Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Δεκ-2022 14:57

  Ηλίας Μάλλιος: Μέσω ESG εφαρµογών, έχουµε ενισχύσει το brand µας

  Ηλίας Μάλλιος: Μέσω ESG εφαρµογών, έχουµε ενισχύσει το brand µας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SeaBright, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία της οικογένειας Μάλλιου, που κατασκευάζει φωτιστικά σώματα για πλοία, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, συνεχίζει το πλούσιο επενδυτικό της έργο, στοχεύοντας συνεχώς σε νέες αγορές.

  Στα νέα, µεγαλύτερα γραφεία της εταιρείας, 3.500 τετραγωνικών µέτρων, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια του Πειραιά, το πρώην σαπωνοποιείο "Αλεπουδέλη", που άνηκε στην οικογένεια του σπουδαίου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, η SeaBright επενδύει έξυπνα σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες που βοηθούν στην ισχυροποίηση του brand και την αύξηση του κύκλου εργασιών. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Forbes", ο Ηλίας Μάλλιος, Export Director και Co-Owner, εξηγεί πως η εδώ και έξι δεκαετίες οικογενειακή επιχείρηση σήµερα συγκαταλέγεται στα 3 µεγαλύτερα ευρωπαϊκά εργοστάσια στον τοµέα δραστηριοτήτων τους.

  Ποια είναι η θέση του κλάδου στο ευρωπαϊκό και παγκόσµιο επιχειρείν;

  Η εταιρεία µας σήµερα εξάγει τα προϊόντα της σε Ευρώπη, Ασία και Αµερική, όπου υπάρχει ναυτιλιακό ενδιαφέρον φυσικά. Μεγάλο πυρήνα εξαγωγής αποτελεί η Γαλλία, όπου εκεί από το 2014 έχουµε αναλάβει τον φωτισµό των νέων κρουαζιερόπλοιων των MSC Cruises, Royal Carribean Cruises και άλλων.

  Η Αµερική, όπου έχουµε αναλάβει την αναβάθµιση υφιστάµενου φωτισµού πολύ µεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Η Ισπανία, όπου έχουµε αναλάβει τον φωτισµό νορβηγικών συµφερόντων πλοίων τα οποία εξυπηρετούν θαλάσσια πάρκα ανεµογεννητριών. Η Γερµανία, όπου αναλαµβάνουµε την προµήθεια φωτισµού σε ναυπηγεία για την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων και πολεµικών πλοίων. Φυσικά, σε αυτές τις χώρες έχουµε συνεργάτες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα µας και την εταιρεία µας.

  Πώς κατάφερε και έγινε µία από τις ηγέτιδες δυνάµεις στον χώρο του ναυτιλιακού εξοπλισµού;

  Έχοντας άριστη γνώση του φωτισµού ναυτιλιακής χρήσης από την εµπορική δραστηριότητα της εταιρείας τα προηγούµενα χρόνια, πολύ καλή γνώση του ανταγωνισµού, είδαµε το κενό στην παγκόσµια αγορά στον τοµέα αυτό και κάναµε µότο µας το value for money.

  Αυτό σηµαίνει πως µέχρι την είσοδό µας στην αγορά αυτή υπήρχαν είτε πολύ ακριβά καλά ποιοτικά φωτιστικά ευρωπαϊκής κατασκευής είτε πολύ οικονοµικά κακής ποιότητας ασιατικής κατασκευής. Αποφασίσαµε, λοιπόν, να φτιάξουµε φωτιστικά πολύ υψηλών προδιαγραφών, αλλά σε πολύ ανταγωνιστική τιµή. Επιπλέον, το 90% της παραγωγής µας είναι inhouse, σε αντίθεση µε τους ανταγωνιστές µας. Εποµένως, έχουµε πολύ καλή επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας, είµαστε ευέλικτοι σε custom-made solutions και έχουµε ευέλικτους χρόνους παράδοσης.

  To customization είναι κάτι που µας χαρακτηρίζει, καθώς µε τον τρόπο αυτό δηµιουργήσαµε ένα kit αναβάθµισης φωτισµού σε led, το οποίο µπορεί να εγκατασταθεί σε όλους τους τύπους φωτιστικών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, µειώνοντας δραµατικά το κόστος αντικατάστασης. Βάσει αυτού, µάλιστα, διακριθήκαµε το 2019 στην κατηγορία Technical Achievement Award, των Lloyds List Shipping Awards.

  Ποια είναι η σχέση της εταιρείας µε τον ελληνικό εφοπλισµό;

  Η σχέση µας µε τον ελληνικό εφοπλισµό είναι άριστη, καθώς ως προµηθευτές είµαστε ένα σηµαντικό κοµµάτι του παζλ, το οποίο τους βοηθά στην καθηµερινή επίλυση προβληµάτων αλλά και σε συµβουλές ή νέες τεχνολογίες µε τις οποίες ο στόλος τους µπορεί να γίνει πιο αποδοτικός. Επιπλέον, ως Έλληνες, έχουµε την τύχη να βρισκόµαστε στη µεγαλύτερη ναυτιλιακή βιοµηχανία του κόσµου.

  Ποιες είναι οι προτεραιότητες της εταιρείας για τη διαχείριση του περιβάλλοντος, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και τη βιώσιµη ανάπτυξη;

  Προτεραιότητα της εταιρείας µας αποτελεί το περιβάλλον λόγω της παραγωγικής µας δραστηριότητας. Με βάση αυτό, προσπαθούµε να υιοθετούµε όλο και περισσότερες περιβαλλοντικές πρακτικές στις καθηµερινές ανάγκες τόσο της παραγωγής µας όσο και του γραφείου µας. Φυσικά, µέσω αυτού µειώνουµε αποτελεσµατικά και τα λειτουργικά µας κόστη.

  Επιπλέον, προσπαθούµε να προάγουµε και να αυξάνουµε το κοινωνικό µας έργο, αθόρυβα ως επί το πλείστον, µέσω δράσεων και στηρίξεων κοινωφελών ιδρυµάτων κτλ. Έχουµε εναποθέσει ιδιαίτερη προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση, καθώς, όπως σας είπα και παραπάνω, ο χαρακτήρας παραµένει οικογενειακός, µε χαρακτηριστικά όµως διεθνοποίησης, καθώς το 70% του κύκλου εργασιών µας είναι εξαγωγές. Για τη SeaΒright οι άνθρωποί µας είναι η δύναµή µας, για αυτόν τον λόγο προάγουµε την εταιρική διαφάνεια, ηθική και ανταποδοτικότητα.

  Τα επιχειρηµατικά µοντέλα µε υψηλές επιδόσεις ESG έχουν ήδη αποδείξει την ανθεκτικότητά τους. Έχετε δει οφέλη στην επιχείρησή σας από την εφαρµογή τους;

  Η ιστορική αναδροµή της εταιρείας µας αποδεικνύει πως το agility percentage µιας εταιρείας αποτελεί πυλώνα για µια µακρά επιτυχηµένη πορεία. To ESG, κατά την άποψή µας, αποτελεί µία ακόµα µεγαλύτερη διασφάλιση της ανοδικής πορείας µας, καθώς µέσω αυτού συγκεντρώνουµε το ενδιαφέρον τόσο των πελατών µας όσο και ανθρώπων µε νέες ιδέες. Πρακτικά, µέσω ESG εφαρµογών, έχουµε ενισχύσει το brand µας, τα ανταγωνιστικά µας πλεονεκτήµατα, τη δέσµευση των εργαζοµένων µας και τη διαφάνεια.

  Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόµενο διάστηµα; 

  Επενδύουµε έξυπνα σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες που µας βοηθούν να ισχυροποιήσουµε το brand µας και να αυξήσουµε τον κύκλο εργασιών µας.

  Μέσω αυτής της πρακτικής έχουµε καταφέρει από το 2013 και µετά να έχουµε µια διαρκή ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών της τάξης του 40%. Πρόσφατα εισχωρήσαµε σε µια νέα αγορά που έχει να κάνει µε φωτιστικά αντιεκρηκτικής κατηγορίας, τα οποία έχουν πεδίο εφαρµογής σε ναυτιλία και βιοµηχανία. Από την πρώτη µέρα διάθεσης βλέπουµε ήδη πολύ θετικό πρόσηµο και θα συνεχίσουµε µε επιπλέον φωτιστικά τέτοιας κατηγορίας.

  Πρόκειται για µια πραγµατικά µεγάλη προσπάθεια, καθώς η διαδικασία πιστοποίησης ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πλέον είµαστε ο µοναδικός κατασκευαστής τέτοιου τύπου φωτιστικών στα Βαλκάνια. Επιπλέον, µέσω της εταιρείας του οµίλου µας SEACABLES, η οποία αποτελεί το εµπορικό µας τµήµα µε τη διάθεση καλωδίων ναυτιλιακού τύπου, ηλεκτρολογικού υλικού και αυτοµατισµού, έχουµε ήδη αρχίσει να εισχωρούµε στην αγορά της ξηράς, στο πλαίσιο των υφιστάµενων και µελλοντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα µας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ