Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 20:43

  Θωρακισμένες πόρτες. Όλη η αλήθεια για μία σωστή επιλογή.

  Θωρακισμένες πόρτες. Όλη η αλήθεια για μία σωστή επιλογή.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Σε καθεστώς απειλής βρίσκονται η περιουσία μας και ο χώρος μας, γεγονός που καταδεικνύεται από την τεράστια άνοδο που εμφανίζουν οι καταγραφές των διαρρήξεων κατοικιών στην Ελλάδα. 

  Σύμφωνα με στοιχεία, κάθε μήνα στην επικράτεια σημειώνονται 6.200 κλοπές και διαρρήξεις, από τις οποίες 1.730 γίνονται σε σπίτια.

  Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από το σημείο της εισόδου, δηλαδή από την κύρια πόρτα.

  Με αυτά τα δεδομένα είναι επιτακτική η ανάγκη, όχι μόνο να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, αλλά και την ίδια μας την ζωή, επιλέγοντας υψηλής θωράκισης πόρτα ασφαλείας. 

  Η επιλογή της πόρτας που θα πληροί τους όρους ασφαλείας στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί στην αγορά οι επιλογές να είναι πολλές, ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ασφαλής πόρτα.

  Στην  παρακάτω ανάλυση παρατίθενται κάποια στοιχεία, που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά, την πόρτα που πραγματικά θα σας προστατεύσει.

  Πόρτες Ασφαλείας και θωρακισμένες πόρτες. Τι πρέπει να προσέχουμε.

  Το πρώτο και βασικότερο είναι ο κατασκευαστής της θωρακισμένης πόρτας, η φερεγγυότητα της εταιρείας, η μακροζωία της στην πάροδο των ετών και η διάκριση της στην άρτια και εξειδικευμένη θωράκιση, με ποιοτικά υλικά υψηλών προδιαγραφών με τεχνογνωσία τελευταίας τεχνολογίας.

  Οι πόρτες ασφαλείας έχουν μία δομή από ξύλο με λίγη μεταλλική ενίσχυση, αρκετή για να τους δώσει μία σχετική αντοχή. Βασικά όμως, τόσο το φύλλο, όσο και το πλαίσιο είναι ξύλινα. Οι πόρτες ασφαλείας δεν παρέχουν αρκετή ασφάλεια, είναι πολύ πιο εύθραυστες και είναι πολύ πιο εύκολο να τις διαρρήξουν.

  Οι θωρακισμένες πόρτες αντίθετα,  είναι πόρτες κατασκευασμένες εξ’ ολοκλήρου από χαλυβδόφυλλα, βασίζονται σε ατσάλινο πλαίσιο και έχουν δυνατότητα να "φιλοξενήσουν" καλύτερες και ανθεκτικότερες κλειδαριές και μεντεσέδες.

  Τέλος, οι θωρακισμένες έχουν ένα πλεονέκτημα και στο αισθητικό σκέλος καθώς έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν περισσότερες επιλογές επενδύσεων, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές για την αισθητική της πόρτας.

  Γιατί να επιλέξετε μία θωρακισμένη πόρτα

  • Για να είστε και να αισθάνεστε πιο ασφαλείς
  • Είναι πιο ανθεκτική στον χρόνο και στις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες
  • Βελτιώνει τις αισθητικές επιλογές για τον χώρο
  • Ενισχύει την θερμική μόνωση του σπιτιού ή του γραφείου
  • Αποτελεί επένδυση με εξαιρετική σχέση ποιότητας, τιμής και αξίας.

  Η σημασία της Κλειδαριάς

  Η κλειδαριά είναι η μισή ασφάλεια μίας πόρτας και οι θωρακισμένες πόρτες υπερτερούν και σε αυτόν τον τομέα. Ο λόγος είναι πως από την κατασκευή και τα υλικά τους, μπορούν να "φιλοξενήσουν" κλειδαριές καλύτερες και ανθεκτικότερες σε σύγκριση με τις πόρτες ασφαλείας. Επίσης οι μηχανισμοί των κλειδαριών, όταν κλειδώνουν, "κουμπώνουν" στα ατσάλινα πλαίσια των θωρακισμένων πορτών, κάνοντας έτσι σχεδόν αδύνατη την βίαιη παραβίαση της πόρτας. Για αυτό είναι σημαντική η επιλογή μια αξιόπιστης κλειδαριάς, σε κάθε πόρτα ασφαλείας. 

  Διαφορετικές επιλογές είναι διαθέσιμες ώστε να μην χρησιμοποιείτε πια κλειδί χρηματοκιβωτίου, το οποίο δεν παρέχει την παραμικρή ασφάλεια. Αντίθετα παρέχονται κλειδαριές με καταπέλτη, που αντιδρούν σε τυχόν παραβίαση, όπως και κλειδαριές με άλλες λεπτομέρειες που αφορούν στο κλείδωμα ή στους πίρους.

  Υπερ-υψηλή ασφάλεια και πόρτες ειδικών προδιαγραφών

  Η Ελληνική εταιρεία HALKIAS DOORS, έχει διακριθεί καθώς πρωτοπορεί σε θέματα θωρακισμένων θυρών, έχοντας εδώ και 40 έτη επενδύσει στην ανάπτυξη πορτών υπερυψηλής ασφαλείας για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

  Οι προδιαγραφές είναι μοναδικές οι οποίες, ανάλογα το μοντέλο της πόρτας, φθάνουν έως:

  • 80 σημεία κλειδώματος,
  • τριπλή θωράκιση δύο επιπέδων
  • 40 Εμπλοκέ εκτροπείς (πύρους κλειδώματος)
  • 3 κλειδαριές και πολλά άλλα.  

  Η HALKIAS DOORS ως εταιρεία εξειδικευμένη στη ενισχυμένη ασφάλεια και σε θωρακίσεις βαρέως τύπου, έχει θέσει τις εξής συγκεκριμένες ελάχιστες προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν μια πόρτα ως υψηλής ασφάλειας:

  • Πλαίσιο βάθους 2 mm κατασκευασμένο από ατσάλι
  • Σκαλοπάτι που δεν παραβιάζεται με μοχλό ή γρύλο
  • Μεντεσέδες από ατσάλι με ισχυρή αντίσταση, ρυθμιζόμενους με ρουλεμάν
  • Κλειδαριές με (4) πύρους, γλώσσα και κύλινδρο τελευταίας τεχνολογίας
  • Τοποθέτηση 8+ ατσάλινων αξόνων από την πλευρά των μεντεσέδων, για να είναι αδύνατον να παραβιαστούν με χρήση μοχλού
  • Κάθετο εσωτερικό "ντύσιμο" και με θερμική μόνωση με ενισχύσεις τριών ωμέγα
  • Εγκατάσταση ατσάλινης μπάρας στο εσωτερικό του πλαισίου τους, για την ενίσχυση της ασφάλειάς τους
  • Μπετόβεργες και τσιμέντο κατά την τοποθέτησή τους,  για την άρτια στήριξή τους.

  Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα ελάχιστα βασικά χαρακτηριστικά των θωρακισμένων πορτών της  HalkiasDoors

  Σύμβουλοι και εξειδικευμένοι τεχνικοί.

  Παράλληλα όλα αυτά απαιτούν εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία, καθώς πιθανά λάθη στην εγκατάσταση, μειώνουν το επίπεδο ασφαλείας αλλά και αισθητικής.

  Η HALKIAS DOORS διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους, οι οποίοι θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις ενδεδειγμένες επιλογές ασφαλείας και τις προδιαγραφές του χώρου σας. Παράλληλα το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας διασφαλίζει ότι οι εργασίες θα γίνουν με συνέπεια, ακρίβεια, και όλα όσα απαιτεί μία σωστή εγκατάσταση θωρακισμένης πόρτας υψηλών προδιαγραφών.

  Η Εταιρεία, η ύψιστη ασφάλεια σας, αλλά και η αισθητική του χώρου σας.

  Η HALKIAS DOORS είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες -πρότυπα κατασκευής- θωρακισμένων πορτών στην Ελλάδα. Πέρα από όλα τα παραπάνω που αφορούν την κατασκευή και την εγγυημένα παρεχόμενη ασφάλεια των θωρακισμένων πορτών, η HALKIAS DOORS παράλληλα προσφέρει και πολλές εναλλακτικές σχεδίων, χρωμάτων και υλικών, ώστε η ασφάλεια να "παντρεύεται" και με την υψηλή αισθητική στους χώρους που επιλέγετε να προστατεύσετε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ