Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Οκτ-2021 10:03

  4ο BankTech Conference 2021: Η Νέα Εποχή στην Τραπεζική και ευκαιρίες που ανοίγονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό

  4ο BankTech Conference 2021: Η Νέα Εποχή στην Τραπεζική και ευκαιρίες που ανοίγονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με εντυπωσιακή επιτυχία, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το συνέδριο BankTech Conference, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 μεγιστοποιώντας ουσιαστικά τον αντίκτυπό του στην Διεθνή Αγορά του Τραπεζικού Κλάδου, των Τεχνολογιών και των Κάθετων Αγορών τους. Περισσότερα από 650 στελέχη του χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου δήλωσαν συμμετοχή για να παρακολούθησαν τις ομιλίες 17 διακεκριμένων ομιλητών από την εγχώρια και διεθνή τραπεζική αγορά, σε ένα διεθνές ψηφιακό συνέδριο. 

  Η Online & Interactive έκδοση του 4oυ κατά σειρά διεθνούς Συνεδρίου Τραπεζικής και Τεχνολογίας, BankTech Conference, φέτος το 2021, τη χαρακτηριζόμενη ως "χρονιά των αλλαγών και των αναγκαίων προσαρμογών", έλαβε τη μορφή διαδικτυακής και διαδραστικής σειράς συζητήσεων και ομιλιών. Μία ακόμη Online έκδοση, προσανατολισμένη στη δυναμική ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεων στις πιεστικές προκλήσεις και εξελίξεις του 2021, στόχευσε να "κυκλώσει" τις πρόσφατες προσεγγίσεις για μία συντονισμένη επανεκκίνηση της Τραπεζικής, και όχι μόνο, η οποία επηρεάζει το σύνολο του Επιχειρείν. Η μετάδοση του συνεδρίου έγινε διαδικτυακά, μέσω ζωντανής σύνδεσης με τους ομιλητές από το χώρο τους με τη χρήση μίας εξελιγμένης, ψηφιακής πλατφόρμας, εξασφαλίζοντας μία υψηλής ποιότητας θέαση και εργονομία για τους συνέδρους.

  Τα νέα υπό διαμόρφωση ψηφιακά τραπεζικά μοντέλα, η ένταξη και υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων καθώς και το όραμα για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος ήταν οι τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες που κυριάρχησαν στις συζητήσεις τον ομιλητών στην ψηφιακή σκηνή του 4ου BankTech Conference.
  Υπό το πρίσμα της Πρώτης Θεματικής Ενότητας, με τίτλο "Spearheading innovations: shaping up the emerging banking ecosystem, το συνέδριο επικεντρώθηκε στα καινοτόμα συστήματα, τις υπηρεσίες και τις ανατρεπτικές τεχνολογίες που απαιτούνται να αναπτυχθούν μπροστά στις επερχόμενες μετά-COVID-19 επιχειρηματικές τάσεις, και οι οποίες αναμένεται να είναι δομικές και μακροχρόνιες, επηρεάζοντας άμεσα το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και τον ίδιο τον Τραπεζικό Κλάδο, σε όλες τις προεκτάσεις του.

  Στη Δεύτερη Θεματική Ενότητα διερευνήθηκαν σε βάθος οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στον τομέα της λιανικής τραπεζικής και μαίνεται να συνθέσουν εύστοχες λύσεις βασισμένες στις Τεχνολογίες Αιχμής, τα "έξυπνα" τεχνολογικά μοντέλα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες που ακολουθούν τις εξελίξεις του κλάδου και προάγουν την αξία της Opti-channel επικοινωνίας, καθώς και η περαιτέρω δυνατότητά τους να αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα στη "Banking life after crisis mode: Planning for the new normal" προσφέροντας το "Κανάλι της Επιλογής – The Channel of Choice" σε μια εποχή ευκολίας, ευελιξίας και επαναπροσδιορισμού των καθηκόντων που σχετίζονται με το τραπεζικό κατάστημα.

  Στην Τρίτη Θεματική Ενότητα, το Κοινό του 4ου BankTech Conference είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει ανατρεπτικές σκέψεις, εφαρμόσιμες προσεγγίσεις, τακτικές και στρατηγικές κατευθύνσεις, υπό το θέμα: "Contextual, Immediate, Secure, Re-imagined: Creating the blueprint of the Future Bank", οι οποίες τείνουν να διαμορφώσουν τον τρόπο που ο Τραπεζικός Τομέας απαιτείται να κινηθεί στα επόμενά του βήματα, σε μία κοινή προσπάθεια συντονισμού με το επιχειρηματικό περιβάλλον, τον δίκαιο επιμερισμό του οφέλους και της αμοιβαίας εκμετάλλευσης των ευκαιριών, της νέας ευθυγραμμισμένης στην πρωτοπορία εποχής, ώστε να διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο ως η κινητήριος δύναμη ανάπτυξης στα πλαίσια των οικονομικών και ψηφιακών μετασχηματισμών της Αγοράς.
   
  Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του Dr. Dimitrios Salampasis, Διευθυντής του Τμήματος Καινοτομίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αναδεικνύοντας ως Keynote Speaker το κεντρικό θέμα "Crossing the horizon: leading transformative change as the next great leap forward for banking" αναφερόμενος στη σύνθεση μεθόδων και πρακτικών που προβλέπεται να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή στη νέα πελατοκεντρική πραγματικότητα με στόχο μια κυρίαρχη πορεία για την κεφαλαιοποίηση του Customer Experience. 
   
  Ο Rémy Belloir, VP Digital Payment Europe της Thales, παρουσίασε στο θέμα του, "Get Set for Digital First – Onboard your customers onto new digital payment experiences! ”, τις ανερχόμενες δυναμικές των Digital First πληρωμών και της ψηφιακής έκδοσης καρτών που θα επιτρέπει στις Τράπεζες και στα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία, για πρώτη φορά στο κινητό των πελάτων τους. Ο Javier Puga, VP Marketing της Unblu, επεκτάθηκε στα θέματα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προσδιορίζοντας τη σημαντικότητα του "co-browsing ” και τη συμβολή του στην λειτουργική εκ νέου σύνδεση των διαδικασιών με το σύγχρονο Customer Experience στη ομιλία του με θέμα " How co-browsing differentiates your customer service advice.”, ενώ ο Albert-Jan Schepers, Director Business Development and Consulting της SG NewTech, a Software Group company, στην ομιλία του με θέμα "Growing your business through Credit Risk Management” ανέπτυξε διεισδυτικές σκέψεις και καινοτόμες λύσεις πάνω στις νέες μορφές ολοκληρωμένων συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων & Εσωτερικού Ελέγχου με επίκεντρο το μέλλον του χρηματοπιστωτικού γίγνεσθαι.

  Από τις τρείς Online Πάνελ Συζητήσεις  που έλαβαν χώρα, η πρώτη με θέμα  " More Digital, More Connected, More Flex:  Evaluating longer-term effects to meet market expectations ”, προσέγγισε σε βάθος τον όρο "αναδυόμενες τεχνολογίες- AI, QC, IoT, KYC, PFM, VAR, 5G, DLT, API, BCI", την πραγματική τους σημασία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες καθώς και τις βραχυπρόθεσμες τάσεις της ζήτησης και τους ρεαλιστικούς τρόπους με τους οποίους οι τράπεζες μπορούν να προσαρμόσουν τα προϊόντα και τις go-to-market στρατηγικές τους. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Stavroula Kampouridou, CEO της DIAS Interbanking Systems SA, Akis Giouchas, COO της Optima bank, Effie Presvia, Chief Technology & Operating Officer της Attica Bank, Kostas Tovil, Senior Vice President της TBI Bank. Στη δεύτερη Online Πάνελ Συζήτηση  τέθηκαν ουσιαστικά ερωτήματα και έλαβε χώρα σημαντικός διάλογος πάνω στο επίκαιρο θέμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, με έμφαση στην ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ως προς την Λιανική τραπεζική. Το θέμα " New Retail Banking activities following the pandemic crisis: Expansion? Retrenchment?” έδωσε την ευκαιρία να γίνουν αναφορές στην περαιτέρω αναθεώρηση της σχέσης πελατών και τραπεζών προς την ανάδειξη νέων υβριδικών τρόπων συνεργασίας. Στο Online Panel Talk συμμετείχαν οι Panagiotis Divriotis, Chief Retail Officer της Attica Bank, Marian Ignat, Executive Director – Head of Retail Distribution της BCR, Andrzej Pyka, Chief Retail Transformation Officer της Santander Bank Polska, Viktor Stoyanov, Head of Remote Services and Digital Channels της UniCredit Bulbank.
   
  Κλείνοντας την 3η ημέρα του BankTech Series 2020, το Online Πάνελ Συζήτηση με θέμα" Recalibrating Banking: the clearest path to enhanced profitable strategies for 2021 and beyond ”, δυναμικές αναλύσεις και ανταλλαγές σκέψεων, έλαβαν χώρα, μέσα από μία παραγωγική συζήτηση για το μέλλον των τραπεζών που έφτασε πολύ νωρίτερα από ό, τι αναμενόταν, με έμφαση στις κρίσιμες δυνάμεις που αλλάζουν αυτήν την περίοδο την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα πιέζοντας τους διευθύνοντες συμβούλους να μεταμορφώσουν ψηφιακά τους οργανισμούς και το ανθρωποκεντρικό μοντέλο τους. Στο Online Panel Talk  συμμετείχαν οι Petr Baron, CEO της TBI Bank, Dimitris Kyparissis, CEO της Optima bank, Alexander Boyko, Deputy CEO της Altbank, Michel Léger, EVP Innovation της Ingenico Group, Radu Topliceanu, Deputy CEO, Head of Retail Banking της BRD – Groupe Societe Generale.
   
  Ο Παναγιώτης Μαρκέτος, Business Editor ανέλαβε συνολική Παρουσίαση του BankTech Conference 2021 και τον Συντονισμό των Online Panel Συζητήσεων, μαζί με τους  Γιάννη Ριζόπουλο, Δημοσιογράφο και Άλκμαν  Γρανίτσα, Senior Associate, Kyklos Associates in Marketing & Public Relations Consultancy.
      
  Το 4ο BankTech Conference διοργανώθηκε από τον Όμιλο Εταιρειών Mellon και το περιοδικό Digital Finance της Boussias Communications με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από Τραπεζικά και Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα με έδρα ή λειτουργική παρουσία σε χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και κορυφαίους Διεθνείς Εκπροσώπους και Ειδικούς του Τεχνολογικού και Εμπορικού Κλάδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ