Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Φεβ-2019 09:01

  Η Ανατολική Αττική έρμαιο κακοποιών... και κερδοσκόπων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Η οικονομική κρίση που χτυπά αλύπητα τη χώρα, όχι μόνο υποβαθμίζει τη ζωή των πολιτών, αλλά συνεισφέρει και εις βάρος της ασφάλειάς τους... Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγχωνεύσει –ή και να καταργήσει- αστυνομικά τμήματα και σταθμούς, σε καλλικρατικούς δήμους της Ανατολικής Αττικής με τεράστια έκταση και ανομοιογενές γεωμορφικό τοπίο, εν σχέσει με άλλους δήμους της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής, υπό τη σημερινή ηγεσία της, είναι όπως πάντα ανύπαρκτη, διατηρώντας καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι να είναι κυριολεκτικά αφημένοι στην τύχη τους, μη έχοντας τρόπους και πόρους να προστατεύσουν τους δημότες τους από την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα...

  Όπως ήδη προαναφέρθηκε, το χαρακτηριστικό εκείνο των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, το οποίο δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την αποτελεσματική αστυνόμευση, είναι το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

  Τα ως άνω κάνουν σαφές ότι η αστυνομική παρέμβαση σε τυχόν παραβατικό συμβάν δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε έγκαιρη - ειδικά τώρα που τα αστυνομικά τμήματα είτε συγχωνεύθηκαν, είτε εξαφανίστηκαν!

  Η κυβέρνηση και η Περιφερειάρχης αποφάσισαν να αφήσουν στο έλεος των εγκληματιών και των κακοποιών τους κατοίκους των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, να ενισχύσουν δυναμικά το αίσθημα ανασφάλειας, που είναι ήδη διάχυτο, και να αφήσους ανυπεράσπιστους τους πολίτες και τις περιουσίες τους απέναντι σε κάθε πράξη ανομίας, αλλά και βίαιης κερδοσκοπίας από πλευράς κάποιων άλλων...  επιτήδειων που άρχισαν να εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια!

  Προχθές έπεσε στα χέρια μου επιστολή ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά, παρόλο που αρκετοί κάτοικοι της περιοχής του Ντραφίου έχουν προσλάβει ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, για να τους προστατεύει, με μηχανοκίνητες περιπολίες, τις νύχτες! 

  Η νέα αυτή εταιρεία, που ξαφνικά εμφανίστηκε στην περιοχή, κυριολεκτικά από το πουθενά, προτρέπει τους ήδη αναστατωμένους κατοίκους να γίνουν συνδρομητές της, μετά από ανεξήγητες διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων, που έγιναν σε διαστήματα... εκτός ωραρίου φύλαξης των εταιρειών που είχαν αναλάβει στην περιοχή, δηλαδή... το πρωί και το απόγευμα! Η συγκεκριμένη, μάλιστα, εταιρεία προσφέρει... 24ωρη φύλαξη, λόγω του ότι ο Δήμος Ραφήνας, όπως ισχυρίζεται, πληρώνει τη βραδινή περιπολία και οι κάτοικοι θα πρέπει να αναλάβουν να πληρώνουν τα υπόλοιπα, προκειμένου να... μην πέσουν θύματα διάρρηξης, τις υπόλοιπες 16 ώρες, έχοντας και υποχρέωση να μαζευτούν αρχικά, τουλάχιστον 160-200 κατοικίες προς φύλαξη. Ειδάλλως η τιμή και θα αυξηθεί και ο Δήμος ίσως και να σταματήσει να επιχορηγεί την εταιρεία, πληρώνοντας τη βραδινή περιπολία! Με άλλα λόγια, οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν τον απόλυτο ψυχολογικό εκβιασμό! 

  Τίθεται όμως το ερώτημα: Από πότε ένας Δήμος επιχορηγεί ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην πίτα; Δεν αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό τη στιγμή που επιλέγεται μια εταιρεία με σκοπό το κέρδος, που χρησιμοποιεί τον Δήμο ως όχημα, ώστε με το δικό του σιγοντάρισμα να κυριεύσει την αγορά της περιοχής; 

  Ο Δήμαρχος, στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή, δήλωσε πως ουδέποτε έχει αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να φυλάει περιουσίες δημοτών του - είναι παράνομο! Όταν, δε, ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η υποχρέωσή του είναι να φυλάει μόνο δημοτική περιουσία.

  Δυστυχώς η έλλειψη αστυνόμευσης και πόρων στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκτινάξει την εγκληματικότητα στα ύψη, αλλά συγχρόνως έχει ανοίξει και τις ορέξεις αρκετών "έξυπνων", που θεωρούν την κρίση ως ευκαιρία για πλουτισμό, στις πλάτες των ανυπεράσπιστων κατοίκων, στους οποίους όμως δεν αφήνουν και περιθώριο επιλογής! 

  Είμαι της άποψης πως οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να εμπλακούν σε αυτό το αλισβερίσι! Αν θέλουν να προσλάβουν εταιρεία φύλαξης, ας το κάνουν, με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, ως απαιτείται και ας αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος, αντί να το φορτώνουν ουσιαστικά στις πλάτες των δημοτών τους και τα κέρδη στις τσέπες των επιτηδείων, αν βέβαια βρουν το νομικό παραθυράκι που θα τους δώσει το δικαίωμα να το παίξουν αστυνόμοι και να προστατεύουν μέσω ιδιωτών τους δημότες και της περιουσίες τους!

  Δεν λέω πως είναι παράνομη αυτή η συνδιαλλαγή - επ' αυτού άλλοι είναι αυτοί που θα κρίνουν και ν' αποφασίσουν. Θεωρώ πως δεν είναι ηθικό να παραπλανούνται τόσο σκαιά οι πολίτες και να εκτίθενται καλοί δήμαρχοι εν αγνοία τους!

  Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής πρέπει να γνωρίζουν πως κανένας δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να προσλάβει ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, που να περιπολούν και να επιτηρούν ιδιωτικές περιουσίες, διότι, ακόμα και να υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους, δεν έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν για να το αποτρέψουν, άρα έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο! Μόνο δημοτικά κτίρια έχουν δικαίωμα να φυλάνε, εφόσον πληρώνονται απ' τον Δήμο - τίποτε άλλο! Μην σας παραμυθιάζουν.

  Καλο λοιπόν είναι οι κάτοικοι, για το δικό τους συμφέρον, να πληροφορούνται σχετικά με τις εταιρείες φύλαξης, και να επιλέγουν σοβαρές εταιρείες, με προϋπηρεσία στον χώρο και περγαμηνές ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους...

  Μιας και είναι αναγκασμένοι να βρουν μόνοι τους τρόπους προστασίας, ας μην επιτρέπουν να γίνονται θύματα επιτήδειων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και που αύριο θα έχου εξαφανιστεί απ' το προσκήνιο!

  Η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής έχει πολύ δρόμο μπροστά της...

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη - Νέα Αρχή

  email: theogiannaros@gmail.com, Twitter: @theogiannaros1, FaceBook: Theo Giannaros

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων