Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουλ-2022 14:02

  Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Logicom Solutions με θέμα SM@RT CITIES: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

  Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Logicom Solutions με θέμα SM@RT CITIES: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Logicom Solutions για τις έξυπνες πόλεις με θέμα SM@RT CITIES: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ "ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ", με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας. Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν η Cisco και η Accenture.  

  Με παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από Κύπρο και Ελλάδα, το συνέδριο κατάφερε να φέρει κοντά Κυβερνητικά στελέχη, Δήμους και Συμβούλια Υδατοπρομήθειας αλλά και Κυβερνητικούς Φορείς που συντονίζουν σε στρατηγικό επίπεδο την υλοποίηση τεχνολογιών Ιnternet οf Τhings ("IoT”). 

  Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Κόκκινος, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, κ. Judith G. Garber, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κοινή τοποθέτηση η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και των επενδύσεων σε έξυπνες τεχνολογίες, από πόλεις και κράτη, με στόχο τη δημιουργία πιο λειτουργικών, πράσινων, ανθεκτικών και ανθρώπινων πόλεων και κρατών. 

  Ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο κ. Χρυσόστομος Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions

  Αντιπροσωπεύοντας το όραμα για τη δημιουργία ενός "ψηφιακού οικοσυστήματος", ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στη προοπτική μετεξέλιξης των ελληνικών πόλεων, η οποία κατά τον ίδιο, συνιστά στρατηγική επιλογή μεγάλης σημασίας. "Το ζήτημα των έξυπνων υποδομών είναι εξίσου σημαντικό με τις κλασσικές υποδομές των πόλεων. Η καινοτομία στη πόλη μας αφορά ζήτημα το οποίο στηρίζουμε με κάθε τρόπο, καθώς στόχος μας είναι η ενίσχυση τoυ "brand” της πόλης μας" τόνισε ο κ. Κ. Ζέρβας. Αναφερόμενος στις στρατηγικές αποφάσεις τις οποίες κλήθηκε να πάρει ο Δήμος για να επιτύχει το ψηφιακό μετασχηματισμό, ανέφερε ότι καίριας σημασίας αποτελεί η επιλογή των σωστών συνεργατών. Συγκεκριμένα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι "Ο Δήμος μας επέλεξε αυτούς που ξέρουν και μπορούν. Έτσι, έχοντας κοντά τη CISCO, δημιουργήσαμε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων, το οποίο συντελεί στο να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα και έτσι, να επιτύχουμε το κατάλληλο σχεδιασμό". 

  Σχετικά με το όραμα, τη στρατηγική και την υλοποίηση του έργου για μια "Έξυπνη Λευκωσία" ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κ. Γιωρκάτζης, ανάφερε ότι "Η ένταξη της Λευκωσίας στο χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων που επενδύουν στις τεχνολογίες έξυπνων πόλεων σηματοδοτεί πράσινη στροφή σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το καλό των μελλοντικών γενεών, ενώ μέσω αυτών αναπτύσσεται η σχέση συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ κάθε πολίτη και του Δήμου".

  πιν
  Η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο, κ. Judith G. Garber, και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

  Ο κ. Κρητιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Logicom Solutions, αναφερόμενος στους στόχους του Συνέδριου υπογράμμισε τα ακόλουθα: "Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε μέσα από αυτό το συνέδριο είναι ότι η έξυπνη πόλη δεν είναι η πόλη του μέλλοντος, αλλά η πόλη του σήμερα. Οι καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση τόσο για κοινότητες και δήμους, όσο και για ολόκληρα κράτη".

  πιν
  Ο κ. Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

  Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου αποτελεί σημείο αναφοράς, διαμορφώνοντας ένα συνεκτικό και ουσιαστικό πλαίσιο διαλόγου και ανάδειξης των βέλτιστων εφαρμόσιμων έξυπνων πρακτικών που οριοθετούν την έξυπνη πόλη και το κράτος, για κάθε πόλη της Κύπρου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ