Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Οκτ-2018 00:03

  Η Ελλάδα του μέλλοντος. Xώρα ευκαιριών και όχι... επιδομάτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Βασίλη Φεύγα 

  Στις κάλπες των επόμενων εκλογών, οι Έλληνες θα βρεθούμε μπροστά σε μια κρίσιμη και ιστορική επιλογή.

  Ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο τόσο πολύ προσπαθεί να μιμηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, προσπερνώντας τις στρεβλώσεις που ακολούθησαν την εποχή της πολιτικής ηγεμονίας του, συνήθιζε να μιλούσε για "δυο κόσμους". Για τη μάχη ανάμεσα "στο φως και το σκοτάδι".

  Ας μας συγχωρέσει ο εμβληματικός ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, που θα δανειστούμε τη ρήση του, παραφράζοντάς τη, σύμφωνα με τα δεδομένα της σημερινής εθνικής συγκυρίας.

  Πράγματι, στις επόμενες εκλογές θα έχουμε τη μάχη δυο κόσμων. Πράγματι, το φως θα τεθεί αντιμέτωπο με το σκοτάδι. Μόνο που, ακόμη και οι πλέον φανατικοί παραδέχονται σήμερα ότι, το σκοτάδι συνοδεύει την πολιτική περπατησιά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

  Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που υποτίμησε περαιτέρω τις δυνατότητες της χώρας. Αδίκησε τους Έλληνες. Τους αφαίρεσε το δικαίωμα στην ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή. Και καθήλωσε το μέλλον μας, ως μια κοινωνία... επιδομάτων.

  Απέναντι σε αυτή την πλευρά της χώρας, υπάρχει η φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, που θέλει να έχει ένα περισσότερο ρεαλιστικό μέλλον, ως μια χώρα ευκαιριών και όχι επιδομάτων. Μέσα από ένα ξεκάθαρο και συγκροτημένο σχέδιο, για την επιθετική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Δίνοντας χώρο στις πιο παραγωγικές δυνάμεις της. Και διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την άμεση και μαζική προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν καινούριες και σύγχρονες θέσεις εργασίας.

  Μια οικονομία ανοικτή στα σύγχρονα ρεύματα και τις προκλήσεις των καιρών, που θα ενσωματώνει την καινοτομία, και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν η ψηφιακή επανάσταση και η πρόοδος των νέων τεχνολογιών.

  Αυτή η οικονομία, θα διαμορφώσει μια κοινωνία δίκαιων ευκαιριών για όλους. Και θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την αλλαγή υποδείγματος σε μια οικονομία γεμάτη χρόνιες και βαθιές στρεβλώσεις. 

  * O κ. Βασίλης Φεύγας είναι Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων