Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Νοε-2017 00:04

  Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το ασφαλιστικό των δικηγόρων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρινέττας Γούναρη – Χατζησαράντου

  Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά προβλήματα. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σήμερα πολλά και σοβαρά ζητήματα που άπτονται πρωτίστως της επαγγελματικής μας υπόστασης και αξιοπρέπειας. Μοιραζόμαστε την αβεβαιότητα για το αύριο, τις χαμένες προσδοκίες και τα αδιέξοδα ιδίως των νέων συναδέλφων. Έχουν γίνουν ήδη πράξη από την παρούσα διοίκηση στην οποία συμμετείχα,  η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και διοίκηση του Συλλόγου, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, η ένταξη δράσεων στο ​ΕΣΠΑ, ο εξορθολογισμός του μερίσματος, η διεκδίκηση δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, η αξιοποίηση του αποθεματικού ΟΑΕΔ για τις ευπαθείς ομάδες συναδέλφων, η επανάκτηση του κύρους του ΔΣΑ και του θεσμικού του ρόλου στην απονομή της δικαιοσύνης καθώς και η επανασύνδεσή του με την κοινωνία. Για όλα αυτά απαιτείται τεκμηριωμένος προγραμματισμός, αλληλεγγύη και συνεχής συλλογική προσπάθεια.

  Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου είναι ο κορεσμός του δικηγορικού επαγγέλματος.

  Η διατήρηση της δυνατότητας υπαγωγής των δικηγόρων σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις προκειμένου να μπορούν να διατηρηθούν στο επάγγελμα.

  Ήδη έχει εκπονηθεί από τον ΔΣΑ σχέδιο δικαστικής προσφυγής προκειμένου οι θιγόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες να διευκολυνθούν κατά την δικαστική αμφισβήτηση του μέτρου. Τον τελικό λόγο θα έχει, λοιπόν η Δικαιοσύνη.

  Από την πλειονότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται, στην ουσία πλήττονται οι αρχές του λειτουργήματός μας, η επαγγελματική μας υπόσταση, η διαβίωσή μας. Και παραγνωρίζεται ότι η επιχειρούμενη υποβάθμιση του επαγγέλματός μας δεν αφήνει ανεπηρέαστη μια κρίσιμη πολιτειακή λειτουργία: την απονομή της δικαιοσύνης. Το αντίθετο μάλιστα! 

  Πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα μικρά και στα μεγάλα δεν βρίσκονται στον ουρανό αλλά είναι προϊόν διαβούλευσης, συζήτησης, συναπόφασης των πολλών και ενεργών συναδέλφων. Σε αυτή τη βάση κινείται η δική μας προσπάθεια να συμμετάσχουμε στα δικηγορικά κοινά απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας με το δικό μας μήνυμα. 

  * H κα Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου είναι Υποψήφια Σύμβουλος ΔΣΑ, με τον συνδυασμό Συμβούλων "ΠΥΞΙΔΑ"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων