Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 17:42

  Πεντάστερο Glamping και πράσινος πνεύμονας στη θέση του απαξιωμένου πρώην "Κάμπινγκ Βούλας"

  πεντάστερο Glamping
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας είναι έτοιμο να αφήσει οριστικά πίσω του μια μελανή σελίδα εγκατάλειψης και απαξίωσης και να υποδεχθεί μια εμβληματική επένδυση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, η οποία θα μετατρέψει τον απαξιωμένο και επικίνδυνο χώρο του πρώην "Κάμπινγκ Βούλας" σε ένα πεντάστερο Glamping μέσα σε έναν νέο πράσινο πνεύμονα που θα προσφέρει πολύτιμες ανάσες σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

  Η ανάδοχος εταιρία (συμφερόντων Grivalia Hospitality) είναι έτοιμη να αρχίσει την ανάπλαση του εγκαταλελειμμένου και επικίνδυνου χώρου, ο οποίος, παρότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, είχε καταντήσει επί σειρά ετών, εκτός των άλλων, σε κέντρο παρανομίας που τα βράδια ήταν αδύνατη η ασφαλής επίσκεψή του.

  Τα κατειλημμένα κτήρια που είχαν μετατραπεί σε... "εξοχικά", τα κτίσματα υπό κατάρρευση, τα μολυσματικά παραπήγματα, τα διάσπαρτα σκουπίδια, τα στάσιμα βρομόνερα, τα οποία έπληκτοι αντίκριζαν οι επισκέπτες του χώρου, θα δώσουν τη θέση τους σε μια πράσινη όαση, στον νέο πράσινο πνεύμονα που προβλέπει ο σχεδιασμός των επενδυτών.

  Ακόμη και η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το καλοκαίρι του 2019 από ανθρώπινο χέρι – και ευτυχώς ελέγχθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί και απειλήσει τον παρακείμενο χώρο του ΠΙΚΠΑ και τη ζωή των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται εκεί – θα αποτελέσει μια θλιβερή ανάμνηση. 

  Η αφετηρία της εμβληματικής επένδυσης στο κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δίπλα από το κέντρο της Γλυφάδας και της Βούλας, η ριζική αναβάθμιση της έκτασης με ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης εντός του 2022, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αφού πρώτα εκκενωθούν με ευθύνη του δήμου τα κατειλημμένα, τα ημι-ερειπωμένα και άλλα επικίνδυνα υφιστάμενα κτίσματα.

  Ο προτεινόμενος σχεδιασμός των επενδυτών είναι πλήρως αποκαλυπτικός για τα πολλαπλά ωφελήματα που θα αποφέρουν στην περιοχή, στον δήμο, στο κράτος και τους πολίτες η ανάπτυξη του πεντάστερου Glamping και η δημιουργία του νέου πνεύμονα πρασίνου:

  - Θα γίνει δενδροφύτευση άνω των 450 νέων δέντρων.

  - Έχουν ληφθεί μέτρα για την αποδοτική διαχείριση των υδάτινων πόρων όπως η φύτευση ειδών με μειωμένες απαιτήσεις νερού.

  - Διατηρείται η ελεύθερη πρόσβαση στη παραλία.

  - Με την ολοκλήρωση της επένδυσης δημιουργούνται άνω των 350 νέων θέσεων εργασίας όπως και μια νέα πολύ σημαντική ροή κρατικών και δημοτικών εσόδων.

  - Με ευθύνη της αναδόχου εταιρίας αναβαθμίζεται αντίστοιχα η ελεύθερη πρόσβασης παραλία όπως και κατασκευάζεται νέος χώρος δημοσίου πάρκινγκ.

  - Στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό προβλέπονται πολύ περιορισμένες και ήπιες νέες αναπτύξεις και αναπλάσεις τμημάτων των υφιστάμενων κτισμάτων, με αποτέλεσμα η συνολική κάλυψη της έκτασης με κτίρια να φθάνει μόλις στα 2.091,06 τ.μ. επί συνόλου ακινήτου έκτασης 56 στρεμμάτων,

  - Έχουν προγραμματιστεί σειρά "πράσινων" παρεμβάσεων, όπως η χρησιμοποίηση για τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, όσο και η δημιουργία  δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς  φόρτισης.

  - Προβλέπεται η δημιουργία πολυτελών σκηνών (Glamping) εκ των οποίων κάποιες είναι προδιαγραφών ΑμεΑ, 22 τουριστικών δωματίων τύπου "bungalow", τριών εστιατορίων / αναψυκτηρίων, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης περιπάτων κ.α.

  - Τέλος η ανάδοχος εταιρία επιπρόσθετα αναλαμβάνει μέσω δωρεάς της στο Δήμο την  μελέτη και κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων λύνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την ευρύτερη περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

  Η πράσινη αντίληψη των επενδυτών, όπως αποτυπώνεται στην ηπιότητα, στη φιλική προς το περιβάλλον αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου χώρου, υπόσχεται μια ξεχωριστή ανάπλαση, παράδειγμα για την αξιοποίηση χώρων που, παρά την εγκατάλειψη και την υποβάθμισή τους, μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες πολύτιμες ανάσες στην αθηναϊκή μητρόπολη.

  πεντάστερο Glamping 3

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ