Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Δεκ-2022 10:02

  2ος κύκλος Rise to the Challenge: Ένα μοναδικής εμπειρίας πρόγραμμα της Sunlight για 20 νέους και νέες μηχανικούς

  2ος κύκλος Rise to the Challenge: Ένα μοναδικής εμπειρίας πρόγραμμα της Sunlight για 20 νέους και νέες μηχανικούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές - και θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου - για το μοναδικής εμπειρίας πρόγραμμα της Sunlight που προσφέρει ένα φανταστικό και εκπαιδευτικό ταξίδι σε 20 νέους και νέες μηχανικούς.

  Ειδικότερα, πρόκειται για τον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge, μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία 12μηνης έμμισθης εκπαίδευσης ταλαντούχων μηχανικών στην πιλοτική γραμμή της Sunlight στην Ξάνθη, για την παραγωγή πρωτότυπων στοιχείων για μπαταρίες λιθίου – την πρώτη πιλοτική γραμμή του είδους της στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις ελάχιστες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

  Γιατί ένας νέος ή μία νέα μηχανικός να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί θα εκπαιδευτεί έμμισθα από τη μοναδική εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία λιθίου και τις εφαρμογές για αποθήκευση ενέργειας, τη Sunlight Group. Πρόκειται για μια εταιρεία με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, με εξειδίκευση σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων.

  Τι έχει πετύχει με πιο απλά λόγια και πρακτικά η Sunlight Group σε αυτά τα 30 χρόνια εμπειρίας; Ενδεικτικά λοιπόν, η εταιρεία διαθέτει 35 εγκαταστάσεις σε 12 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία, ενώ επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Απασχολεί μάλιστα περισσότερους από 200 επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα της και σε εκείνα των θυγατρικών της εταιρειών – μηχανικούς και άλλους ειδικούς που εργάζονται στην ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

  Είναι σαφές επομένως ότι οι νέοι και νέες μηχανικοί μπορούν να αποκομίσουν πολύτιμες επαγγελματικές εμπειρίες, να καταρτιστούν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις τεχνικές και δημιουργικές τους δεξιότητες συνεργαζόμενοι με τους κορυφαίους του χώρου από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα εργαζόμενοι στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ξάνθη. H Sunlight Group έχει στο επίκεντρό της το ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως όσον αφορά την ενδυνάμωση των νέων. Επομένως, πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία, για όσους και όσες δηλώσουν συμμετοχή, να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και να εισέλθουν δυναμικά στον ανερχόμενο κλάδο των μπαταριών. Ο 2ος κύκλος του προγράμματος Rise to the Challenge ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας ενώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα παρέχει και ένα άκρως ελκυστικό πακέτο αποδοχών. Ακόμη, όσοι ανησυχούν ότι η Ξάνθη είναι μακριά από το σπίτι τους και πως η απόσταση αποτελεί εμπόδιο, η Sunlight Group φροντίζει και για αυτούς, προσφέροντας επιπλέον υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους που θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

  Για αυτό λοιπόν, επειδή οι εγγραφές κρατούν μέχρι και τις 15 ιανουαρίου όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας εδώ και δηλώστε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα αίτησης.

  πιν

  Η Sunlight Group επενδύει διαχρονικά στη νεολαία και αναζητεί τους νέους και τις νέες που έχουν φρέσκες ιδέες, όρεξη για δουλειά και πάθος για καινοτομία. Εξάλλου, στον 1ο κύκλο του προγράμματος, είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 50 πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων – Χημικοί, Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι, Μηχανικοί Παραγωγής, κοκ. Από αυτούς - ύστερα από τη διαδικασία αξιολόγησης και συνεντεύξεων - 10 άτομα επιλέχθηκαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021.

  Όσοι και όσες συμμετάσχουν στον 2ο κύκλο του Rise to the Challenge θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στην πράξη τις τεχνικές και δημιουργικές τους δεξιότητες, συμβάλλοντας σε απαιτητικά έργα, αλλά και να συνεργαστούν με την κορυφαία ερευνητική ομάδα της Sunlight Group.

  Θέλετε να καινοτομήσετε και να αλλάξετε τον κόσμο στην τεχνολογία λιθίου και τις εφαρμογές για αποθήκευση ενέργειας; Δεν θα βρείτε πιο έμπειρο συνεργάτη από τη Sunlight Group που θα σας στηρίξει με όλα τα διαθέσιμα μέσα σε αυτήν την προσπάθεια!

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ