Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Δεκ-2018 00:03

  Μπορεί η ανοδική αντίδραση στο ΧΑΑ να οδηγήσει σε Christmas Rally;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Γιάννη Γιαπράκη

  Η σημερινή μας ανάλυση περιλαμβάνει μια μηνιαία επισκόπηση της τεχνικής εικόνας μιας ομάδας επιλεγμένων δεικτοβαρών μετοχών, στην προσπάθεια μας να δούμε ποιές είναι οι τεχνικές προϋποθέσεις για να επεκταθεί η άνοδος της αγοράς. Για να μην αναγκαστούν οι αναγνώστες να ανατρέχουν σε παλιότερες δημοσιεύσεις  προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι μετοχές κινήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες μας διατηρούμε τα προηγούμενα σχόλια και διαγράμματα, ενώ κάνουμε και νέες προσθήκες. 

  ΟΤΕ

  PIN


  5/11 Φλερτάρει ακόμη με τη διάσπαση της γραμμής λαιμού. Η προσωρινή διάσπαση επιβαρύνει την προοπτική αλλά η μετοχή ακόμη αντιστέκεται

  30/11 Παρά την οριακή διάσπαση της γραμμής λαιμού του σχηματισμού ΩΚΩ η μετοχή αντέδρασε ανοδικά και επανέφερε την ανοδική προοπτική. Με την ανοδική υπέρβαση της κατερχόμενης αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να συνεχίσει ακόμη ψηλότερα.


  ΟΠΑΠ

  ΠΙΝ

  30/11  Δεν έχει διασπάσει οριστικά την στήριξη στα 8,15€ αλλά σε περίπτωση που αυτό γίνει η προοπτική θα γίνει έντονα καθοδική. 

  Πάντως η μετοχή έχει ολοκληρώσει μια τυπική διόρθωση ΑΒC σχεδόν 50% της ανοδικής κίνησης και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μην κάνει τελικά την καθοδική διάσπαση και να γυρίσει άμεσα ανοδικά.

  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 

  ΠΙΝ


  5/11 Συνέχισε η μετοχή προς τον στόχο στα 7,10€ επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή μας.

  30/11 Πέτυχε το στόχο της διπλής κορυφής με μικρή επέκταση μέχρι τα 6,90€. Όσο παραμένει πάνω από αυτό το επίπεδο διατηρούνται οι πιθανότητες ανοδικής κίνησης προς τα 8,5-9€


  JUMBO

  ΠΙΝ

  5/11 Δεν έχει ακυρώσει την διπλή κορυφή και όσο παραμένει κάτω από τα 13€ ο στόχος στα 10€ παραμένει ενεργός. 

  30/11 Η υπέρβαση της γραμμής λαιμού της διπλής κορυφής σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση από το σήμα του MACD στο διάγραμμα αφήνει αρκετές πιθανότητες η μετοχή να ακυρώσει τη διπλή κορυφή και να κινηθεί μεσοπρόθεσμα προς το πρόσφατο υψηλό της (16€). Μεσοπρόθεσμο στοπ στα 13€

  ELPE 

  ΠΙΝ

  5/10 (κλείσιμο 7,21) Σπάνιος ημιτελής σχηματισμός ρόμβος ή διαμάντι. Αντιστροφή ή συνέχιση; Για μήνες πάντως αναμένεται να κινείται μέσα στο ρόμβο.

  5/11 Παραμένει εντός του σχηματισμού και μάλιστα αντέδρασε από την επαφή με το κάτω όριο δεξιά. Αυτό δίνει μια προοπτική να κινηθεί μέχρι το πάνω όριο του σχηματισμού στη συνέχεια.

  30/11 Η μετοχή συνεχίζει την κίνησή της μέσα στον σχηματισμό ρόμβος ή διαμάντι.
  Η κατεύθυνση εξόδου από τον σχηματισμό θα μας δώσει ένδειξη για τη συνέχεια (όπως τα βέλη). Προς το παρόν είναι πιο πιθανή μια κίνηση προς το άνω όριο του σχηματισμού.

  GEKTERNA

  ΠΙΝ

  30/11 η μετοχή ολοκλήρωσε ένα αντιστρεπτικό τριγωνικό σχηματισμό που είχε δώσει στόχο στα 4,25€ τον οποίο έχει πετύχει. 
  Η υποχώρηση αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από το fibo επίπεδο των 23,8%. Είναι πιθανή η άμεση ανοδική αντιστροφή της τιμής. 

  Στηρίζεται και από την ανερχόμενη που στο 3,80€ είναι και το 38,2% fibo level.  

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ

  PIN


  28/11 Στο πρώτο διάγραμμα διακρίνουμε τα επίπεδα στήριξης. Είναι εύκολα ορατό ότι το κλείσιμο (1,132 στις 28/11) είναι σχετικά κοντά στο πρώτο επίπεδο στήριξης αλλά και στην ανερχόμενη Α και έτσι προκύπτει το ερώτημα αν αξίζει το ρίσκο ανοίγματος θέσης Long στη μετοχή. Το πρώτο σήμα αντιστροφής θα ήταν η ανοδική υπέρβαση της Κ1 που αυτή την εβδομάδα βρίσκεται κάπου στα 1,25€. Σε περίπτωση που η μετοχή υπερβεί την Κ1 αναμένεται να δώσει άμεσα κίνηση προς το 1,4€ ακόμη και μέχρι το 1,6€. 

  30/11 (δεύτερο διάγραμμα) είμαστε ακριβώς πάνω στην πρώτη αντίσταση. 


  * Ο κ. Γιάννης Γιαπράκης είναι Certified Portfolio Manager της VitalFinance. Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων