Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 09:30

  Αλήθειες και μύθοι για το "δικό μου", το "δανεικό" και το "μισθωμένο"

  Αλήθειες και μύθοι για το "δικό μου", το "δανεικό" και το "μισθωμένο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το βιβλίο "Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς” θα μπορούσε να είναι το εγχειρίδιο κάθε σύγχρονου επιχειρηματία, επαγγελματία, αλλά και ιδιώτη. Ιδίως σε μια εποχή όπου η μετάβαση σε ένα νέο, πράσινο, παραγωγικό μοντέλο είναι γεμάτη τόσο με ευκαιρίες όσο και δυσκολίες και αβεβαιότητες. 

  Η ιστορία είναι απλή, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.  Ο φτωχός μπαμπάς θεωρούσε επένδυση την απόκτηση ακινήτου, ενώ για να αγοράσει οτιδήποτε θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει πρώτα τα απαραίτητα χρήματα. Ο πλούσιος μπαμπάς από την άλλη θεωρούσε την αγορά ακινήτου μια δαπανηρή μεγέθυνση του παθητικού του, καθώς εγκλώβιζε κεφάλαια και απαξιωνόταν με τον χρόνο. Ο φτωχός μπαμπάς έπρεπε να έχει χρήματα για να αγοράσει στον γιο του ένα καινούργιο ποδήλατο. Ο πλούσιος μπαμπάς για να αποκτήσει το ποδήλατο θα έπρεπε πρωτίστως να το θεωρεί χρήσιμο. 

  Η διαφορετική αυτή αντίληψη για την αξία και τη χρήση του χρήματος είναι αυτή που κάνει επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ιδιώτες να ξεχωρίζουν, να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και τα εργαλεία κάθε εποχής και  να διακρίνουν τις εκάστοτε  τάσεις. Οι υπόλοιποι μένουν στα παλιά, νομίζοντας ότι η απόκτηση ενός περιουσιακού στοιχείου και η αυτοδύναμη ανάπτυξη αποτελούν χαρακτηριστικά συνετής διαχείρισης. Στην πραγματικότητα αποτελούν συστατικά υψηλού κόστους χρήματος και υψηλού κόστους ευκαιρίας και δαπάνης.

  Αλήθεια, αξίζει να επενδύσει κανείς μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του στην αγορά ενός οχήματος, τη στιγμή που οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και νέα, πιο εξελιγμένα μοντέλα θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμα; Ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει σήμερα, κατά την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι το διαθέσιμο κεφάλαιο και η ρευστότητα. Προϋπόθεση για τη σωστή χρήση τους είναι η γνώση για τις διαθέσιμες επιλογές αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων και δυνατοτήτων. Ένα από αυτά είναι το leasing, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρον από ό,τι το δάνειο ή  η χρήση ιδίων πόρων.

  Με το leasing, αντί να αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο, το μισθώνει για ένα χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό δεν δεσμεύει κεφάλαια για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, το οποίο ύστερα από πέντε χρόνια θα έχει απαξιωθεί. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τα κεφάλαια αυτά πραγματοποιώντας πιο βιώσιμες επενδύσεις.

  Επομένως, το leasing αποτελεί ένα νέο, μοντέρνο τρόπο απόκτησης αυτοκινήτου με  επιπλέον  πλεονεκτήματα και μεγαλύτερη ευελιξία, όπως εξηγεί η LeasePlan, μία από τις κορυφαίες εταιρείες μίσθωσης οχημάτων στον κόσμο, με περίπου 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε περισσότερες από 30 χώρες. Με τα Special Deals της LeasePlan εξασφαλίζεται ευελιξία και πλήρες πακέτο υπηρεσιών, χωρίς ρίσκο. Αυτό γίνεται μέσα από προσωποποιημένες λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε επαγγελματία και ιδιώτη.

  Επιπλέον, το μίσθωμα περιλαμβάνει  όλες τις δαπάνες που θα επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου. Δηλαδή με το leasing, ένας επαγγελματίας ή ένας ιδιώτης μπορεί να οδηγεί καινούριο αυτοκίνητο κάθε 3 με 5 χρόνια, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες ασφάλισης και συντήρησης, καταβάλλοντας ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα.

  Με την LeasePlan, το επόμενο βήμα στο μέλλον πραγματοποιείται πιο εύκολα μέσα από εξειδικευμένες λύσεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση καθώς και με επιπλέον οφέλη, όπως το κόστος ενέργειας και οι φοροαπαλλαγές.

  leasing 1

  Και επειδή ο διάβολος βρίσκεται στη λεπτομέρεια, το leasing με την LeasePlan δεν είναι κάτι περίπλοκο και δαπανηρό. Πέραν των απλών και γρήγορων διαδικασιών, το παράδειγμα με την αναπόσβεστη αξία αναδεικνύει τον σύγχρονο και αναγκαίο τρόπο διαχείρισης των επενδύσεων και των κεφαλαίων. Με το leasing πραγματοποιείται εύκολα -σχεδόν αυτόματα- η επιστροφή και η ανανέωση του στόλου. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του κεφαλαίου και της ρευστότητας. Ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο, το οποίο αποκτήθηκε με ίδια κεφάλαια ή με δανεισμό, ύστερα από τέσσερα με πέντε χρόνια έχει σχεδόν απαξιωθεί και θέλει αλλαγή. Αυτό ακριβώς αποτελεί δαπάνη  αναπόσβεστης αξίας τόσο του αυτοκινήτου όσο και του δανείου:  Ενώ το δάνειο θα εξακολουθεί να αποπληρώνεται, το όχημα  θα έχει πάψει να προσθέτει αντίστοιχη αξία στην επιχείρηση. Στο leasing, ο μισθωτής, δηλαδή ο ιδιοκτήτης για τέσσερα χρόνια, μπορεί είτε να αποκτήσει το αυτοκίνητο ή να το αντικαταστήσει με ένα καινούργιο, συνάπτοντας νέο μίσθωση.

  Ας θυμηθούμε την ιστορία του Πλούσιου Μπαμπά και του Φτωχού Μπαμπά. Ας μην μένουμε στο προσκολλημένοι σε αντιλήψεις του παρελθόντος. Είναι στο χέρι της κάθε επιχείρησης να  αναπτύξει τις δικές της αντιλήψεις και πρακτικές υιοθετώντας το leasing και με για την ανανέωση του στόλου της, αποκτώντας πρόσβαση σε πλήρες πακέτο ασφαλιστικής κάλυψης, όχημα αντικατάστασης και φορολογικά οφέλη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ