Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 00:03

  Η Ελλάδα θα επιβιώσει, μόνο μετά την εξαΰλωση Τσίπρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

  "Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη: Εκείνοι που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν... Κάποιοι άλλοι, που βλέπουν τα πράγματα να συμβαίνουν γύρω τους... και οι εμείς οι Έλληνες που τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, παρακολουθούμε τα πράγματα να συμβαίνουν... εκείνα δηλαδή, που ο Τσίπρας και η αγέλη παγιώνουν, εις βάρος της Ελλάδος και ημών..."

  Κι όμως, θα μπορούσαμε τόσα πολλά να κάνουμε, αν απλά βλέπαμε, συναισθανόμασταν και αντιδρούσαμε...

  Ο Ερντογάν προσπαθεί με συνέπεια, υπομονή και επιμονή, να χτίζει σε μπετόν αρμέ, εδώ και σχεδόν 16 χρόνια, τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, γύρω του, αλλά και στα Βαλκάνια... δηλαδή γύρω σε εμάς. Από την άλλη, πάλι με απίστευτη ζέση αποδομεί πυλώνα πυλώνα το παλαιοκεμαλικό κράτος και εγκαθιδρύει ένα ακραιφνές ισλαμικό, στα πρότυπα ενός κεκαλυμμένου Ισλαμικού Κράτους, διώκοντας βίαια κάθε εν δυνάμει αντιφρονούντα, προσαρμόζοντας την τουρκική στρατηγική πολιτική και απομακρύνοντας την σταδιακά από τη Δύση, με αποτέλεσμα, η συμμαχία, μέσω ΝΑΤΟ, μεταξύ  ΗΠΑ και Τουρκίας να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή με την απώλεια εμπιστοσύνης να διευρύνει το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα πεδία... Η Τουρκία αμφισβητεί την Αμερική σε Συρία και Ιράκ, αγοράζει όπλα και συνεργάζεται στενά με τη Ρωσία του Πούτιν, σε αμυντικά, αλλά και σε άλλα στρατηγικής σημασίας θέματα, αλλά από την άλλη, φυλακίζει Αμερικάνους για να τους χρησιμοποιήσει ως αντικείμενα εκβιασμού, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον μισητό για τον Ερντογάν εχθρό, Γκιουλέν και να τον χώσει σε κάποιο μπουντρούμι, βαθιά κάτω απ' τη γη!

  Οι Αμερικάνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία, αποσαφηνίζοντας ότι στην περίπτωση που παραλάβει τους S-400, οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας θα περάσουν σε άλλη φάση, εξαιρετικά δυσμενή για την Τουρκία, όπως και για λόγους εθνικής ασφάλειας θα ανασταλεί οριστικά η πώληση των  F-35 στην Τουρκία.

  Η ποιοτική αναβάθμιση της Ελλάδας και της Κύπρου στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ αναμφίβολα συνιστά ευκαιρία για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων και την ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί τα προσεχή έτη, ειδικά με τους S-400 ή/και τα F-35 στα χέρια των Τούρκων στρατηγών.

  Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο επίκεντρο του θαλάσσιου ενδιαφέροντος της Τουρκίας και ως εκ τούτου η προκλητικότητα της τελευταίας εκτιμάται ότι πρωτίστως θα εστιάσει στο Καστελόριζο, σε διάφορα κατοικημένα ή ακατοίκητα νησιά και σε βραχονησίδες γαιοστρατηγικής σημασίας ως προς την θαλάσσια κυριαρχία και βέβαια στην κυπριακή ΑΟΖ.

  Προφανής στόχος της Τουρκίας είναι η συμμετοχή της στα ενεργειακά δρώμενα της Ανατολικής Μεσογείου, η απόσπαση της μερίδας του λέοντος από την όποια μελλοντική ανάπτυξη των κοιτασμάτων και ο έλεγχος των θαλάσσιων εμπορικών οδών. Σχετικά με την υλοποίηση των σχεδίων της Τουρκίας του Ερντογάν και της τουρκικής  στρατηγικής ως προς το Καστελόριζο, η Τουρκία πάντα υποστήριζε, πως το συγκεκριμένο ελληνικό νησί δεν διαθέτει κανένα δικαίωμα στην ΑΟΖ καθώς...  επικάθεται επί της  τουρκικής υφαλοκρηπίδας... που συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου. 

  Προκειμένου δε  να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων, η Τουρκία εντέχνως κινήθηκε στο διπλωματικό παρασκήνιο και κατόρθωσε να ακυρώσει τις διαδικασίες οριοθέτησης ΑΟΖ στο Ιόνιο, πείθοντας την Αλβανία να μην προχωρήσει στη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, το 2009,  και η οποία θα  οριοθετούσε την υφαλοκρηπίδα και άλλες θαλάσσιες ζώνες στη βάση της αρχής της "μέσης γραμμής", ακριβώς με τον τρόπο που και η Κύπρος προέβη στην τριπλή οριοθέτηση της ΑΟΖ με τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με βάση ακριβώς αυτή τη διεθνώς αποδεκτή μέθοδο. Η Τουρκία δεν μένει όμως εκεί, αλλά επιχειρεί να διατηρήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα που απέκτησε το 1974, με την επίθεση και την παράνομη κατάληψη της βόρειας Κύπρου επιδιώκοντας κατ' αυτόν τον τρόπο, την υιοθέτηση μίας επιθετικής στρατηγικής διπλωματικού χαρακτήρα.

  Το ερώτημα όμως που προκύπτει,  συνίσταται στο τι οφείλει να πράξει η Ελλάς, μαζί βέβαια με την Κύπρο στα νέα αυτά δεδομένα. Ένα είναι σίγουρο, ότι οι κυβερνώντες τη χώρα μας, οφείλουν να ενισχύσουν τις τριμερείς συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με ενέργειες, όπως κοινά  στρατιωτικά γυμνάσια, που να περιλαμβάνουν πραγματικά σενάρια προάσπισης της τριπλής ΑΟΖ και των όποιων εγκαταστάσεων εκεί σε πραγματικές συνθήκες.

  Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλα αυτά που οφείλει η Ελλάς να πράξει, μάλλον είναι ανέφικτα και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, μιάς και η σταλινική αγέλη που κυβερνά τη δύσμοιρη αυτή χώρα, το μόνο που επιδιώκει είναι να συρρικνώσει την Ελλάδα, να δημιουργήσει μία παγιοποιημένη δυστυχία με φτωχοποίηση στους Έλληνες, ώστε να δικαιολογηθεί η ύπαρξή της, το "κομμουνιστικό ντάντεμα" στη χώρα και οι καρέκλες της εξουσίας... Σιγά μην ασχοληθεί με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας... Αυτά δεν ανήκουν στην ιδεολογία ανθρώπων, που μισούν την ιστορία, τη θρησκεία, τους Έλληνες και την ίδια τη χώρα!

  Μην έχει κανείς αυταπάτες! Η κυβερνητική αγέλη είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια σε κάθε κάθε έννοια που υπονοεί "Ελλάδα"...

  *Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων