Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Απρ-2022 09:00

  Hellas Direct: Από το πρώτο συμβόλαιο του 2012 έως τις τοπ 5 εταιρείες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

  Hellas Direct: Από το πρώτο συμβόλαιο του 2012 έως τις τοπ 5 εταιρείες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ήταν Αύγουστος του 2012 όταν η Hellas Direct, η ασφαλιστική startup που ίδρυσαν ο Αλέξης Πανταζής και ο Αιμίλιος Μάρκου, προσέφερε το πρώτο της συμβόλαιο στην ελληνική αγορά. Σήμερα, μια δεκαετία αργότερα, η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει "Unicorn” - όπως ονομάζονται οι startup με αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων- επεκτείνει τις υπηρεσίες της με νέα προϊόντα και ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα σε μια ακόμη αγορά, αυτή της Ρουμανίας. 

  Όραμα των ιδρυτών της Hellas Direct, που είχαν διανύσει σημαντική επαγγελματική πορεία σε κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ήταν να δημιουργήσουν μια αμιγώς ψηφιακή ασφαλιστική εταιρεία, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία για να αλλάξει τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης προς το καλύτερο. 

  Από τότε μέχρι σήμερα η Hellas Direct υλοποιεί αυτό όραμα με νέες καινοτομίες που βάζουν στο επίκεντρο τον πελάτη με βασικό στόχο  την προσφορά καλύτερου προϊόντος, σε καλύτερη τιμή και με καλύτερη εξυπηρέτηση, κάνοντας τελικά τη ζωή του ασφαλισμένου πιο εύκολη. 

  "Όλα αυτά τα χρόνια οι ενέργειές μας περιστρέφονται γύρω από την απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ασφάλιση και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης: ελαχιστοποίηση των διαδικασιών και των χρόνων αποζημίωσης, άμεση επικοινωνία με τους πελάτες, 24/7, 365 ημέρες το χρόνο και ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην εταιρεία και την ασφαλιστική αγορά”, αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας.

  Από την πρώτη στιγμή η Hellas Direct βασίστηκε σε τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη για να προσφέρει πιο γρήγορα και πιο απλά όχι μόνο τη δυνατότητα σύναψης ασφαλιστικών συμβολαίων αλλά και την ικανοποίηση των αιτημάτων, ειδικά μετά από ένα ατύχημα. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2014 όταν η εταιρεία λάνσαρε το timeline, τη δυνατότητα επιλογής ασφάλειας αυτοκινήτου, ακόμη και με την ημέρα. 

  Την ίδια χρονιά η εταιρεία μπήκε στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού και λίγους μήνες αργότερα λάνσαρε την υπηρεσία fast track με στόχο τη γρήγορη και σωστή διαχείριση ζημιών. Αξιοποιώντας τις εσωτερικές ομάδες εμπειρογνωμόνων η Hellas Direct ξεκίνησε να αποζημιώνει τις ζημιές με τριπλάσια ταχύτητα από τον ανταγωνισμό. Σήμερα, έχει καταφέρει να μειώσει τον χρόνο διακανονισμού κατά 70% και στόχος της στο άμεσο μέλλον είναι να αποζημιώνει σε πραγματικό χρόνο. Όπως σημειώνουν τα στελέχη της εταιρείας, ο μέσος χρόνος από την καταγραφή έως το πράσινο φως για επισκευή είναι πλέον μόνο 1 ημέρα για το 50% των περιπτώσεων.

  Νέες υπηρεσίες  

  Το 2018 η Hellas Direct μπήκε στην ασφάλεια κατοικίας σε Ελλάδα και Κύπρο, επεκτείνοντας τα συστήματα της και την τεχνολογία που είχε αναπτύξει σε έναν διαφορετικό κλάδο ασφάλισης, ενώ ένα χρόνο αργότερα προχώρησε στην πρώτη της εξαγορά, αποκτώντας το 100% της Rescueline, της μεγαλύτερης εταιρίας οδικής βοήθειας στην Κύπρο και το 2020 ξεκίνησε να ασφαλίζει και μηχανές. 

  Tον Δεκέμβριο του 2021 η Hellas Direct ξεκίνησε και την υπηρεσία Wallet+, κάνοντας το πρώτο της βήμα στην παροχή οικονομικών υπηρεσιών. Το wallet+ είναι πρόγραμμα δόσεων χωρίς πιστωτική κάρτα, που δίνει τη δυνατότητα μια μεγάλη δαπάνη να μοιραστεί σε πιο μικρά και διαχειρίσιμα κομμάτια. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό προϊόν το οποίο ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών για όλα τα έξοδα του οχήματός τους: από την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις επισκευές, το σέρβις, τα ελαστικά και το ΚΤΕΟ. 

  Ισχυροί επενδυτές  

  Η Hellas Direct μπορεί να μην ανήκει σε κάποιον ισχυρό όμιλο, διαθέτει όμως μία πολύ δυνατή λίστα επενδυτών. Η τελευταία προσθήκη είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το 2021, με επένδυση 10 εκατ. ευρώ. Προηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με περίπου 15 εκατ ευρώ ενώ το 2018 τη στήριξή του έδειξε έμπρακτα και ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης επενδυτές όπως: Portage Ventures, Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O'Neill και το επενδυτικό γραφείο του βετεράνου στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton.  Οι αντασφαλιστές της Hellas Direct είναι εταιρίες που ηγούνται στον χώρο. Από τον Μάιο του 2012 το 50% του ρίσκου της εταιρείας αναλάμβανε η Munich Re, ενώ τον Ιούλιο του 2017 προστέθηκε και η Swiss Re. 

  Έχοντας όλα αυτά χρόνια ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα η Hellas Direct έχει κατακτήσει για τρεις χρονιές (2019, 2021 και 2022) μια θέση στη λίστα των Financial Times με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Ακόμη φέτος οι ιδρυτές και εκτελεστικοί διευθυντές της Hellas Direct, Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου, κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό EY Entrepreneur Of The Year™ Cyprus 2022.

  Τα επόμενα βήματα 

  Σήμερα η Hellas Direct είναι μια δυνατή ομάδα με περίπου 190 εργαζόμενους και σύντομα αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο, καθώς ετοιμάζεται και για την επέκτασή της σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ξεκινώντας εντός του 2022 με την αγορά της Ρουμανίας. 

  "Μας αρέσει να αναθεωρούμε, να προκαλούμε και να μαθαίνουμε. Μοιραζόμαστε την αγάπη για την τεχνολογία, τα data και την καλή ποιότητα εξυπηρέτησης. Η τεχνολογία (αυτοματισμοί, τεχνητή νοημοσύνη) είναι στον πυρήνα της λειτουργίας μας. Παράλληλα με την τεχνολογία, πιστεύουμε και επενδύουμε και στο καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Έτσι ενισχύουμε την in house ομάδα με εξαιρετικούς εργαζόμενους και περιζήτητες ειδικότητες, όπως οι car experts, προτιμώντας αυτόν τον τρόπο συντονισμού παρά τις εξωτερικές συνεργασίες”, αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ