Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Νοε-2017 00:45

  Οι συριζαίοι Cro-Magnon και η μεσαία αστική τάξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Τσαρδάκη

  Από τότε που οι νυχτερίδες, οι αράχνες και οι φυματικές σαρανταποδαρούσες μπήκαν στη ζωή μας, βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά να κατανοήσουμε την οικονομική πολιτική της "αριστεράς και της προόδου".  Θα μου πείτε, ότι χρειαζόμαστε την ζωολογία για να κατανοήσουμε τους νόμους της οικονομίας;  Κατά μία άποψη, όσο πιο καλά γνωρίζει κανείς τα ζώα, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνει τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι η φύση μάς προίκισε με έναν ιδιαίτερο εγκέφαλο, δεν θα πρέπει  να μας κάνει και ιδιαίτερα υπερήφανους, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος  είναι πολύ πιο επιρρεπής  σε φαντασιώσεις και ιδεοληψίες, από  ό,τι στα ζώα. Οι συριζαίοι Cro-Magnon ήρθαν με συγκεκριμένη ιδεολογία, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ τις δεξιότητες της φυματικής σαρανταποδαρούσας. Στο μαρξιστικο-λενινιστικό δόγμα, το απόλυτο κακό του κόσμου είναι η ιδιοκτησία. 

  Συνεπώς, αν θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο δικαιότερο, θα πρέπει να χτυπήσουμε την ιδιοκτησία και τον πλούτο, όταν δεν μπορούμε να την καταργήσουμε, όπως έγινε κάποτε στην πάλαι ποτέ Σοβιετία. Επειδή, όμως σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα σήμερα δεν μπορεί κανείς να καταργήσει την ιδιοκτησία με δημοκρατικές νομοθετικές διατάξεις, μπορεί, μέσω της ασυγκράτητης φορολογίας, να την συρρικνώσει, να την αποδυναμώσει και, τελικά,   να την απομυθοποιήσει. 

  Έτσι, οι ιδεολόγοι  Cro-Magnon του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ίδιοι κυνικά ομολογούν, επιδόθηκαν σε μία ανελέητη φορολόγηση της ιδιοκτησίας και όχι μόνον, πράγμα που οδηγεί στην γενική ψυχονεύρωση και φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 

  Μόνον μέσω της σχιζο-ανάλυσης θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει την επιχειρούμενη καταλήστευση της ιδιοκτησίας και της περιουσίας του ελληνικού λαού, με το επιχείρημα ότι "μέσω αυτής της πολιτικής, που ήταν συνειδητή επιλογή μας, θέλουμε να βοηθήσουμε τα κατώτερα και φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας".  Φοβάμαι πως μπαίνουμε ήδη στο πεδίο της συλλογικής ψυχονεύρωσης και της εμπειρίας μιας πρωτοφανούς φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. 

  Πίσω από όλα αυτά υπάρχει και άλλη στόχευση που ξεπερνάει της ικανότητες μιας φυματικής σαρανταποδαρούσας. Οι συριζαίοι Cro-Magnon ιδεολόγοι, με το πρόσχημα του "εκδημοκρατισμού" της  σχολικής εκπαίδευσης, επιχειρούν να εισαγάγουν τις μπολσεβίκικες πρακτικές και στα σχολικά προγράμματα (κατάργηση της αριστείας, ορισμός σημαιοφόρου με κλήρωση, επιλεκτική μείωση της διδακτέας ύλης,  κτλ.), προκειμένου να μετατρέψουν το σχολείο σε έναν χώρο ιδεολογικής χειραγώγησης των μαθητών.  Έτσι, κι αλλιώς το λεγόμενο "δημόσιο πανεπιστήμιο", το έχουν απαξιώσει,  στο βαθμό που το έχουν μετατρέψει από χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, σε χώρο ελεύθερης διακίνησης  κάθε μορφής παραβατικότητας και ανομίας.  Ο μακροπρόθεσμος ιδεολογικός  στόχος των συριζαίων  Cro-Magnon είναι να εξαφανίσουν όλους εκείνους που αντιμάχονται το καθεστώς της "αριστερής αλήθειας", με άλλα λόγια τους "εχθρούς του συστήματος".  Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα επενδύουν με ένα τεράστιο και ανήθικο ψέμα:  Ότι τάχα "διανύουμε ήδη  το τελευταίο μίλι του μαραθώνιου" και ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια.  Την ίδια ώρα για το 2018 και 2019 οι ίδιοι  έχουν ψηφίσει τα πιο σκληρά μέτρα (μείωση του αφορολόγητου και περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων).   

  Δεν έχουμε κανένα άλλο τρόπο, παρά μόνον να αντισταθούμε στις ισοπεδωτικές και αντιδημοκρατικές λογικές, που εφαρμόστηκαν κατά τον προηγούμενο αιώνα και οδήγησαν σε ανελεύθερα και ολοκληρωτικά καθεστώτα, με ολέθριες κοινωνικο-οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες.  Δημοκρατία χωρίς ελευθερία της σκέψης και της συνείδησης δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας των ανθρώπων, στη φιλοσοφική συζήτηση, ήταν πάντοτε  ένα ζητούμενο  και θα παραμένει τέτοιο, για όσον καιρό ακόμη οι άνθρωποι δεν θα μπορούν (ή δεν θα θέλουν) να συμφωνήσουν,  ότι  μία καρέκλα  είναι πιο σταθερή αν έχει  τέσσερα πόδια και όχι τρία ή δύο. Η σαρανταποδαρούσα με τον μικρό εγκέφαλο το γνωρίζει αυτό και γι΄ αυτόν τον λόγο  η εξέλιξη την προίκισε με σαράντα πόδια. Κατά τα άλλα, τα χαζοχαρούμενα "αριστερά" ευφυολογήματα, εκθέτουν σοβαρά την αξιοπιστία αυτών που τα εκφέρουν.

  * Ο κ. Δημήτρης Τσαρδάκης είναι Ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων