Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 12:10

  Δωρεά Διαμαντή και Μαρίας Διαμαντίδη ύψους 1 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο "Ο Ευαγγελισμός"

  Δωρεά Διαμαντή και Μαρίας Διαμαντίδη ύψους 1 εκατ. ευρώ στο νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός»
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ένα νέο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "ο Ευαγγελισμός" ενώ αναβαθμίζεται και ο υφιστάμενος Αξονικός Τομογράφος του νοσοκομείου, με πρωτοβουλία του Εφοπλιστή κ. Διαμαντή Διαμαντίδη, με το συνολικό ύψος της δωρεάς να ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ. 

  Το Τμήμα Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας είναι από τα πλέον κομβικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς πραγματοποιεί περισσότερες από 25.000 εξετάσεις Αξονικής Τομογραφίας ετησίως, λειτουργώντας σε 24ωρη βάση. Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα πρόκειται να ενισχυθεί με έναν νέο και υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο Canon Aquilion One/ Genesis Edition 640 τομών μέσω του αποκλειστικού αντιπρόσωπου της Canon Medical Systems στην Ελλάδα εταιρείας ΠΡΩΤΟΝ ΑΕ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Αξονικό Τομογράφο σε ανατομική κάλυψη ανά περιστροφή, χωρίς τη μετακίνηση του κρεβατιού, 160mm σε μόλις σε 0.275 sec αποτελώντας την αιχμή της τεχνολογίας στην Αξονική Τομογραφία. Το προηγμένο ανιχνευτικό σύστημα που διαθέτει σε συνδυασμό με την τεχνολογία PUREVISIONOptics περιορίζει την ακτινοβολία χαμηλής ενέργειας ενώ με τη σύγχρονη τεχνική Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)AiCE επιτυγχάνεται απεικόνιση υψηλής διαγνωστικής αξίας με την πλέον χαμηλότερη δόση για τον εξεταζόμενο. Επιπρόσθετα, παρέχει τη δυνατότητα απεικόνισης ολόκληρου του όγκου ενός οργάνου σε μία μόνο περιστροφή ανοίγοντας το δρόμο σε νέες διαγνωστικές τεχνικές και δυνατότητες όπως 3D, ταυτόχρονη αγγειογραφία με Perfusion, σώματος, εγκεφάλου κ.λ.π., Real Time 3D (4D), Δυναμικές Ογκομετρικές εξετάσεις, νέες εφαρμογές στην ορθοπεδική διαγνωστική κ.λ.π..Η υψηλή παραγωγικότητα του νέου αξονικού τομογράφουσε συνδυασμό με τον ειδικά μελετημένο σχεδιασμό του και τις μοναδικές νέες τεχνολογίες που διαθέτει έχουν ως αποτέλεσμα  τη σημαντική μείωση του χρόνου εξέτασης και την βελτίωση της ποιότητας παροχής ιατρικής υπηρεσίας στον ασθενή.

  "Το ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός" είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας διενεργώντας ένα τεράστιο αριθμό αξονικών απεικονίσεων καθημερινά. Πρωτοβουλίες όπως αυτές δίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα απαραίτητα εργαλεία για να παρέχουμε στους ασθενείς μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Καταθέτω εκ μέρους όλου του προσωπικού του νοσοκομείου τις θερμές μας ευχαριστίες για την πρωτοβουλία του κ. Διαμαντίδη. Αναμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχθούμε τον νέο τομογράφο" δήλωσε ο Διοικητής του ΓΝΑ Ευαγγελισμός κ. Αναστάσιος  Γρηγορόπουλος.

  Κατά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, ο κ. Διαμαντής Διαμαντίδης, δήλωσε: "Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να πιέζεται όλο και περισσότερο, η αναβάθμιση του εξοπλισμού των νοσοκομείων μας είναι μείζονος σημασίας. Το ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός" είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας εξυπηρετώντας έναν τεράστιο αριθμό ασθενών από όλη την Ελλάδα. Το νέο και σύγχρονο σύστημα Αξονικού Τομογράφου αλλά και η αναβάθμιση του υφιστάμενου, θα εκσυγχρονίσουν το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του νοσοκομείου επιταχύνοντας την εκτέλεση των απαιτούμενων εξετάσεων. Παράλληλα, στοχεύουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος διευκολύνοντας τόσο το έργο των εργαζομένων του νοσοκομείου όσο και στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο Έλληνας ασθενής".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ