Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Δεκ-2018 00:04

  Οι Έλληνες χρειάζονται δουλειές... Όχι επιδόματα-φιλοδωρήματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Λούμπα 

  Η Ελλάδα είναι  1η στην ανεργία, μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ (18,9%) και πρώτη σε ποσοστό μακροχρόνια ανέργων (17%).

  Η ανεργία των νέων για το 2017, άγγιξε το 43,6%. Την ίδια ώρα που 1 στους 4 απασχολούμενους  αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. 

  Σήμερα εργάζεται μόλις το 35% του γενικού πληθυσμού και το 55% του ενεργού πληθυσμού.

  Καθοριστική για τη μείωση της απασχόλησης, τις χαμηλές αμοιβές και τη νέα μετανάστευση είναι η κατάρρευση των επενδύσεων στο 47% σε σχέση με όσες έγιναν το 2009.

  Πάνω από τις μισές νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι δουλειές λίγων ωρών. 500.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο Εξωτερικό και πολλοί ακόμα ετοιμάζονται. 

  Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ... Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας; Τα παραπάνω στατιστικά αλλά και η ίδια η καθημερινότητα, μας δίνουν μια εμφατική απάντηση. Ένα βροντερό ΟΧΙ...

  Στη Νέα Δημοκρατία δεν περιοριζόμαστε σε απλές διαπιστώσεις της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά προχωράμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και παράλληλα της ενίσχυσης της  ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

  Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και θα υλοποιούμε άμεσα:

  - Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% σε δύο φάσεις, προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για νέες επενδύσεις. 
  - Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% στο 5%, που ευνοεί κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. 
  - Αύξηση του ορίου υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ από τις 10.000 ευρώ, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί η ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και η δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών.
  - Φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη, η αποσαφήνιση της φορολογικής κατοικίας και η ενίσχυση του προγράμματος golden visa/non-dom, για την προσέλκυση κεφαλαίων και αλλοδαπών επενδυτών. 
  - Ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%, για την ουσιαστική στήριξη των ομάδων παραγωγών, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, των συνεργειών και της εξωστρέφειας του πρωτογενή τομέα.

  Επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε, ότι νέες δουλειές, υψηλότερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας δημιουργούν μόνο οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

  Αυτές θέλουμε να ενθαρρύνουμε βάζοντας τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης και προσφέροντας στοχευμένα κίνητρα για νέες επενδύσεις.

  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 1ο προσυνέδριο της ΝΔ, Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό θα κάνουμε, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική, η πολιτική των ευκαιριών, όχι η πολιτική των επιδομάτων.

  * Ο κ. Λούμπας Δημήτριος από την Βόχα Κορινθίας είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- ΑΣΠΑΙΤΕ, συνεργάτης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, διδάσκων Τεχνητής Νοημοσύνης και  πολιτικό στέλεχος που έχει περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων