Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Ιαν-2023 12:04

  Ο όμιλος SRS έφερε νέα δεδομένα στην αντασφαλιστική διαμεσολάβηση

  Ο όμιλος SRS έφερε νέα δεδομένα στην αντασφαλιστική διαμεσολάβηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εδώ και τέσσερα συναπτά οικονομικά έτη ο ανεξάρτητος Όμιλος Εταιρειών SRS δραστηριοποιείται στην (αντ)ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με το σύνολο των εργασιών του να πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προαιρετικής (αντ)ασφάλισης. 

  Με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου βρίσκεται η μητρική εταιρεία του ομίλου, αλλά και με δύο θυγατρικές - ανώνυμες εταιρείες στην Ελλάδα, προσφέρει στους πελάτες του, δηλαδή στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους ασφαλιστικούς μεσίτες, την καλύτερη, πιο εξειδικευμένη λύση, που είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστική κι εξασφαλίζει κυρίως την ποιότητα της (αντ)ασφαλιστικής κάλυψης του εκάστοτε κινδύνου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συνεργασίας του ομίλου μόνο με αντασφαλιστές που είναι τουλάχιστον "Α" rated κατά τους S&P. 

  Ο ιδρυτής του ομίλου, κύριος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, ξεκίνησε την 20ετή επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Νέα Υόρκη κι εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες (αντ)ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Συλλέγοντας εμπειρία, αλλά και γνώση, εντόπισε πολλές ευκαιρίες στην τοπική ασφαλιστική αγορά γυρνώντας στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής του. Έτσι, λοιπόν, έθεσε με τη συνδρομή των άξιων κι έμπειρων στελεχών της SRS τα θεμέλια ενός ομίλου εταιρειών που δεν αποτελεί ακόμα έναν (αντ)ασφαλιστικό μεσίτη που προσθέτει επιπλέον ανταγωνισμό στην ήδη κορεσμένη αγορά, αλλά τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική αγορά, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους ασφαλιστικούς μεσίτες και την (αντ)ασφαλιστική αγορά του εξωτερικού. 

  Ο ρόλος της διαμεσολάβησης

  "Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν κρατούν όλους τους κινδύνους στο ασφαλιστικό τους χαρτοφυλάκιο, αλλά ασφαλίζονται κι εκείνες, εκχωρώντας μέρος των κινδύνων που αναλαμβάνουν στους αντασφαλιστές. Συνεπώς, όταν επέλθει μια ζημιά, οι αντασφαλιστές αποζημιώνουν τις ασφαλιστικές εταιρείες για το ποσοστό που τους έχει εκχωρηθεί. Ο δικός μας ρόλος είναι να διαμεσολαβούμε μεταξύ (αντ)ασφαλιστικής και ασφαλιστικής επιχείρησης και να προσφέρουμε στους πελάτες κάλυψη μέσω των πιο καινοτόμων κι ανταγωνιστικών λύσεων της αγοράς.

  Ο όμιλος ειδικεύεται σε όλους τους τομείς (εκτός Ζωής), με ιδιαίτερη έμφαση σε casualty & specialty lines, δηλαδή κυρίως σε ασφαλίσεις Γενικής Αστικής Ευθύνης, Εργοδοτικής Ευθύνης, Ευθύνης Προϊόντος, Περιβαλλοντικής Ευθύνης, Ευθύνης Διευθυντών και Στελεχών (D&O), Κατασκευαστικών ή Ενεργειακών Έργων, Κυβερνοεπιθέσεων (Cyber), Τρομοκρατικών Ενεργειών, Marine Liability, Ship Repairer’s Liability, Pharmaceutical Liability και πολλά άλλα.

  Διαθέτουμε υψηλές τεχνικές γνώσεις και εξειδίκευση στην ασφάλιση βιομηχανικών κινδύνων, μεγάλων κατασκευαστικών έργων και έργων που σχετίζονται με υποδομές και ενέργεια. Αυτό που μας ξεχωρίζει από την παραδοσιακή αγορά είναι ότι έχουμε επικεντρωθεί σε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κανάλι διανομής. Εξυπηρετούμε μόνο ασφαλιστικούς μεσίτες και ασφαλιστικές εταιρείες και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις συνεργαζόμαστε και με τους δύο για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, δεν ανταγωνιζόμαστε ούτε τους μεσίτες ούτε τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά δουλεύουμε συμπληρωματικά με εκείνους και για εκείνους. Αυτό σημαίνει ότι δεν ερχόμαστε ποτέ σε επαφή με τους πελάτες τους. Δεν έχουμε άμεση επικοινωνία με τους τελικούς καταναλωτές, δηλαδή τις ασφαλισμένες επιχειρήσεις. Είμαστε μια εταιρεία αποκλειστικά B2B", εξηγεί ο επικεφαλής του ομίλου. 

  Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

  Στην παρούσα φάση ο όμιλος δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Μάλτα, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, σχεδιάζοντας να επεκταθεί ευρύτερα γεωγραφικά στο μέλλον. Παράλληλα, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση γραφείων σε μία τουλάχιστον ακόμα χώρα. Στα σχέδιά του περιλαμβάνεται, επίσης, η ενδυνάμωση του ομίλου με περισσότερα στελέχη, ενώ στοχεύει σε σημαντική αύξηση των οικονομικών του μεγεθών με ρυθμό ανάλογο των προηγούμενων ετών. "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, καθώς χτίσαμε την επιχείρησή μας μέσα σε αρκετά δύσκολες συνθήκες διεθνώς. Όταν ξεκινήσαμε, το 2019, το σύνολο των μικτών μας προμηθειών, δηλαδή ο κύκλος εργασιών μας, ανήλθε σε 444.094 ευρώ. Το 2021 υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020 και ανήλθε σε 4.383.776 ευρώ. Για το 2022 είμαστε σίγουροι ότι οι προμήθειές μας θα διπλασιαστούν και θα φθάσουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ", επισημαίνει ο κ. Αντωνόπουλος, τονίζοντας και το γεγονός ότι όλος ο ασφαλιστικός κλάδος έχει μεγάλο περιθώριο και προοπτικές ανάπτυξης λόγω της χαμηλής διείσδυσής του στην ελληνική αγορά.

  Οι σημαντικές προοπτικές

  "Οι ασφαλίσεις αποτελούν μόλις το 2,5% του ΑΕΠ. Ειδικότερα, κάνοντας λόγο για τους επιμέρους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε, καταγράφεται επισήμως τουλάχιστον 20% ετήσια αύξηση ασφαλίστρων. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, καθώς, μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου ζούμε, η έκθεση σε νέους ή ενισχυμένους κινδύνους είναι δεδομένη. Χαρακτηριστική είναι η αυξανόμενη ζήτηση ασφαλιστικών προϊόντων και λύσεων που σχετίζονται με τις κυβερνοεπιθέσεις, με την ευθύνη Διευθυντών και Στελεχών, αλλά και την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης γενικότερα", επισημαίνει και προσθέτει ότι η ασφαλιστική αγορά έχει μετασχηματιστεί τα τελευταία χρόνια: 

  "Πριν από μερικές δεκαετίες οι επιχειρήσεις αναζητούσαν ασφάλιση πρωτίστως για τα πάγιά τους. Ασφάλιζαν τα ακίνητα και τα οχήματά τους, ενώ κάποιοι αγόραζαν κι ομαδικά ασφαλιστήρια Υγείας. Σήμερα συνάπτονται ασφαλίσεις που καλύπτουν πολύ διαφορετικές ανάγκες, όπως οικονομικές ζημίες που προέρχονται από απαιτήσεις τρίτων για λάθη και παραλείψεις, από απώλεια δεδομένων, από διαρροή στοιχείων πελατών, από αδυναμία λειτουργίας συνεπεία κυβερνοεπιθέσεων, από παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, από ευθύνη ελαττωματικού προϊόντος, από συμβάσεις καλής εκτέλεσης εργασιών και από τόσα άλλα. Κάθε πτυχή της δραστηριότητας μιας επιχείρησης ενέχει κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ισολογισμό της, τους εργαζόμενους, τα στελέχη της. Τέτοιοι κίνδυνοι, όμως, μπορούν πια να ασφαλιστούν και οι σύγχρονες επιχειρήσεις το αναγνωρίζουν, γι’ αυτό με σταθερά αυξανόμενο ρυθμό αναζητούν εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα, για να προστατευτούν. Εμείς κάνουμε ακριβώς αυτό. Φέρνουμε στην αγορά εξειδικευμένες ασφαλιστικές λύσεις που προστατεύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα".

  Έχουμε υψηλές τεχνικές γνώσεις και εξειδίκευση στην ασφάλιση βιομηχανικών κινδύνων, μεγάλων κατασκευαστικών έργων και έργων που σχετίζονται με υποδομές και ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ