Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 00:03

  Στο ψητό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Απόστολου Μάνθου

  Χωρίς ιδιαίτερο πρόλογο μπαίνω κατευθείαν στο ψητό, που προσφέρει στο πιάτο το πανόραμα των οικονομικών και διαγραμματικών δρώμενων τεσσάρων εταιρειών. 

  Ξεκινάω με τον Ελλάκτωρα που θα βάλει ζεστό χρήμα 7,5 εκατ. δολαρίων στο ταμείο του  μετά την πώληση μετοχών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που κατείχε μέσω της AKTOR Constructions στην Eldorado Gold (Greece) BV.  Έτσι δηλώνει συνεπής στη στρατηγική για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και την αξιοποίηση μη βασικών συμμετοχών και παγίων. Τεχνικά η μετοχή δείχνει να το διασκεδάζει, δραπετεύοντας βραχυχρόνια ή μη θα δείξει στην πορεία από το επίπεδο στήριξης των 0,785 με 0,80 ευρώ. Μένει να δούμε εάν η κίνηση αυτή θα μπορέσει να διαβεί πάνω από το καθοδικό χάσμα που άφησε η 4η του Μάη στα 0,89 ευρώ. Πιθανό ανοδικό γέμισμα με στιβαρό όγκο συναλλαγών θα μας βάλει σε διαγραμματικές σκέψεις για μια αναμέτρηση με την περιοχή αντίστασης, που εκτείνεται μεταξύ των 0,9150 με 0,95 ευρώ. Το σημείο όμως, που θα αλλάξει ριζικά τη ρότα της μετοχής είναι τα 1,03 ευρώ. Μέχρι τότε πίσω από τη κουρτίνα της ανόδου μπορεί να κρύβεται και το "Ζονκ" ενός Bull trap επαναφέροντας τη τιμή της μετοχής κάτω από τα 0,80 ευρώ.

  πιν

   

  Το ταμείο της προσπαθεί να ζεστάνει και η Intracom με την πώληση της θυγατρικής εταιρείας της K-WIND Κυθαιρώνας Ανώνυμη Ενεργειακή Εταιρεία στην CUBICO SUSTAINABLE INVESTMENTS LIMITED, μία εκ των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το τίμημα είναι στα 17,98 εκατ. ευρώ και αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά, μετά τη μικρή παράταση λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του COVID-19, έως τις 30/6/2020. Την ίδια ώρα η διοίκηση και οι βασικοί μέτοχοι προβαίνουν σε αγορές μετοχών, στηρίζοντας έμπρακτα τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας. Η μετοχή έχει κάνει μέχρι τώρα μια άνοδο 49% από τα χαμηλά του πανικού των 0,28 ευρώ πραγματοποιώντας 4,62 εκατ. τεμάχια ενώ η κεφαλαιοποίησή της παρά το μερικό ισοσκελισμό της ισχυρής πτώσης από τα υψηλά των 0,9140 ευρώ παραμένει κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά  η μετοχή έχοντας βάλει πλάτη τη στήριξη των 0,40 με 0,42 ευρώ δοκιμάζει ανοδικές απλωτές προς τη βραχυχρόνια περιοχή αντίστασης των 0,51 με 0,55 ευρώ. Θεμελίωση της εν λόγω βάσης μπορεί να ανοίξει σταδιακά δίαυλο επικοινωνίας με τα 0,77 ευρώ.

  πιν

   

  Η μετοχή της AS Company  συναλλάσσεται στις τελευταίες συνεδριάσεις πέριξ των 1,90 ευρώ έχοντας μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 24,8 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο όμιλος  έχει θετικό καθαρό ταμείο 15,7 εκατ. ευρώ (!), με τις τραπεζικές υποχρεώσεις να είναι σχεδόν μηδενικές  644 χιλ ευρώ, τα διαθέσιμα 8,84 εκατ. ευρώ και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 7,45 εκατ. ευρώ. Στα του COVID-19 το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεκίνησε με άνοδο κύκλου εργασιών κατά 15%, ωστόσο στη συνέχεια οι πωλήσεις υποχώρησαν δραστικά με τη διοίκηση να κάνει λόγο  για  αρνητική επίδραση που θα κυμανθεί περίπου στο -30% σε ετήσια βάση, σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα η μετοχή παρουσιάζεται να μην έχει προς ώρας την περιοχή των 2,20 ευρώ για να μπορέσει να σκαρφαλώσει έως τα 2,40 ευρώ. Η ισχυρή βάση στήριξης εντοπίζεται στα 1,80 με 1,70 ευρώ. Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα και την άνεση των διαθεσίμων η τιμή της μετοχής έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο το επίπεδο των 2,70 ευρώ.

  πιν

   

  Τέλος η εταιρεία Μουζάκης με ακίνητα που στον ισολογισμό του 2018 (!) έχουν αξία 53 εκατ. ευρώ και του αποφέρουν ενοίκια περίπου 2 εκατ. ευρώ συναλλάσσεται στο ελληνικό χρηματιστήριο με μια κεφαλαιοποίηση 10,4 εκατ. ευρώ ενώ το πιο  σημαντικό από όλα είναι ότι έχει μηδέν δανεισμό. Η φοβία δε γύρω από το τέλος του έτους 2021, όπου εκπνέει η περίοδος απαγόρευσης πώλησης των μετοχών που κατέχουν σήμερα οι κληρονόμοι του ιδρυτή της εταιρείας, Ελευθέριου Μουζάκη (ποσοστό 80,52%) δε πρέπει να δημιουργεί και ιδιαίτερη ονυχοφαγία στους αγοραστές σε αυτά τα τόσο χαμηλά επίπεδα τιμών, καθώς εκτός από το γεγονός μιας πιθανής νέας παράτασης, ποιος από τους κληρονόμους θα είχε τη θέληση να πουλήσει σε τόσο εξευτελιστικές τιμές που δεν ανταποκρίνονται ούτε στο 1/5 της ακίνητης περιουσίας. Τεχνικά τώρα η τιμή της μετοχής έχει βρει στήριξη  στο σκληρό πυθμένα του 2018 στα 0,255 ευρώ, στοιχείο που είναι πολύ πιθανό να τη βάλει και πάλι στη κούρσα για την αντίσταση των 0,38 ευρώ.

  πιν

    

  * Ο κ. Απόστολος Μάνθος είναι υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής στην Aenaon Markets  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ