Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 12:35

  Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Η κορυφαία επιλογή Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα

  Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Η κορυφαία επιλογή Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα φωτός και οι εξελίξεις στο επιχειρείν είναι ταχύτερες από ποτέ· που οι τάσεις στην αγορά εργασίας εξελίσσονται και αναδιαμορφώνονται καθημερινά· που νέοι επαγγελματικοί τομείς και προκλήσεις αναδύονται κάθε ώρα, αλλά και διαχρονικά επαγγέλματα απαιτούν μεγαλύτερη εξειδίκευση και μέγιστη αξιοποίηση του ταλέντου· η εκπαίδευση αναδεικνύεται στο "διαβατήριο” για την εκπλήρωση ονείρων και την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης καριέρας που δεν περιορίζεται από σύνορα, φυσικά ή ψηφιακά.

  Και η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακών σπουδών καθίσταται ζωτικής σημασίας για όσους θέλουν να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην ραγδαία εξελισσόμενη, παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί αναμφισβήτητα τη σωστή επιλογή. Xάρη στην υψηλή ποιότητα σπουδών, τις κορυφαίες διακρίσεις του, το εκπαιδευτικό περιβάλλον προδιαγραφών πανεπιστημίων του εξωτερικού και το διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του, εδώ και 39 χρόνια, ξεχωρίζει στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων το επιλέγουν για τις σπουδές τους

  Διαθέτοντας αποκλειστικές συνεργασίες με 7 συνεργαζόμενα κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια, 8 υπερσύγχρονα campuses, 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, περισσότερα από 70 Bachelors, Masters και Διδακτορικά και περισσότερες από 30 διεθνείς πιστοποιήσεις, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

  7 λόγοι για να επιλέξεις το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για τις πανεπιστημιακές σου σπουδές! 

  1. Διακρίσεις και βραβεία

  Τα, δε, διαπιστευτήριά του, καθιστούν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εφάμιλλο των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού. 

  Είναι, άλλωστε, το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων [Compostella Group of Universities] στη χώρα μας. Το εν λόγω δίκτυο περιλαμβάνει σήμερα 73 πανεπιστημιακά ιδρύματα-μέλη από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου, γεγονός που του προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δυνατότητα συμμετοχής σε διεθνή ερευνητικά έργα. 

  Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο Βρετανικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Universities UK International). Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του φορέα Universities UK International, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα σε αριθμούς φοιτητών καθώς και σε προγράμματα φοίτησης βρετανικών Πανεπιστημίων. 

  Την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων που προσφέρει πιστοποιούν επίσης και τα σημαντικά βραβεία που αποσπά αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια:

  - Gold Award "Best Hotel Education Provider”, για 5 συνεχή έτη (Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018, 2019 & 2020).

  - Gold Award "Προγράμματα Εκπαίδευσης & Εξειδίκευσης στον Τουρισμό" (Tourism Awards, 2021). 

  - Χρυσό Βραβείο "Δεσμός με την Κοινωνία" (Education Business Awards, 2017). 

  - Βραβείο "Κτίρια – Εγκαταστάσεις" (Education Business Awards, 2016).

  - Safety4Sea Training Award 2019, για τη Ναυτική Ακαδημία.

  - Honorary Award (Greek Yachting Awards, 2019) για τη Superyacht Academy.  

  2. Συνεργασίες με 7 κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια

  Θέτοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του την παροχή πανεπιστημιακών σπουδών αριστείας και με όραμά του τη διαμόρφωση ενός τοπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, όμοιου με εκείνου των καλύτερων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που εμπιστεύονται με αποκλειστικές συνεργασίες 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: 

  * Oxford Brookes University: με έδρα την Οξφόρδη -την παγκόσμια μητρόπολη των πανεπιστημιακών σπουδών- το Oxford Brookes University είναι το Νο1 σύγχρονο Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2021, Top 50 under 50).  Επιπλέον, κατέχει τη 2η θέση στη Μ. Βρετανία και την 14η στον κόσμο, στο επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού.  

  * University of East London: με ιστορία από το 1898, ξεχωρίζει ως ένα κορυφαίο σύγχρονο διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο διαρκώς πρωτοπορεί και διακρίνεται. 

  - 1 από τα 20 Βρετανικά Πανεπιστήμια των οποίων οι απόφοιτοι κατέχουν θέσεις CEO (Business Leader Magazine), 

  - 1ο για την ποιότητα και επίδρασή της έρευνάς του και "διεθνώς άριστο" για το 45% του όγκου των δραστηριοτήτων του (Research Excellence Framework/REF 2021), 

  - Νο2 στην επιλογή σπουδών για Ψυχολογία και Πληροφορική στη Μ. Βρετανία (National Student Satisfaction Survey, London, 2014). 

  * Solent University: με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας, αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας. Στο Πανεπιστήμιο ανήκει και η κορυφαία διεθνώς Ναυτική Ακαδημία, Warsash Maritime Academy.  

  * Ecole hôtelière de Lausanne: πρόκειται για τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2021). Εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας, διαθέτει 125 χρόνια ηγετικής πορείας και  αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση. 

  * Queen Margaret University:  με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας και ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, διακρίνεται για την τεχνογνωσία του στα επιστημονικά πεδία της υγείας και αποκατάστασης, καθώς και του πολιτισμού. Κατέχει τη 2η θέση στη Σκωτία για σπουδές Εργοθεραπείας (NSS,2019). 

  * University of Arizona: με έδρα το Tuscon της Arizona, το διακεκριμένο αμερικανικό ερευνητικό Πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο, σύμφωνα με το U.S. News and World Report. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε κάθε πλανητική αποστολή της NASA και αποτελεί το τέταρτο πιο βραβευμένο δημόσιο Πανεπιστήμιο για έρευνα από τη NASA.

  * University of Portsmouth: με ιστορία από το 1869, βρίσκεται ανάμεσα στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.

  3. Περισσότερες από 30 Διεθνείς Πιστοποιήσεις 

  Η αναγνώριση του του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όμως, δεν σταματά εκεί. Περισσότεροι από 30 διεθνείς επιστημονικοί και επαγγελματικοί οργανισμοί και φορείς το εμπιστεύονται ενισχύοντας το βασικό του όραμα: να προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας σπουδών που αξίζουν οι φοιτητές του σε κάθε επιστημονικό πεδίο. 

  Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις διεθνείς πιστοποιήσεις που έχει λάβει και ξεχωρίζουν: 

  - Σχολή Υγείας: World Federation of Occupational Therapists (WFOT), Institute of Biomedical Science (IBMS), European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE), European Network of Occupational Therapy in Higher Education (ΕΝΟΤΗΕ).

  - Σχολή Πληροφορικής: Oracle Workforce Development Partner, Cisco Networking Academy, SAP University Alliances, EC-Council Academia, GitHub Education.

  - Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών: The British Psychological Society (BPS), European Mentoring and Coaching Council (EMCC), British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

  - Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων: European Business Ethics Network (ΕΒΕΝ).

  - Πολυτεχνική Σχολή: Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA), ARM University Program.

  - Σχολή Τουρισμού: Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP), American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI), Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ).

  - Σχολή Ναυτιλίας & Ναυτική Ακαδημία: Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), DNV-GL, Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσών & Περιβάλλοντος (HELMEPA), Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO), Institute of Marine Engineering, Science and Technology (IMarEST), International Association of Maritime Institutions (IAMI),  Baltic and International Maritime Council (BIMCO),  Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO), Maritime & Coastguard Agency (MCA), PYA (Professional Yachting Association), RYA (Royal Yachting Association). 

  4. Διακεκριμένες Σχολές με 70+ κορυφαία Bachelors, Masters & Διδακτορικά

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει, σε συνεργασία με τα διακεκριμένα συνεργαζόμενα Διεθνή Πανεπιστήμια, μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σπουδών, σε επιστημονικά πεδία με παραδοσιακά υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, αλλά και νέους αναδυόμενους τομείς που καλούνται να "απαντήσουν” στις προκλήσεις του μέλλοντος.

  Όλα τα προγράμματα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές των συνεργαζόμενων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων (ολιγομελή τμήματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένα εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πλήρως καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό) και βασίζονται σε διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

  Ανταποκρίνονται δε στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, σε ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων ενώ παρέχουν διεθνή αναγνώριση και απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια.

  Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων 

  Τα υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό Κολλέγιο μέλος του EBEN (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής) προετοιμάζουν άρτια τα μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων.

  Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες και επιφανέστερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ προσφέρει πρακτική άσκηση ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με πραγματικές προκλήσεις του επιχειρηματικού κόσμου και να χτίσουν το δικό τους επαγγελματικό δίκτυο. 

  Επιπλέον, πραγματοποιεί σεμινάρια με καθηγητές - καταξιωμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία που μοιράζονται με τους σπουδαστές τις γνώσεις και κυρίως τις εμπειρίες τους

  Προγράμματα σπουδών: Business, Μάρκετινγκ, Οικονομικά, Λογιστική & Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Real Estate Investment Finance, ΜΒΑ.

  Σχολή Πληροφορικής 

  Συμβαδίζοντας με τον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της Πληροφορικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επικαιροποιεί συνεχώς τα προγράμματα σπουδών του, παρέχοντας εξειδικευμένη επιστημονική γνώση σε τομείς όπως Κυβερνοασφάλεια και Δίκτυα, Τεχνολογία Πληροφοριών, Ασφάλεια Πληροφοριών κ.ά. 

  Το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει προσυπογράφουν οι πιστοποιήσεις που διαθέτει από εταιρείες κολοσσούς όπως οι Cisco, Oracle, Sap και EC-Council, αλλά και το γεγονός ότι οι απόφοιτοί του κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην αγορά εργασίας.

  Επιπλέον, διοργανώνει σε ετήσια βάση το Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής (ISDF) με καλεσμένους και ομιλητές τα επικρατέστερα ονόματα του κλάδου, προσελκύοντας πλήθος επαγγελματιών και επιστημόνων. 

  Προγράμματα σπουδών: Computer Science, Cyber Security & Networks, IT for Business, Data Science, Computer Games Development, Information Security & Digital Forensics. 

  Μητροπολιτικό Κολέγιο - πληροφορική 06.09.2021

   

  Σχολή Επιστημών Υγείας 

  Οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, λόγω και της εμφάνισης της πανδημίας του κορονοϊού, έχει αναδείξει νέες προκλήσεις και ανάγκες στην ευρύτερη αγορά των επαγγελμάτων υγείας.

  Με 12 προγράμματα σπουδών (Bachelors & Masters) το Μητροπολιτικό Κολλέγιο καλύπτει το μεγαλύτερο εύρος επιστημών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια, εντός Campus. 

  Επιπλέον, το Κολλέγιο έχει να επιδείξει εκτενή και συνεχή ερευνητική δραστηριότητα, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης και προσφέρει κλινική και πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο ιδιωτικών και δημοσίων φορέων υγείας με τους οποίους συνεργάζεται.

  Διαθέτει, δε, πιστοποίηση από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς όπως: 

  - ENPHE (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φυσικοθεραπευτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), 

  - ENOTHE (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), 

  - IBMS (Επαγγελματικός Σύλλογος Επιστημόνων Βιοϊατρικής στην Αγγλία), 

  - WFOT (Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών). 

  Προγράμματα σπουδών: Φυσικοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Βιοϊατρική, Διαιτολογία, Εργοθεραπεία, Αποκατάσταση, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Ποδιατρική, Ιατρική Γενετική.

  Νομική Σχολή   

  Πιστό στη φιλοσοφία του για παροχή πανεπιστημιακών σπουδών αριστείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει σπουδές Νομικής με την πανεπιστημιακή παράδοση της Οξφόρδης, σε συνεργασία με το Oxford Brookes University. 

  Παρέχει διαδραστική εκπαίδευση και επαφή με την πραγματικότητα του νομικού επαγγέλματος μέσω συμμετοχής σε πραγματικές υποθέσεις, ενώ είναι αναγνωρισμένο από τη Solicitors Regulations Authority του Ηνωμένου Βασιλείου και πληροί τις προδιαγραφές του Bar Standards Board’s. 

  Σχολή Ναυτιλίας | Ναυτική Ακαδημία & Ακαδημία Superyacht 

  Με τα επαγγέλματα της Ναυτιλίας να έχουν παραδοσιακά υψηλή ζήτηση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έρχεται να ανοίξει νέους δρόμους παρέχοντας προγράμματα σπουδών από το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας, που αφορούν όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, είτε οδηγούν σε καριέρα στην ξηρά, είτε στη θάλασσα. 

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο κέντρο Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στη Ν. Ευρώπη, με πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους ναυτιλιακούς φορείς. 

  Προσφέρει πρακτική άσκηση σε ευρύ και ισχυρό δίκτυο συνεργαζόμενων κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ μέσω του θεσμού "Shipping Leaders in Residence" καταξιωμένοι επαγγελματίες μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους  με τους φοιτητές. 

  Τα προγράμματα σπουδών για Πλοιάρχους και Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού της Ναυτικής Ακαδημίας, προσφέρουν εκπαίδευση σε υπερσύγχρονα εργαστήρια (που περιλαμβάνουν και προσομοιωτή γέφυρας) καθώς και να αμειβόμενη πρακτική άσκηση εν πλω. 

  Προγράμματα σπουδών: Ναυτιλιακές Σπουδές, Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Διεθνούς Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Ναυτιλιακό Δίκαιο και Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Πλοιάρχων/Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

  Σχολή Τουρισμού 

  Με τον Τουρισμό να αποτελεί τη "βαριά” βιομηχανία της χώρας, η έμφαση που δίνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών είναι επιβεβλημένη. Το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών του επιβεβαιώνει άλλωστε και το γεγονός ότι έχει βραβευτεί γι’ αυτά 7 φορές.

  Είναι δε το μοναδικό Κολλέγιο που διαθέτει πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). 

  Προσφέρει Bachelors, Masters και Diplomas σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού, παρέχοντας την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ διασφαλίζει πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. 

  Μέσω του θεσμού "HoTEL OPEN FORUM": μεγάλα ονόματα του κλάδου μέσα από ομιλίες/διαλέξεις μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρία από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στους σπουδαστές. 

  Προγράμματα σπουδών: Διοίκηση Τουρισμού & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Διεθνής Φιλοξενία, Οργάνωση Εκδηλώσεων, Επισιτιστικές Τέχνες.

  Πολυτεχνική Σχολή 

  Συμβαδίζοντας με την καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες τάσεις, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών με έμφαση στην ανάπτυξη δημιουργικού και επινοητικού πνεύματος που συνδυάζεται με την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, στα οργανωμένα, ιδιόκτητα εργαστήριά του, με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

  Με Bachelors, Integrated Masters & Masters στην Αρχιτεκτονική και στις ειδικότητες Πολιτικών, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, αποτελεί την πληρέστερη, ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή στην Ελλάδα. 

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει το μοναδικό Bachelor και Master στην Ελλάδα με πιστοποίηση από το RIBA (Royal Institute of British Architects). 

  Προγράμματα σπουδών: Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

  Σχολή Ψυχολογίας 

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει, επίσης, μεγάλη παράδοση στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Η Σχολή Ψυχολογίας συγκεντρώνει πληθώρα εξειδικεύσεων του κλάδου της Ψυχολογίας όπως Κλινική Ψυχολογία, Ψυχολογία της Εργασίας, Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και Coaching κ.ά., ενώ προωθεί την ερευνητική δραστηριότητα και την καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος.  

  Η Σχολή Ψυχολογίας είναι πιστοποιημένη από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS). 

  Προγράμματα σπουδών: Κλινική Ψυχολογία, Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, Ψυχολογία Εργασίας, Ψυχολογία Παιδιών, Θετική Ψυχολογία & Coaching, Γνωστική Νευροψυχολογία.

  Σχολή Παιδαγωγικών 

  Έχοντας ως όραμά του την παροχή σπουδών αριστείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης θέλοντας να διαμορφώσει τη νέα γενιά εκπαιδευτικών.

  Παρέχει μαθήματα σε εργαστήρια και χώρους που προσομοιάζουν στα ρεαλιστικά εκπαιδευτικά πλαίσια, ενώ εστιάζει στη δημιουργία προσωπικού portfolio που συμπεριλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

  Η Σχολή Παιδαγωγικών προωθεί την ερευνητική δραστηριότητα και δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές για απόκτηση εμπειρίας μέσω της κλινικής και πρακτικής άσκησης σε φορείς που σχετίζονται άμεσα με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

  Προγράμματα σπουδών: Προσχολική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία Παιδιών, Ηγεσία/Διοίκηση στην Εκπαίδευση, Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ).

  Μητροπολιτικό Κολέγιο - βιβλιοθήκη 06.09.2021

   

  Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής 

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική Σχολή Αθλητισμού στην Ελλάδα. 

  Τα προγράμματα σπουδών αφορούν στην εκπαίδευση τόσο προπονητών, όσο και διοικητικών στελεχών στον Αθλητισμό, μια βιομηχανία που αυξάνει συνεχώς τη δυναμική και τα έσοδά της. 

  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο padel κ.ά.), ενώ οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο αθλητικών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.  

  Προγράμματα σπουδών: Προπονητική, Φυσική Αγωγή, Sport Management, Sport Nutrition

  Σχολή Επιστήμων Πολιτισμού & Επικοινωνίας 

  Βάζοντας στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα του κάθε φοιτητή, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να εξερευνήσουν και να ενισχύσουν το ταλέντο τους. 

  Προσφέρει επαφή με τις ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας, δημιουργία επαγγελματικού πλάνου για απορρόφηση στην αγορά εργασίας, εξειδικευμένα εργαστήρια, δημιουργία προσωπικού portfolio. 

  Το υψηλό επίπεδο σπουδών πιστοποιούν οι απόφοιτοι του προγράμματος Σκηνοθεσίας που βραβεύονται ετησίως σε μεγάλα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

  Προγράμματα σπουδών: Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία, Μουσική Τεχνολογία, Δημιουργική Γραφή.

  5. Υπερσύγχρονα Campuses 

  Πιστό στο όραμά του για τη διαμόρφωση ενός τοπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, όμοιου με εκείνου των καλύτερων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και παροχών σε 8 σημεία στην Ελλάδα: στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο, στη Λάρισα και στην Πάτρα.

  Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του αποτελούν ορόσημα της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει και πληρούν τις προδιαγραφές Πανεπιστημίων του εξωτερικού. 

  Όλα τα campuses του Κολλεγίου διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, αίθουσες διδασκαλίες, αμφιθέατρο, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

  Μητροπολιτικό Κολέγιο - εργαστήριο υγείας 06.09.2021

  6. Διασύνδεση με την αγορά εργασίας 

  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναπτύξει τον θεσμό Developing U, με τον οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη των φοιτητών και αποφοίτων του, καθώς και στην ενημέρωση τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. 

  Πιο συγκεκριμένα, ο θεσμός περιλαμβάνει Ημέρες Καριέρας όπου οι φοιτητές έρχονται σε επαφή και δίνουν συνεντεύξεις σε στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια για την ενίσχυση των  επαγγελματικών δεξιοτήτων τους. 

  Επιπλέον, όλα τα προγράμματα σπουδών συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, φορείς και κλινικά πλαίσια από το ευρύ δίκτυ συνεργατών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

  7. Έρευνα και διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων 

  Παράλληλα με τα πανεπιστημιακά προγράμματα που προσφέρει, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει και πλούσια ερευνητική δραστηριότητα. Κάθε χρόνο, διοργανώνει διεθνή συνέδρια σε μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων και έχει ιδρύσει εσωτερικά ερευνητικά ινστιτούτα. 

  Ενθαρρύνει και στηρίζει την συμμετοχή των φοιτητών του σε Πανελλήνια και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και διοργανώσεις και συμμετέχει ως εταίρος σε πλήθος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων μαζί με φορείς και Πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

  Είτε χρειάζεσαι να μάθεις περισσότερα, είτε θέλεις να βρεις το πρόγραμμα σπουδών που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες, οι απαντήσεις που ψάχνεις βρίσκονται στο mitropolitiko.edu.gr.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ