Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Μαϊ-2019 00:03

  Η Περιφέρεια Αττικής αποκτά στο Νότο, τη δική της Ριβιέρα!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την ημέρα του μεγάλου λάθους των πολιτών της Αττικής, που προσέφεραν ελαφρά τη καρδία, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στην εξ’ απορρήτων σύμβουλο του ωραίου Άκη, ή αλλιώς...  κ. Τσοχατζόπουλου, με τα γνωστά σε όλους μας συνεπακόλουθα!

  Βέβαια, η κα Ρένα Δούρου, δεν είχε και κάποιο  δύσκολο έργο να αναλάβει ή έστω να συνεχίσει, μιάς και κλήθηκε από το κόμμα της -τους νοσταλγούς του Άκη, να συνεχίσει το "μηδενικό” έργο του παλιού της συντρόφου και συναγωνιστή, κ. Γιάννη Σγουρού! Και οι δύο δεν φημίζονται ιδιαίτερα για τη γνωστή σε όλους τους υπόλοιπους... "αξιοπρέπεια”, αλλιώς δεν θα είχαν τολμήσει να επανεμφανιστούν στο πολιτικό προσκήνιο, διεκδικώντας εκ νέου το προνόμιο... ασύστολα, να κοροϊδεύουν την κοινωνία... 

  Όμως, μάλλον θα θεωρηθεί περιττολογία, να ασχοληθεί εκ νέου κάποιος μαζί τους! Ούτως ή άλλως, η κάλπη θα τους διαμηνύσει εκκωφαντικά, πως τα χρόνια της κοροϊδίας έχουν πια περάσει ανεπιστρεπτί και στους πολίτες της Αττικής, έχει μείνει μόνο η μυρωδιά των απορριμμάτων, η θέα των διαρρηγμένων σπιτιών, οι βρώμικες θάλασσες και η θύμηση των 101 αθώων θυμάτων στη Μάνδρα και στο Μάτι... Και οι δύο αυτοί απίθανοι τύποι, που είδαν φως και μπήκαν, μας φίλεψαν με 16 χρόνια απραξίας, ρουσφετιών και θάνατου, έχοντας κατεδαφίσει με δόλο, ό,τι ακόμα στέκονταν αλώβητο!

  Ας αναφερθούμε σήμερα, στους στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της νέας ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής, με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη, για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Νότιας Αττικής και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί το Θέρετρο της Αττικής

  Είμαστε πλέον έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα και ο Νότιος Τομέας θα πρωταγωνιστήσει δυναμικά τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Στις πρώτες μας προτεραιότητες είναι βέβαια η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, που θα προσφέρει τουλάχιστον 60-70.000 νέες θέσεις εργασίας, ως πρόγευση για την άμεση αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας, προς όφελος των πολιτών και για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει θεσμική στήριξη της επένδυσης στο Ελληνικό, μιά επένδυση που εφόσον υλοποιηθεί, με καθαρούς κανόνες, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής, μπορεί να καταστήσει την περιοχή έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο και να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. Η Περιφέρεια Αττικής υπό την ηγεσία του Γιώργου Πατούλη και του επιτελείου του, οφείλει να στηρίξει και θα στηρίξει την επένδυση και σε συνεργασία με όλους τους όμορους Δήμους να σχεδιάσει έγκαιρα και να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις, που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία σε όλες τις περιοχές του Νότου της Αττικής.

  Ειδικά για το νότιο τομέα της Αττικής, θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για τη στήριξη και  τη διεύρυνση οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, που μπορούν να απογειωθούν αν υπάρξουν πρωτοβουλίες όπως:

  - η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και μαρινών,
  - η δημιουργία μόνιμων αντιρρυπαντικών σταθμών σε κάθε λιμενική εγκατάσταση και μαρίνα.

  Ψηλά στην ατζέντα και σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος είναι η προώθηση έργων όπως:

  - οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων.
  - οι επεκτάσεις του Μετρό.
  - η λειτουργία του τραμ σε νέες βάσεις.
  - η αναβάθμιση όλων των λιμανιών της Αττικής, ώστε να αποτελούν πύλες εισόδου των εκατομμυρίων επισκεπτών που δέχεται η χώρα μας και η Αττική ειδικότερα.
  - η βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας.

  Ιδιαίτερα ψηλά επίσης στο πρόγραμμα του συνδυασμού για το Νότιο Τομέα είναι και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, όπου με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες θα ενισχυθούν τα τμήματα και το αστυνομικό προσωπικό με μέσα και εξοπλισμό, με έμφαση στην αύξηση και στον εκσυγχρονισμό των οχημάτων και γενικά των υποδομών.

  Η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού  για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων. Στόχος  δεν είναι οι "φαραωνικοί" σχεδιασμοί  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και του κεντρικού κράτους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια. Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής και για προσέλκυση επενδυτών αλλά και επισκεπτών, με τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια μας.

  Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, είναι αυτή του τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιο για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις.

  Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.

  Αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.

  Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%. Παράλληλα, στους στόχους της Νέας Αρχής είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, η ανάπτυξη δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα για τα νησιά του Σαρωνικού.

  Στο πρόγραμμα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής μεταξύ των οποίων οι εξής:
   
  - Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων,

  - Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.

  - Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία των αντιπλημμυρικών έργων.

  - Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων.

  - Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων υποδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.

  - Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.

  - Η  αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής. 

  - Η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και στη συνέχεια συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική, με στόχο να πρασινίσουν ξανά οι ορεινοί όγκοι και οι αστικοί χώροι του Λεκανοπεδίου.

  - Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων (Τεχνολογικό Πάρκο – HUB) φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων νέων (start ups), ώστε να αναπτύξουν εκεί τις δημιουργικές τους δυνάμεις, με σταθερά ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που θα διεκδικήσουμε από τη Πολιτεία.

  - Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει έκτακτα γεγονότα.

  -  αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, μέσα από τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και mega events.

  - Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας.

  - Η αναβάθμιση των δομών υγείας και η αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ιατρικού προσωπικού που διαθέτουμε.
   
  Στις  26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική, δυνατά, διεκδικητικά από τα Νότια. Βγαίνουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις. Για να γίνουμε η δύναμη ανατροπής που χρειάζεται η Αττική. Συγκροτημένα, με σχέδιο και με σκληρή δουλειά, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Για τον τόπο μας... Για τα παιδιά μας. 
   

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη - Νέα Αρχή

  email: theogiannaros@gmail.com, Twitter: @theogiannaros1, FaceBook: Theo Giannaros

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων