Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 00:04

  Το στοίχημα των εθνικών εκλογών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Εύης Τοτώνη

  Είναι πράγματι λυπηρό ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Σύριζα και την επακόλουθη επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, αυτή ακόμα και σήμερα, παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, δεν έχει φτάσει καν στο σημείο που βρισκόταν το 2015, όταν είχε αρχίσει η δημοσιονομική προσαρμογή. Μεσολάβησαν, βέβαια, η απώλεια των 100 δισ. ευρώ της περιόδου Βαρουφάκη, η μείωση των καταθέσεων, η επιβολή των capital controls, η υπογραφή των δύο μνημονίων, η δημιουργία των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και η σύσταση του υπερταμείου που θα δεσμεύσει τη χώρα ως το 2115.

  Η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ρυθμό των αποκρατικοποιήσεων, το πρόβλημα της Δ.Ε.Η., το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το δημόσιο χρέος προς τους ιδιώτες, την αύξηση του ιδιωτικού χρέους, τα κόκκινα δάνεια, την υπερφορολόγηση, την πτώση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων. Όλα αυτά απειλούν σοβαρά το μέλλον της χώρας μας, γι΄ αυτό και απαιτούν έγκαιρη, δυναμική και υπεύθυνη αντιμετώπιση, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

  Η  αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση τροφίμων, η ενέργεια, η έρευνα και η τεχνολογία, ο κατασκευαστικός κλάδος. Η ανόρθωση της οικονομίας μας μπορεί να επέλθει με αναπτυξιακές πολιτικές που κινούνται σε πέντε βασικούς άξονες: α) την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τη ριζική αναμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (μείωση φορολογικών συντελεστών, βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας, συμμετοχή των εργαζομένων στον εργοδοτικό φορέα κ.λ.π.), β) την προσέλκυση επενδύσεων με ειδικά κίνητρα, όπως π.χ. περιορισμό της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων, απλοποίηση δανειοδοτήσεων, ταχεία εκδίκαση προσφυγών κ.λ.π γ) τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες (νέες φορολογικές κλίμακες, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) δ) την αποκατάσταση της ρευστότητας με μέτρα, όπως η μείωση των επιτοκίων,  η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου και η αύξηση των ορίων του κατώτατου μισθού κ.λ.π., και ε) την μεταρρύθμιση του κράτους, ώστε να είναι λειτουργικό και ρυθμιστικό.

  Στις επερχόμενες εκλογές η επίτευξη του στόχου αυτού από την κυβέρνηση που θα αναδειχθεί είναι το στοίχημα για πολιτικούς και πολίτες που συμμεριζόμαστε τη θέληση για μία στέρεα ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Ως υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στον δυτικό τομέα της β’ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας και νέα πολιτικός, ανέλαβα την ευθύνη να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου  βέβαιη ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και αποφασισμένη να τον υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις. 

  * Η κα Εύη Τοτώνη είναι Υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νομικός,  Τραπεζικό Στέλεχος 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων