Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Αυγ-2019 00:03

  Τρία σενάρια για τον Γενικό Δείκτη

  Τρία σενάρια για τον Γενικό Δείκτη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη

  Δεν έχει αλλάξει κάτι στην τεχνική εκτίμηση της αγοράς. Το βασικό μας σενάριο συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με το οποίο είναι σε εξέλιξη το διορθωτικό κύμα 2 με τυπικό στόχο στην περιοχή των 710-780 μονάδων. 

  Δεδομένου ότι η τιμή του ΓΔ έχει πλησιάσει στο άνω όριο της περιοχής στόχου προκειμένου να είναι εύκολη η παρακολούθηση της εξέλιξης της διόρθωσης έχουν καταρτιστεί διάφορα σενάρια εκ των οποίων τρία θεωρούνται πιο πιθανά και εμφανίζονται παρακάτω:

   

  Η διόρθωση έχει αρχίσει από το υψηλό των 901 μονάδων και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Α που αναμένεται να έχει μορφή 5 κυμάτων. Από το Α βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 3/Α.

  pin

   

  Το κύμα 3/Α το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν δεν έχει τερματιστεί στο χαμηλό της 14/8 αναμένεται να τερματιστεί αρκετά σύντομα καθώς ήδη έχει φτάσει στον στόχο της περιοχής των 800 μονάδων. Αναμένεται ανοδική αντίδραση προς την περιοχή των 830 μονάδων (όχι υψηλότερα των 840,5) ως κύμα 4/Α για να γυρίσει και πάλι ο ΓΔ καθοδικά.

  pin

   

  Η διόρθωση έχει αρχίσει από το υψηλό των 901 μονάδων και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Α που αναμένεται να έχει μορφή 3 κυμάτων. Από το Α βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα c/Α.

  pin

   

  Βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 5 του c/Α το οποίο αν δεν έχει τερματιστεί στο χαμηλό της 14/8 αναμένεται να τερματιστεί αρκετά σύντομα (εντός των επόμενων 2-4 συνεδριάσεων) καθώς ήδη έχει φτάσει στον στόχο της περιοχής των 780-800 μονάδων. Αναμένεται ανοδική αντίστροφή ως κύμα Β το οποίο θα έχει επίσης τη μορφή 3 κυμάτων και στόχο λίγο χαμηλότερα των 901 μονάδων. (π.χ. 875 έως 900 μονάδες)

  pin


  Η διόρθωση έχει αρχίσει από το υψηλό των 900 μονάδων ενώ το υψηλό των 901 μονάδων ήταν το πέρας του κύματος Β σε ένα σπάνιο και μικρών πιθανοτήτων extended flat. Βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα C που αναμένεται να έχει μορφή 5 κυμάτων. Από το C βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα 3/C. 

  pin

   

  Το κύμα 3/C το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν δεν έχει τερματιστεί στο χαμηλό της 14/8 αναμένεται να τερματιστεί αρκετά σύντομα καθώς ήδη έχει φτάσει στον στόχο της περιοχής των 800 μονάδων. Αναμένεται ανοδική αντίδραση προς την περιοχή των 830 μονάδων (όχι υψηλότερα των 840,5) ως κύμα 4/C για να γυρίσει και πάλι ο ΓΔ καθοδικά στο κύμα 5/C. 

  Σημαντικό: Αν επιβεβαιωθεί το τρίτο σενάριο, το κύμα 5/C θα είναι το τελευταίο καθοδικό κύμα της διόρθωσης και από το επίπεδο τιμών όπου θα ολοκληρωθεί θα έχουμε την έναρξη του νέου μακροχρόνιου ανοδικού σκέλους που θα φέρει το αρκετά ΓΔ πάνω από τις 1000 μονάδες.

  *Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance. Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων