Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιουλ-2022 09:00

  Volton: Επενδύει στις ΑΠΕ, μετασχηματίζεται σε multiservice provider

  Volton: Ξεκινά να δραστηριοποιείται στην αγορά των τηλεπικοινωνιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πράσινη ενέργεια

  Η Volton θέλοντας να εδραιώσει τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο στον τομέα της πράσινης ενέργειας. 

  Εκτός από τις επενδύσεις που λειτουργούν ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης ο όμιλος Volton, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και του στόχου για μείωση των εκπομπών σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, προχωρά την ωρίμανση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου έργων. Σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται εγκαταστάσεις ισχύος 530MW, οι οποίες εφόσον ενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν μια παραγωγική ικανότητα συνολικής ισχύος 562MW, καθιστώντας τον Όμιλο Volton ως έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα.

  Μετασχηματισμός σε multiservice provider


  Την είσοδο και δραστηριοποίησή του στην αγορά των τηλεπικοινωνιών ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) ξεκινά ο Όμιλος Volton, που σήμερα κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών διαπραγματεύσεων με τη Vodafone Ελλάδος, η Volton ως full "MVNO” θα λειτουργεί ως  ολοκληρωμένος πάροχος, με πλήρη έλεγχο των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα προσφέρει στους πελάτες της. 

  Στο πλαίσιο αυτό, o ενεργειακός όμιλος πρόκειται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet) με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια. Στρατηγική στόχευση της Volton είναι να μετασχηματιστεί από μια εταιρεία ενέργειας, σε multiservice provider, παρέχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών και προσφέροντας ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση στο σύνολο των δαπανών των οικιακών και εταιρικών πελατών της.

  Ποια είναι η Volton

  Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., αμιγώς ελληνική εταιρεία, μέλος ενός ισχυρότατου επιχειρηματικού ομίλου, είναι μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον χώρο της ενέργειας το 2016. Η εταιρεία έχει 350 εργαζομένους (67,3% γυναίκες και 32,6% άνδρες), 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ αριθμεί 180.000 και πλέον πελάτες.

  Από την αρχή της παρουσίας της έθετε πάντα τις στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες στο επίκεντρο της δράσης της. Το 2018 προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τη Nova, δημιουργώντας το brand Nova Energy. Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα εξαγοράζοντας την ΚΕΝ. Πλέον, είναι μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στην προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται, για μια εταιρεία η οποία επιλέγει να επενδύει επί της ουσίας στις επιχειρηματικές συμπράξεις, ενώ στοχεύει στην παροχή μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας καλύπτοντας και εξυπηρετώντας τις ενεργειακές ανάγκες κάθε καταναλωτή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ