Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 00:10

  Όλα εξαρτώνται από τις τράπεζες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη

  Δεν άλλαξε κάτι στο βασικό τεχνικό μας σενάριο σε σχέση με την τελευταία αναφορά στη μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΓΔ. 

  Σύμφωνα με αυτό βρισκόμαστε στο τελευταίο ανοδικό (5) του (1) του [3] και αναμένουμε να ακολουθήσει το (2) του [3]. Η τιμή στόχος βρίσκεται στην περιοχή που ήδη έχει φτάσει ο ΓΔ με μέγιστη επέκταση στις 905 περίπου μονάδες.

  pin

   

  Η συνεχιζόμενη όμως ανοδική κίνηση της αγοράς σε συνδυασμό με τις επικείμενες εθνικές εκλογές καθιστούν αναγκαία την εξέταση και εναλλακτικού σεναρίου. Σύμφωνα με αυτό (που δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί) ο ΓΔ βρίσκεται στο ανοδικό (3) του (1) του [3] που αναμένεται να επεκταθεί πάνω από τις 1000 μονάδες πριν ακολουθήσει το διορθωτικό (4) του (1) του [3].

  pin

   

  Για να καταφέρει η αγορά να ακυρώσει το βασικό μας σενάριο θα πρέπει να πάρει και πάλι τη σκυτάλη της ανόδου ο τραπεζικός κλάδος που τελευταία δείχνει να βρίσκεται σε μια φάση συσσώρευσης. Διαγραμματικά ο τραπεζικός κλάδος συσσωρεύει σε ένα τριγωνικό σχηματισμό U-D.

  pin

   

  Ανοδική ή η καθοδική διάσπαση αυτού του τριγωνικού σχηματισμού θα δώσει σήμα για τη συνέχεια.

  pin

   

  Σε πιο μακροπρόθεσμη εικόνα ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει την πίεση του κάτω ορίου (Β) ενός μεγάλου τριγωνικού σχηματισμού C-B (τρέχουσα τιμή περίπου 820 μονάδες) ενώ στηρίζεται από μια μεσοπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης  Β1.  Ο τραπεζικός κλάδος έχει συσσωρεύσει ακόμη μία φορά από τις αρχές του 2019 με τη διαφορά ότι την προηγούμενη φορά (περ 1) δεν υπήρχαν μεσομακροπρόθεσμες πιέσεις όπως αυτή τη φορά (περ 2)

  Λίγο ψηλότερα βρίσκεται και η κατερχόμενη C αλλά προς το παρόν δεν μας απασχολεί.

  Για να συνεχίσει την ανοδική της κίνηση η αγορά θα πρέπει ο τραπεζικός κλάδος να εισέλθει στο τρίγωνο C-Β έτσι ώστε να αποκτήσει την πιθανότητα κίνησης μέχρι την κατερχόμενη C. 

  Στο παρακάτω συγκριτικό διάγραμμα ΓΔ-ΔΤΡ φαίνεται ότι υπάρχει τεχνικό περιθώριο κάτι τέτοιο να συμβεί αφού παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις των τραπεζικών τίτλων εντός του 2019 δέχθηκαν τόση πίεση στις αρχές του χρόνου (νέο χαμηλό σε αντίθεση με το ΓΔ) που ακολουθούν την αγορά αντί να προηγούνται. 

  pin

   

  Αν ο τραπεζικός κλάδος δεν καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τις πιέσεις και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τότε μάλλον θα επιβεβαιωθεί το βασικό μας σενάριο και θα ακολουθήσει μια σχετικά βαθειά και παρατεταμένη διόρθωση της ανόδου του πρώτου εξαμήνου του έτους παρά το όποιο θετικό κλίμα μπορεί να δημιουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σχεδόν τα πάντα για ακόμη μία φορά εξαρτώνται από τις τράπεζες. 

  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance. Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της www.vitalfinance.gr και www.vifita.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020