Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιουν-2019 00:03

  Η πραγματική ελπίδα έρχεται τώρα μαζί με την αλήθεια και την εμπιστοσύνη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Θεοχάρη 

  Η τελευταία αρνητική Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της χώρας δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Οι συνέπειες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστές σε όλους, αλλά μέχρι πρότινος καλά κρυμμένες κάτω από το χαλί της ευρω-προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό το γνώριζε πολύ καλά η Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία στον πανικό της προσπαθεί να βρει και πάλι άλλοθι σε "συντηρητικούς κύκλους".

  Η αλήθεια ωστόσο, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις, είναι διαφορετική. Η Ελλάδα καλείται άμεσα να βρει τρόπο να ενισχύσει την αναπτυξιακή της προοπτική και να δώσει πραγματική ελπίδα σε όλους. Να πράξει αυτό που απέτυχε να κάνει η απερχόμενη Κυβέρνηση, επιβαρύνοντας με φόρους όσους θεωρούσε "ταξικούς αντιπάλους" της. Επικαλέστηκε ότι φέρνει την ελπίδα και τελικά υποχρέωσε τη χώρα και την οικονομία της σε βασανιστική στασιμότητα.

  Για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση στην οποία έφερε η Κυβέρνηση την οικονομία, αρκεί ένας ενδεικτικός παραλληλισμός. Πριν 4 χρόνια, μέσα από τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, η χώρα είχε ξεφύγει από τα ελλείμματά της και προσπαθούσε να προχωρήσει σε επανεκκίνηση του παραγωγικού της ιστού. Σήμερα βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο, με μία βασική διαφορά. Φανταστείτε μία επιχείρηση, ένα κατάστημα πχ, να βάζει λουκέτο και ο νέος του ιδιοκτήτης να το αναλαμβάνει ακριβώς την επόμενη μέρα. Με τις εγκαταστάσεις έτοιμες να λειτουργήσουν και την όποια πελατεία δεδομένη. Και φανταστείτε το ίδιο κατάστημα να παραμένει ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το πιθανότερο τότε είναι ο νέος ιδιοκτήτης να παραλάβει... χάος. Κατά συνέπεια, οφείλει να το ανακαινίσει ριζικά και να ξοδέψει κεφάλαια και δυνάμεις προκειμένου να το φέρει στη λειτουργική κατάσταση που το άφησε ο προηγούμενος.

  Αν λοιπόν σκεφθεί κανείς την επαναστατική γυμναστική του 2015, τα capital controls, το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και τις επικοινωνιακές επικλήσεις "στο συμφέρον των ασθενέστερων", μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πού βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και τί καλείται να διαχειριστεί η επόμενη Κυβέρνηση. Η ΝΔ, με την εντολή του ελληνικού λαού, καλείται να κάνει ακριβώς αυτό που έλεγε -προφανώς ψευδόμενος- στα συνθήματά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Να φέρει την ελπίδα. Να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα εκείνων που πίστεψαν ότι με συνθήματα και πονηριές μπορείς να ξεγελάσεις την... ίδια την πραγματικότητα.

  Με τη στήριξη των Ελλήνων, το πρώτο μέλημα της νέας Κυβέρνησης της ΝΔ θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Δημιουργούμε άμεσα τις συνθήκες για να μεγαλώσουμε την πίτα. Επενδύουμε περισσότερο, παράγουμε περισσότερο, στηρίζουμε την κοινωνία με έσοδα που δημιουργούμε. Δεν καταστρέφουμε κοινωνικές ομάδες επειδή... δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτα δημιουργικότερο.

  Από τις ευρωεκλογές και μετά ακούω συχνά την απερχόμενη Κυβέρνηση να μας επιτίθεται, υποστηρίζοντας ότι επέρχεται κοινωνική λαίλαπα. Και να υποστηρίζει ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το θεάρεστο έργο της. Αυτή ακριβώς είναι η τελευταία της (ευτυχώς) αυταπάτη. Ο ελληνικός λαός όχι μόνο κατάλαβε την ανικανότητά της, αλλά παράλληλα αντελήφθη ότι αυτή έφερε το περιτύλιγμα του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος και της υποτιθέμενης πολιτικής στήριξης των κοινωνικά αδύναμων.

  Σε αντίθεση, λοιπόν, με το "προσωπείο του ανάλγητου" που τεχνηέντως προσπαθούν να μας φορέσουν οι "αυταπατώμενοι" και κατά τα φαινόμενα απερχόμενοι, η ΝΔ θα αποκαταστήσει τη σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Με όλους τους πολίτες. Ακόμα και αυτούς που σήμερα διστάζουν να μας πιστέψουν. Η σχέση μας με τους Έλληνες θα είναι μία σχέση που θα στηρίζεται στην αλήθεια και θα φέρνει την πραγματική ελπίδα. Η χώρα θα αποκτήσει και πάλι προοπτική. Όσες προσπάθειες κι αν χρειαστούν μέσα ή έξω απ’ τα σύνορά της. Αυτή τη φορά, οι Έλληνες θα είναι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Αποτελεσματικοί για την Ελλάδα, με θετική συνεισφορά στην Ευρώπη.

  *  Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής ΝΔ  - υποψήφιος Νοτίου Τομέα β' Αθήνας 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ