μετοχής στα 0,82-0,85€.

  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance συνδεδεμένου αντιπροσώπου της OPTIMA BANK.  Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ