Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 14:06

  Lexus: Οδηγεί τις εξελίξεις σε ηλεκτροκίνηση και βιωσιμότητα

  Lexus: Οδηγεί τις εξελίξεις σε ηλεκτροκίνηση και βιωσιμότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Από το 2005, όταν και παρουσιάστηκε το καινοτόμο για την εποχή του RX400h, το οποίο διέθετε ένα Full Hybrid Electric σύστημα με EV mode, δηλαδή δυνατότητα κίνησης 100% ηλεκτρικά, η Lexus υπήρξε και παραμένει μέχρι και σήμερα η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τόσο στην κατηγορία των SUVs όσο και των υπόλοιπων αμαξωμάτων πολυτελείας. Την εποχή εκείνη τα υπόλοιπα premium brands ακολουθούσαν διαφορετικά μονοπάτια επενδύοντας σε διαφορετικές τεχνολογίες, όπως οι turbo και diesel κινητήρες.

  Όπως ήταν φυσικό, με το πέρασμα του χρόνου η Lexus δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσει τις προηγμένες τεχνολογίες της και να επεκτείνει την πολυσχιδή γκάμα των EVx προτάσεών της παρέχοντας - τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα - ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

  Η Lexus έχει δεσμευτεί να αναπτύξει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτροκίνητων προϊόντων της προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τόσο στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες όσο και σ’ ένα ποικίλο εύρος πηγών ενέργειας και υποδομών που συναντώνται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

  Ως αποτέλεσμα των επίμονων και στοχευμένων προσπαθειών της στον τομέα της πράσινης κινητικότητας, η Lexus διαθέτει σήμερα στη γκάμα της 9 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των HEV και των BEV προτάσεων της, σε περίπου 90 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ήδη από το 2013, η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει καθόλου μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες (ντίζελ, βενζίνη).

  Αξιοποιώντας μια κορυφαία τεχνογνωσία 16 και πλέον ετών στην ηλεκτροκίνηση, η Lexus διαθέτει σήμερα 100% πολυτελή οχήματα με όλα τα κορυφαία συστήματα ηλεκτροκίνησης (Hybrid Electric, Plug-in Hybrid, All-Electric) που έχουν την ικανότητα να κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά (EV Mode). Έτσι, ο καταναλωτής απλά επιλέγει τον τύπο ηλεκτροκίνησης που του ταιριάζει περισσότερο. 

  Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα Lexus είναι το αμιγώς ηλεκτρικό UX 300e. Ως επισφράγισμα των κορυφαίων τεχνολογικών κατακτήσεων, της βαθιάς γνώσης της στον τομέα αλλά και του ηγετικού ρόλου της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση, η Lexus προσφέρει σήμερα εγγύηση 11 ετών ή 1.000.000 χλμ. για την πρωτοποριακή μπαταρία του νέου All-Ellectric UX 300e, η οποία επιστρέφει στον πελάτη την πιο σημαντική ανταμοιβή, αυτή της βέλτιστης διατήρησης της αξίας του οχήματος του.

  Αν μη τι άλλο, η συμβολή της Lexus στην προστασία του περιβάλλοντος καταδεικνύεται με τον πλέον πειστικό τρόπο από το γεγονός ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της από το 2005 μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 2.000.000 μονάδες με αποτέλεσμα να έχουν συμβάλλει στη σωρευτική μείωση των εκπομπών CO2 περίπου κατά 19 εκατομμύρια τόνους. Αυτή η μείωση ισοδυναμεί με τη συνδυασμένη παραγωγή CO2 από περίπου 300.000 επιβατικά οχήματα κάθε έτος για τα τελευταία 15 χρόνια.

  Το βέβαιο είναι ότι η Lexus θα συνεχίσει να ηγείται στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων και στο στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 σύμφωνα με την εταιρική της αποστολή για την ουδετερότητα του άνθρακα και τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης.

  Η Lexus είναι αυτή τη στιγμή ο ηγέτης της ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο και η μοναδική σήμερα μάρκα στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα της οποίας η γκάμα απαρτίζεται από όλες τις επιλογές και κορυφαίους τύπους ηλεκτροκίνησης – από Hybrid Electric και All-Electric, έως Plug-in Hybrid προτάσεις.

  Το νέο Αll-Electric UX 300e είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, ενώ το νέο NX που μόλις παρουσιάστηκε και σε Plug-in Hybrid έκδοση αναμένεται περί τα τέλη του 2021.

  Even More Electrified
  Σύμφωνα με το όραμα LEXUS ELECTRIFIED που ανακοινώθηκε το 2019, η ιαπωνική φίρμα θα εξελίξει έτι περαιτέρω τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

  Μέχρι το 2025, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 20 νέα ή βελτιωμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 10 BEV, PHEV και HEV οχημάτων. Αυτή τη χρονιά στόχος της μάρκας είναι να προσφέρει εξηλεκτρισμένες επιλογές σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της διαφοροποιώντας το μίγμα πωλήσεων ανάμεσα σε εξηλεκτρισμένα και συμβατικά οχήματα.

  Επιπλέον, έως το 2050, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να πετύχει πλήρη ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος - από τους τομείς παραγωγής υλικών, εξαρτημάτων και logistics, μέχρι την απόρριψη και ανακύκλωση των οχημάτων. Εκτός από την προσεκτική επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα, η Lexus θα εξετάσει επίσης τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον τρόπο χρήσης αυτών των υλικών. κάτι που είχε καταστεί σαφές με βάση τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της εταιρείας που ανακοινώθηκαν ήδη από το 2015.

  Προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων, η Lexus μόλις παρουσίασε την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση της γκάμας σε μοντέλο ευρείας κλίμακας στη νέα γενιά ΝΧ και ένα δεύτερο εντελώς νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το 2022.

  Lexus

  Future of Amazing
  Το πρωτότυπο LF-Z ELECTRIFIED δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus, με σχεδιαστικά στοιχεία, οδηγικά χαρακτηριστικά και προηγμένες τεχνολογίες που θα περιλαμβάνονται στα νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025, ενώ ταυτόχρονα δίνει το ένα σαφές δείγμα της φιλοσοφίας Lexus Driving Signature μέσω της οποίας θα επιτυγχάνεται μία οδηγική εμπειρία που δημιουργεί μία καλύτερη και πιο άμεση σύνδεση με τον οδηγό. Σε γενικές γραμμές, το Lexus Driving Signature χαρίζει στον οδηγό την αίσθηση ότι είναι συνεχώς συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο, με άμεση και γραμμική απόκριση στις εντολές του στο γκάζι, το φρένο και το σύστημα διεύθυνσης.

  Αρωγός της όλης προσπάθειας της Lexus για τη δημιουργία μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας είναι η χρήση μιας ειδικής πλατφόρμας που αποτελεί ένα βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής LEXUS ELECTRIFIED που εστιάζει στη χρήση τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης για την επίτευξη μιας σημαντικής εξέλιξης των βασικών επιδόσεων ενός οχήματος.

  Η αρχιτεκτονική και ο μηχανολογικός σχεδιασμός του πρωτοτύπου LF-Z ELECTRIFIED δημιουργεί αυτή την αίσθηση οδηγικής ποιότητας, έχοντας ιδανικά χαρακτηριστικά αδρανείας χάρη στη βέλτιστη τοποθέτηση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα.

  Βασικοί πυλώνες για την επίτευξη των παραπάνω είναι το νέο σύστημα DIRECT4 της Lexus, το οποίο επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο της ελκτικής ισχύος και στους τέσσερις τροχούς, καθώς και σύστημα διεύθυνσης steering-by-wire. Σε ότι αφορά το πρώτο, ο ηλεκτροκινητήρας είναι προσαρμοζόμενος ώστε να προσφέρει κίνηση στους εμπρός, τους πίσω ή όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες, βοηθώντας στον έλεγχο της σταθερότητας και κλίσεων του οχήματος. Ανταποκρίνεται δε στις εντολές του γκαζιού και του τιμονιού ώστε να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση και ταχύτητα στις στροφές, όλα πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις προθέσεις του οδηγού.

  Το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρονικό (steering- by-wire), επομένως δεν υπάρχει μηχανική διασύνδεση με την κολώνα του τιμονιού. Αυτό προσφέρει μια πιο άμεση συσχέτιση κατευθυντικότητας και ελκτικής ισχύος, ώστε το αυτοκίνητο να στρίβει με μικρότερη γωνία διεύθυνσης – πάντα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός θα αντιληφθεί τα οφέλη αυτής της προηγμένης τεχνολογίας με μεγαλύτερη ακρίβεια διεύθυνσης που εναρμονίζεται με τις προθέσεις του. Το πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα προσφέρει επίσης φιλτράρισμα των ανεπιθύμητων κραδασμών από το οδόστρωμα, αλλά και την απαραίτητη αίσθηση κατευθυντικότητας με στόχο την οδηγική απόλαυση.

  Η Lexus είναι καθ’ όλα έτοιμη για ένα συναρπαστικό μέλλον με ηλεκτροκίνητα οχήματα που σέβονται το περιβάλλον και ανταποκρίνονται πλήρως στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής και τις ανάγκες των απανταχού πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο. 

  Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

  Lexus

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

   

  Advertisement