Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Φεβ-2022 10:33

  Η COCO-MAT στέκεται δίπλα στις πυρόπληκτες οικογένειες της Βόρειας Εύβοιας

  COCO-MAT φόρτωση στρωμάτων για παράδοση σε πυρόπληκτες οικογένειες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ηγέτιδα εταιρία στον χώρο των προϊόντων και συστημάτων ύπνου, COCO-MAT στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021, προσφέροντας τους στρώματα και φιλοξενία.

  Συγκεκριμένα, στρώματα, κρεβατοστρώματα και λευκά είδη παραδόθηκαν από τους ανθρώπους της COCO-MAT σε πυρόπληκτους πολίτες που κατοικούσαν στις περιοχές Σκεπαστή, Ροβιές και Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, η εταιρία άνοιξε τις πόρτες των ξενοδοχείων της για να φιλοξενήσει τις οικογένειες που είχαν μείνει χωρίς στέγη λόγω των πυρκαγιών, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούσαν εωσότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής των κατοικιών τους.

  Ο Παύλος Ευμορφίδης και η ομάδα του στις καμένες εκτάσεις της Βόρειας Εύβοιας

  Ακόμη, με γνώμονα την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη που αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της, η COCO-MAT παραχώρησε σε μελισσοκόμους πρόσβαση στο εργοστάσιο της, για να επισκευάσουν τις κυψέλες τους που κάηκαν από τις καταστροφικές φωτιές, προσφέροντάς τους παράλληλα δυνατότητα δικτύωσης μέσα από το δυναμικό των συνεργατών και των προμηθευτών της, για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

  Τέλος, για τις ανάγκες της διάσωσης και αξιοποίησης των δέντρων της περιοχής, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μαντουδίου, κύριο Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, η εταιρία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει ως πρώτη ύλη για ξυλουργικές κατασκευές το εσωτερικό των καμένων δένδρων, το οποίο διατηρεί τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικό βάρος, αντοχή, πυκνότητα κλπ.). Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει θετική συμβολή και στην βιώσιμη διαχείριση και στην αναβίωση του καμένου δάσους.

  Όπως υπογραμμίζει ένας εκ των ιδρυτών της COCO-MAT, ο Παύλος Ευμορφίδης ή κατά κόσμον Paul: "Η προσφορά συμπαράστασης και ουσιαστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι χρέος όλων μας, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών, οι οποίες είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και συχνά διαθέτουν μηχανισμούς μέσα από τους οποίους μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά. Η απερίγραπτη καταστροφή από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, που έπληξε εξίσου σκληρά τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μας ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα. Ως εκ τούτου, προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ