Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 09:50

  Σχεδιάζω το αύριο… από σήμερα

  Σχεδιάζω το αύριο… από σήμερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  La vita e bella, λέει ο Ρομπέρτο Μπενίνι στην ομώνυμη ταινία. Η ζωή είναι όντως ωραία, αλλά συνάμα αναπάντεχη και περίπλοκη, όπως δείχνει άλλωστε και η συγκεκριμένη ταινία. Μπορεί να ξέρεις τι θέλεις, ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρά σου, οι επιδιώξεις και οι φιλοδοξίες σου, όμως το πώς θα τα επιτύχεις όλα αυτά ενόσω δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το αύριο συχνά είναι δύσκολο. Ως εκ τούτου, χρειάζεσαι σχέδιο. Και για να σχεδιάσεις το αύριο, πρέπει να αρχίσεις να χτίζεις από σήμερα. Ανεξαρτήτως σε ποια φάση της ζωής σου βρίσκεσαι.

  Διότι σε κάθε φάση της ζωής μας έχουμε διαφορετικά όνειρα και στόχους, και αυτοί πάντα συνοδεύονται από άγχη, αγωνίες, ευθύνες και υποχρεώσεις. Είναι διαφορετικές οι ανάγκες και τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου που μόλις ξεκινάει τη ζωή του ή ενός επαγγελματία που χτίζει την καριέρα του και άλλοι οι στόχοι ενός οικογενειάρχη που επιθυμεί το καλύτερο για την οικογένειά του και ποιοτικό χρόνο μαζί της ή για τον συνταξιούχο που έχει περάσει ζήσει τα παραπάνω και θέτει νέους στόχους.

  Όμως, ο σχεδιασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως για κάποιους από εμάς που δεν το έχουμε στο "αίμα” μας. Αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι άλλοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Εθνική Τράπεζα, η οποία λαμβάνοντας υπόψη τα θέλω και τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας έρχεται να μας συνδράμει. Μέσα από την πρωτοποριακή θεματική ενότητα "Σχεδιάζω το αύριο” μας προσφέρει πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις ώστε να σχεδιάσουμε το αύριο… σήμερα.

  Η πρωτότυπη αυτή θετική ενότητα έχει σχεδιαστεί με βάση τις δικές μας ανάγκες και εκεί μπορούμε να αντλήσουμε όποιες πληροφορίες χρειαζόμαστε αλλά και προτάσεις για μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια, την οικογένεια και το σπίτι, τις σπουδές και την καριέρα, τη διαχείριση των χρημάτων μας και τα αναπάντεχα της ζωής, ακόμη και τα ταξίδια ή τη διασκέδασή μας.

  Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει διάφορα σχετικά άρθρα με χρήσιμες προτάσεις και φρέσκιες ιδέες για ζητήματα που μας απασχολούν σε διάφορα στάδια της ζωής μας, ενώ το περιεχόμενό τους ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, διευρύνοντας και τη δική μας οπτική.

  Οικογένεια και σπίτι

  Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί πολύ σημαντική απόφαση στη ζωή κάθε ανθρώπου. Η καθημερινότητα μιας οικογένειας περιλαμβάνει πολλές όμορφες στιγμές και χαρές, αλλά και αγωνία, ευθύνες και απρόβλεπτες καταστάσεις που δημιουργούν "πονοκεφάλους”. Ιδίως σήμερα, που οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα νοικοκυριό είναι πολλές. 

  Ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένειά μας, οι καθημερινές μας συνήθειες και ανάγκες, η υγεία, η αποταμίευση, οι σπουδές των παιδιών, ακόμα και η διασκέδαση είναι θέματα που βρίσκονται πάντα στο "οικογενειακό τραπέζι”.

  Τα θέλω και οι ανάγκες κάθε οικογένειας είναι διαφορετικές. Όμως, στην ενότητα "Σχεδιάζω το αύριο” υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και προτάσεων που μας βοηθούν να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

  Ένα από τα πρώτα διλήμματα μιας νέας οικογένειας αφορά το σπίτι: αγορά ή ενοίκιο. Σπίτι σημαίνει προσωπικός χώρος, ασφάλεια, ανάγκη. Όμως, η αγορά σπιτιού, και λόγω του κεφαλαίου που απαιτεί, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα μεγάλο βήμα που απαιτεί σκέψη, οργάνωση και την κατάλληλη χρονική στιγμή. 

  Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το ενοίκιο, επιλογή που παρέχει τις δικές της "ευκολίες”: πιο εύκολη αλλαγή σπιτιού ή περιοχής όποτε θέλουμε ή όποτε χρειάζεται, απουσία του άγχους αποπληρωμής στεγαστικού δανείου κ.λπ.

  Εμείς βάλαμε κάτω τα θέλω και τις ανάγκες μας και αποφασίσαμε τι ταιριάζει σε εμάς. Ποια ήταν η ετυμηγορία μας, θα το μάθετε κάποια άλλη στιγμή.

  Στην ίδια ενότητα, μάλιστα, μπορούμε να βρούμε ποικιλία άρθρων με αρκετές προτάσεις και ιδέες για αρκετά ακόμη θέματα, όπως πώς να προετοιμαστούμε για τη μετακόμιση, γλιτώνοντας μάλιστα και κάποια χρήματα, αλλά και πώς θα κάνουμε το σπίτι μας πιο έξυπνο, πιο οικονομικό και πιο οικολογικό ώστε να μειώσουμε το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον και να βάλουμε κι εμείς το "λιθαράκι” μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας εκ των σημαντικότερων προκλήσεων της εποχής μας. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Βάζουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας, αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες με LED, επιλέγουμε συσκευές με βάση την ενεργειακή τους απόδοση, που τις ελέγχουμε μάλιστα ανά πάσα ώρα και στιγμή από το κινητό μας, και φυσικά προσέχουμε τη μόνωση. 

  Γι’ όλα αυτά μάλιστα βρήκαμε και διαθέσιμες λύσεις που παρέχει η Εθνική και μπορεί να μας διευκολύνει στην υλοποίηση των παραπάνω.

  Παρότι ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με τα του σπιτιού, παίρνουμε ήδη ιδέες για το πώς τα σχεδιάσουμε το αύριο της επόμενης φάσης της ζωής μας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ