Mikel: Μήπως η λαρισινή αλυσίδα βρήκε τελικά τον… μάστορά της στον καφέ;
Τετάρτη, 22-Νοε-2023 11:25
Είστε λάτρεις του καφέ; Έχετε εντρυφήσει στο αγαπημένο αυτό ρόφημα και πιστεύετε ότι έχετε πλέον ανακαλύψει το χαρμάνι που καλύπτει τις υψηλές γευστικές σας απαιτήσεις; Μην είστε και τόσο σίγουροι. Δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τίποτα.
Ετοιμαστείτε για την πραγματική επανάσταση στον χώρο του καφέ, για μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία διά χειρός… Vangel. Καινοτόμος, enterpreneur, οραματιστής και κυρίως μύστης του αγαπημένου μας ροφήματος, δεδομένου ότι είναι και ο πρώτος κάτοχος Baccalaureat στον καφέ, ο Vangel, με το πάθος του για αυθεντικότητα, την ακάματη αναζήτησή του σε όλο τον κόσμο αλλά και το μυστικό του εκχύλισμα, έχει δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο blend αλλά και πρωτότυπους συνδυασμούς, για πρωτόγνωρες αισθήσεις.
Για να μας χαρίσει αυτό το γευστικό ταξίδι, ο Vangel έκανε αμέτρητα ταξίδια ανά τον κόσμο συγκεντρώνοντας εκλεκτές ποικιλίες καφέ, από την Αιθιοπία, τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα ως το Ελ Σαλβαδόρ και τα Φιλιατρά (γνωστά τοις πάσι για τη μοναδική ποικιλία καφέ τους), για να φτιάξει, όπως λέει, όχι απλώς ένα 100% αλλά ένα 120% Arabica Blend. Αυτό, όμως, που πραγματικά καθιστά μοναδικό το blend του είναι το μυστικό εκχύλισμα κοκογιανάνας, που φυσικά κρατά επτασφράγιστο. Γιατί, όπως λέει, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι… να μάθουμε γι' αυτό το μυστικό της φύσης, που ο ίδιος όμως γνωρίζει πολύ καλά.
Ως αληθινός οραματιστής, φυσικά, ο Vangel δεν αρκέστηκε σε αυτό. Με όπλο την επιστημοσύνη του (που πιστοποιεί περίτρανα και το Baccalaureat του), έκανε ένα -μικρό για τον ίδιο, μεγάλο για την ανθρωπότητα- βήμα παραπέρα, αφού -όπως λέει- η πρόκληση δεν είναι να προσφέρεις απλώς γευστικούς συνδυασμούς για γλυκές ή αλμυρές απολαύσεις. Το challenge, σύμφωνα με τον Vangel, είναι π.χ. το combo καφές-τυρόπιτα, σε μία ένωση. Όπως το δικό του μοναδικό Vangel Freddo Fettuccino, arabica blend με κρέμα φετόγαλο και πασπαλισμένη σφολιάτα. Δεν είναι δύσκολο, λέει: "Combo sense είναι”. Άλλωστε, όπως εξηγεί: "Αν ακολουθούσα την πεπατημένη, δεν θα ήμουν πρωτοπόρος. Αν έμενα στα προφανή, δεν θα ήμουν οραματιστής. Αν συνδύαζα απλώς 1 + 1 προϊόντα σε combo, όπως κάποιοι άλλοι, δεν θα ήμουν ο Vangel”.
Έμπνευσή του; Προφανέστατα, η επιτυχία της αλυσίδας Mikel, που μάλλον είναι και αυτή στην οποία απευθύνεται η παραπάνω... σπόντα. Η Mikel γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια της και αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα concepts μέχρι σήμερα, έχοντας αποκτήσει παρουσία σε 5 ηπείρους. Tα 350 καταστήματά της, παγκοσμίως, έχουν αναδειχθεί σε σημεία αναφοράς, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών, κουλτούρας και background καταλήγουν κάθε μέρα, όχι να δίνουν απλώς ραντεβού για καφέ, αλλά να λένε "τα λέμε στο Mikel". Ένα blend πολιτισμών και γεύσης, που συνεχώς εξαπλώνεται. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, όταν το 2008 εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα στη Λάρισα, η Mikel έθεσε στόχο να εξελιχθεί σε ένα στέκι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα, όπως μόνο ο καφές μπορεί να δημιουργεί. Μια παρέα πολύχρωμη, ανοιχτόμυαλη και δραστήρια, που δίνει φωνή σε όλους τους ανθρώπους και όλες τις απόψεις, σε όλο τον κόσμο, που σέβεται κάθε άνθρωπο και τον πλανήτη που ζούμε. Μια παρέα, που ήρθε για να ξυπνήσει τον κόσμο με τις ιδέες της, που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.
Η μικρή και προφανώς τυχαία (όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και πιο πάνω) ομοιότητα με την επωνυμία Mikel και το logo της "Mikel The Coffee Company”, μπορεί ίσως να κάνει κάποιον να σκεφθεί ότι ο Vangel προσπαθεί να μιμηθεί τη λαρισινή αλυσίδα. Αλλά, όπως κατηγορηματικά τονίζει ο ίδιος: "Καμία σχέση”. Το logo "Vangel The Coffee Colony” έχει στόχο να αναδείξει τον διεθνή χαρακτήρα και τη μοναδικότητα του εγχειρήματος. Όπως λέει, "ο Vangel πρωτοπορεί και πηγαίνει εκεί που κανείς άλλος δεν τολμά να πάει, ούτε καν πελάτης”. Από την οροσειρά του Θιβέτ, μέχρι τη Βόρεια Κορέα και τον πλανήτη Άρη! Για του λόγου το αληθές, αρκεί να σημειώσουμε ότι η αλυσίδα Vangel αναζητά barista για το κατάστημά της στο Θιβέτ. "Εμείς φτάσαμε στη ‘Στέγη του Κόσμου’ και κάποιοι άλλοι χαίρονται που έχουν 350 καταστήματα σε 18 χώρες”, χαριτολογεί.
Ο άοκνος Vangel έχει βάλει στόχο να φέρει μια νέα εποχή στον χώρο του καφέ στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσα από το μοναδικό blend του με το μυστικό συστατικό της κοκογιανάνας και τα πρωτοποριακά combos του, αλλά και μοιραζόμενος μαζί μας την αυθεντία του στο θέμα "καφές”. Μέσω των λογαριασμών του στα social media (Instagram, Facebook, Linkedin), ο Vangel μοιράζεται μαζί μας μυστικά και αλήθειες, όπως: "Όταν ο καφές δεν έχει ζάχαρη, είναι σκέτος”, "Μπορείς να πάρεις έναν καφέ γλυκό, αλλά μπορείς να πάρεις κι ένα γλυκό, καφέ” ή "Ο ελληνικός καφές είναι ζεστός μέχρι να κρυώσει”.
Όλα τα παραπάνω, αναμφίβολα μάς κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε: Μήπως τελικά τα Mikel βρήκαν το "αντίπαλο δέος” τους;
Μπα…
Άλλωστε, ο Vangel είναι απλώς ένας fictional χαρακτήρας και πρωταγωνιστής της νέας διαφημιστικής καμπάνιας των Mikel, ο οποίος με μεγάλη δόση χιούμορ και μότο του το "Η αυθεντικότητα είναι αρετή”, ενσαρκώνει όλους τους φιλόδοξους "ανταγωνιστές” που προσπαθούν να αντιγράψουν και να ανταγωνιστούν κάθε χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα Mikel από τον ανταγωνισμό. Εμπνευσμένος από την ελληνική αλυσίδα, ο καινοτόμος enterpreneur φτάνει στον απόλυτο βαθμό μίμησης και υπερβολής στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το ξεχωριστό arabica blend που μάς προσφέρουν 15 χρόνια τώρα τα Mikel. Έχει δε τόση εμπιστοσύνη στην Baccalaureat αυθεντία του, που δεν διστάζει να προβεί σε μια on camera γευστική δομική, του δικού του καφέ και του blend των Mikel, με την έκφρασή του όμως να προδίδει ότι δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να μιμηθεί κανείς τον original καφέ Mikel…
Επειδή, όμως, ο Vangel δεν φαίνεται διατεθειμένος να το βάλει κάτω, μπορείτε να ακολουθείτε τα Mikel στο www.mikelcoffee.com/ και στα social media (Facebook, Instagram, Linkedin, TikTok) για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα τους, αλλά και τις φιλόδοξες προσπάθειες του wannabe Mikel... Vangel.