Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 10:59

  Η ΙΚΕΑ προχωρά στη σταδιακή κατάργηση του πλαστικού από τις συσκευασίες καταναλωτικών προϊόντων μέχρι το 2028

  όμιλος Fourlis - Η επόµενη µέρα µάς βρίσκει έτοιµους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμβαδίζοντας με τη δέσμευσή της να έχει θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και στον πλανήτη, η ΙΚΕΑ προχωρά στην σταδιακή κατάργηση του πλαστικού από τις συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων της. Η αντικατάσταση των συσκευασιών της νέας σειράς προϊόντων θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 ενώ για την υπάρχουσα σειρά έως το 2028. Με αυτή τη σταδιακή κατάργηση η ΙΚΕΑ έχει ως στόχο την μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και της πλαστικής ρύπανσης οδηγώντας την ατζέντα της βιομηχανίας προς την ανάπτυξη συσκευασίας προϊόντων που έχουν ως βάση τα ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

  Η συσκευασία αποτελεί βασικό στοιχείο του επιχειρηματικού μοντέλου της ΙΚΕΑ και σημαντικό παράγοντα στην επίτευξη προσιτής τιμής, βιωσιμότητας και ασφαλούς χειρισμού του προϊόντος. Για την καταπολέμηση των πλαστικών απορριμμάτων και της πλαστικής ρύπανσης, η ΙΚΕΑ έχει ήδη μειώσει σημαντικά την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιεί στις συσκευασίες της. Σήμερα, λιγότερο από 10% του συνολικού όγκου των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιεί ετησίως η ΙΚΕΑ αποτελείται από πλαστικά. Με την κατάργηση του πλαστικού από τις συσκευασίες προϊόντων, η ΙΚΕΑ θα συνεχίσει να κινείται προς την αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων ή ανακυκλωμένων υλικών. 

  "Η σταδιακή κατάργηση του πλαστικού από τις συσκευασίες προϊόντων μας είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο ταξίδι μας προς τη δημιουργία βιώσιμων συσκευασιών από ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά στηρίζοντας τη συνολική μας δέσμευση για μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή τα επόμενα χρόνια και θα εστιάσει κυρίως στο χαρτί, καθώς είναι ανακυκλώσιμο, ανανεώσιμο και το περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό παγκοσμίως", δήλωσε ο Erik Olsen, Packaging & Identification Manager στην IKEA Of Sweden. 

  Ετησίως, η ΙΚΕΑ ξοδεύει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για περίπου 920.000 τόνους υλικών συσκευασίας. Η κατάργηση του πλαστικού στις συσκευασίες προϊόντων θα απαιτήσει τον σχεδιασμό νέων λύσεων, καθώς και την στενή συνεργασία με τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων και τους προμηθευτές της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο. Η χρήση πλαστικού ενδέχεται να συνεχίσει σε περιορισμένο μέρος της σειράς τροφίμων ΙΚΕΑ και μετά το 2028, όπου είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, στην περίπτωση όμως αυτή θα προέρχονται από ανανεώσιμες ή ανακυκλωμένες πηγές. 

  "Η επινοητικότητα είναι μέρος της κληρονομιάς της ΙΚΕΑ και οι συσκευασίες της σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούνται. Η απομάκρυνση από τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες των καταναλωτικών μας προϊόντων θα είναι σίγουρα μια πρόκληση τα επόμενα χρόνια. Με την κίνηση αυτή ελπίζουμε να πυροδοτήσουμε την καινοτομία στον τομέα της συσκευασίας και να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος και την εμβέλειά μας για να έχουμε έναν θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη βιομηχανία, πέραν της αλυσίδας εφοδιασμού μας", ανέφερε η Maja Kjellberg, Packaging Development Leader στην IKEA Of Sweden. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ