Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Δεκ-2018 00:04

  Προς χαμηλά κλεισίματα έτους οδεύουν οι αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη

  Οι αγορές πλέον έχοντας ως επιπλέον αρνητικό καταλύτη και τους Αμερικανικούς δείκτες, οδεύουν για χαμηλά κλεισίματα έτους, διαγράφοντας τα πρόσφατα κέρδη τους και καταγράφοντας σημαντικές ετήσιες ζημιές.  Ειδικότερα για την ελληνική αγορά που οι βασικοί δείκτες είναι τραπεζοβαρείς και έχουν υποστεί πολλαπλάσιες ζημίες, κρίναμε σκόπιμο να εξετάζουμε συγκεκριμένες εταιρείες, εκτός τραπεζών, που έχουν δυνατά θεμελιώδη και τις οποίες θα παρακολουθούμε τεχνικά, κάθε φορά που υπάρχει σημαντική αλλαγή επικαιροποιώντας την ανάλυση μας.

  BIO201218w.png

  Δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει την καθοδική τάση η μετοχή. Ο στόχος παραμένει στα 2€ και θα ακυρωθεί μόνο αν εμφανιστεί κάποιος αξιόπιστος μεσοπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός.


  ELPE201218w.png

  Η μετοχή παραμένει εντός του σχηματισμού "Ρόμβος" ή "διαμάντι" . Κινήθηκε όπως είχαμε προβλέψει προς το πάνω όριο του σχηματισμού κάτι που αναμένουμε να συμβεί και στη συνέχεια. Μακροπρόθεσμη σηματοδότηση θα έχουμε όταν ο σχηματισμός διασπαστεί 
   

  GEK201218w.png

  Δεδομένου ότι δεν εμφανίστηκε κάποιος αντιστρεπτικός σχηματισμός η μετοχή συνέχισε χαμηλότερα κάτι που ήταν αναμενόμενο παρά την επίτευξη του στόχου στα 4,25€. Πιθανή η επέκταση της καθόδου μέχρι τα 3,80€ ή την ανερχόμενη.

  MOH201218.png

  Παρά την έντονη ανοδική αντίδραση δεν έχουμε κάποια τεχνική ένδειξη ότι η διόρθωση που άρχισε από την κορυφή στα 23,7€ έχει τελειώσει. 
   

  MPE201218w.png

  Παρότι δεν πέτυχε τον στόχο της διπλής κορυφής στα 10€ η μετοχή γύρισε ανοδικά και διέσπασε ανοδικά τα 13€. Όσο διατηρεί τη στήριξη της Α έχει πιθανότητες να συνεχίσει ανοδικά.

  MYTIL201218w.png

  Η διπλή κορυφή με γραμμή λαιμού στα 8,70€ έδωσε στόχο στα 7,10€ που έχει επιτευχθεί με τη μετοχή στη συνέχεια να γυρίζει ανοδικά. Όσο διατηρεί τη στήριξη στα 6,90 θεωρούμε ότι η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί. Ένας νέος πυθμένας ψηλότερα από τα 7€ και στη συνέχεια υπέρβαση των 8€ θα επιβεβαιώσει την παραπάνω εκτίμηση.
   

  OPAP201218w.png

  Η νέα διάσπαση των 8,15€ δείχνει ότι η μετοχή επανέρχεται στην αρχική της καθοδική κατεύθυνση. Μια πρώτη ανοδική ένδειξη κόντρα στην καθοδική προοπτική θα είναι η υπέρβαση των 8,60€ ή της κατερχόμενης Κ. 
   

  OTE201218w.png

  Η ανοδική αντίδραση εξελίσσεται σε δεύτερο δεξιό ώμο του σχηματισμού ΩΚΩ που έχει στόχο στα 7,40€. Αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί μόνο στην καθοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού του σχηματισμού ενώ ανοδική προοπτική επανέρχεται με υπέρβαση των 11€.

  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance. Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων