Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 10:00

  Valuable Asset!

  Valuable Asset!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O Νίκος Παπαστεργίου είναι Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Και όπως κάθε παθιασμένος με το αντικείμενό του επαγγελματίας, είναι ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος κάθε άλλο παρά "συνηθισμένος".


  Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων Εταιρικού Δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής, βραβευμένος ως Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος για 10 συνεχόμενα έτη, ξεχωριστός ως front line manager και Ισόβιο Μέλος της LIMRA INTERNATIONAL, ο Νίκος Παπαστεργίου,  περνάει από την αρχή της καριέρας του, από τη μια πρόκληση στην άλλη, με αποφασιστικότητα και σιγουριά. 

  Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Και η ανάγκη της εξειδίκευσης ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο της επιθυμίας του να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του ουσιαστική ασφάλεια και εξασφάλιση, εφ' όρου ζωής.

  Έτσι ήρθε στη ζωή του το RICP® (Retirement Income Certified Professional®). Και ο Νίκος Παπαστεργίου είναι, σήμερα, ο πρώτος απόφοιτος του American College of Financial Services στην Ελλάδα, μ' αυτή την εξειδίκευση.

  Καλείται με τις  γνώσεις και την εμπειρία του, να δημιουργήσει ένα roadmap προς τη συνταξιοδότηση μέσα από τις επιθυμίες, τις επιλογές και τους παράλληλους οικονομικούς στόχους του πελάτη του και να το υπερασπίσει απέναντι σε κάθε κίνδυνο που, αναπόφευκτα, θα αντιμετωπίσει.

  Μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί, θα μπορέσουμε να έχουμε μια σαφή, πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για το RICP®. Ώστε να αποφασίσουμε, απλά και ξεκούραστα, αν στην πορεία μας προς την συνταξιοδότηση, θα βάλουμε στη ζωή μας έναν καινούργιο φίλο-σύμβουλο που θα μας υποστηρίξει, θα μας προστατέψει, θα απομακρύνει τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες μας και θα βοηθήσει να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες  μας: Κι αυτός ο καινούργιος φίλος-σύμβουλος δεν είναι άλλος από τον κύριο Νίκο Παπαστεργίου.

  - Κύριε Παπαστεργίου, αν σας ζητούσαμε να μας περιγράψετε με 5 φράσεις τον εαυτό σας, τι θα λέγατε;

  Όσο και αν είναι δύσκολο να περιγράψεις μια καριέρα σε 5 φράσεις θα σας έλεγα ότι αλλού ξεκίνησα επαγγελματικά και αλλού έφτασα... Πάντοτε ήθελα να προσφέρω στον συνάνθρωπο μου και ονειρευόμουν να γίνω γιατρός, στον δρόμο με κέρδισε η προοπτική της δημιουργίας σαν μηχανικός, αλλά με μια ευτυχή συγκυρία έγινα Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Η σύζυγός μου με προσέλκυσε στο επάγγελμα, όχι γιατί το έκανε ηθελημένα, το αντίθετο μάλλον, αλλά γιατί έβλεπα καθημερινά την επιτυχία της και τον σεβασμό που απολάμβανε από τους πελάτες της. Αποφάσισα ότι η προσφορά μου στον συνάνθρωπο θα ήταν οικονομική, θα ήμουν το "πορτοφόλι" ώστε να μπορέσει ο πελάτης μου να απολαύσει την φροντίδα και την εξασφάλιση που του αξίζει σε κάθε στάδιο της ζωής του.

  - Πώς θα "ορίζατε" την ιδανική σχέση με κάθε νέο "πελάτη" σας  και τι θα ήταν αυτό (ή αυτά) που θα καθόριζε (ή θα καθόριζαν) αυτή τη σχέση;

  Ο βασικός πυλώνας για τον καθορισμό της ιδανικής σχέσης με κάθε πελάτη είναι η εμπιστοσύνη. Είτε σε γνωρίζει ημέρες είτε χρόνια, μόνο εάν σε εμπιστεύεται σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία, εάν εμπιστεύεται τις γνώσεις, την εμπειρία και το αληθινό ενδιαφέρον σου για αυτόν, η σχέση θα εξελιχθεί και θα αντέξει τη δοκιμή του χρόνου. Η εμπιστοσύνη χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται σε μια στιγμή. Πρέπει για τον πελάτη σου να είσαι valuable asset, ένας σύμμαχος που ποτέ δεν θα τον προδώσει ό,τι και αν συμβεί.

  - Ποια είναι η, μέχρι σήμερα, πορεία σας στο χώρο των Ασφαλειών;

  Η πορεία μου δεν ξεχωρίζει από την πορεία πολλών επιτυχημένων συναδέλφων. Ξεκίνησα δοκιμάζοντας part time, πολύ σύντομα παραιτήθηκα από την εργασία μου και αποχώρησα από την startup εταιρεία που έτρεχα με επιτυχία για χρόνια και αφοσιώθηκα στο "λειτούργημα" του Ασφαλιστικού Συμβούλου. Είμασταν πολύ ιδεαλιστές εκείνη την εποχή... Μετά από μια δεκαετία διακρίσεων ως βραβευμένος Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος και Ισόβιο Μέλος της LIMRA INTERNATIONAL, αποφάσισα να περάσω στην επόμενη πρόκληση, αυτή του management. Μετά από 7 χρόνια συνέπειας και προσφοράς σε Ασφαλιστές και πελάτες ως front line manager, ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα. Της απόλυτης εξειδίκευσης ως Retirement Income Certified Professional.

   

  - Τι ήταν αυτό που σας έκανε να προχωρήσετε στην εξειδίκευσή σας στον τομέα του Retirement Income Planning μέσω του RICP;

  Πάντοτε ήθελα να ξεχωρίζω! Όχι στα κύπελλα και στο χειροκρότημα αλλά στην ουσία του επαγγέλματος μας, στην πραγματική προστιθέμενη αξία μέσω της εξειδικευμένης γνώσης που μπορώ να προσφέρω στους πελάτες αλλά και στους Ασφαλιστικούς Συμβούλους της ομάδας μου.

  Όταν ένας πελάτης αποκτήσει για τον εαυτό του και την οικογένεια του την προστασία από τον πρωταρχικό κίνδυνο – της απειλής στην υγεία του –  θα χρειαστεί την πραγματική οικονομική εξασφάλιση που μόνο η μακρόχρονη σχεδίαση μπορεί να προσφέρει. Ακόμη όμως και τότε, οι κίνδυνοι που θα απειλήσουν τη σχεδίαση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κι εδώ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εξειδίκευση του Retirement Income Certified Professional. Έχω τη χαρά και την τιμή να είμαι ο πρώτος Έλληνας απόφοιτος του American College of Financial Services, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που παρέχει επαγγελματικές πιστοποιήσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη που θα υποστηρίξω πελάτες και Ασφαλιστικούς Συμβούλους στο νέο αυτό αντικείμενο εξειδίκευσης!

  - Πείτε μας, τι είναι το RICP και πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή μας.

  Ο Retirement Income Certified Professional καλείται μέσω των γνώσεων και της εμπειρίας του να δημιουργήσει ένα roadmap προς τη συνταξιοδότηση μέσα από τις επιθυμίες, τις επιλογές και τους παράλληλους οικονομικούς στόχους του πελάτη του και να το υπερασπίσει έναντι των πολλών κινδύνων που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ως μοναδική απειλή για τη συνταξιοδότηση το εάν θα μας αποδώσει το Δημόσιο Ταμείο τη σύνταξη που εμείς νομίζουμε ότι δικαιούμαστε. Όπως καταλαβαίνετε, εκτός και εάν έχουμε βαθιά γνώση του συστήματος ή τις συμβουλές ενός καταξιωμένου Εργατολόγου, είμαστε πολύ μακριά από το πραγματικό ή το ποθούμενο αποτέλεσμα... Δυστυχώς έχουν καταγραφεί και αναλυθεί με λεπτομέρεια άλλοι 17 κίνδυνοι που απειλούν τη συνταξιοδότησή μας για τους οποίους δεν κατανοούμε την πιθανότητα να επέλθουν, τη βαρύτητα του πλήγματος στον συνταξιοδοτικό μας σχεδιασμό και το κόστος για να αποτραπούν ή να αντιμετωπιστούν, χωρίς την απαραίτητη γνώση και τα σχεδιαστικά εργαλεία. Είναι το αντικείμενο μελέτης και σχεδιασμού του εξειδικευμένου Retirement Income Certified Professional να βρει τη βέλτιστη λύση για όλα αυτά για τον πελάτη του. Η εποχή του "έχω ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και μαζί με τη δημόσια σύνταξη θα πάνε όλα καλά" πέρασε πριν καν φτάσει...

  - Μιλήστε μας για τα βήματα που θα πρέπει να κάνει, κάποιος, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που προσφέρετε στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά

  Ίσως έχει ειπωθεί άπειρες φορές αλλά αξίζει άλλη μία: Κάθε ταξίδι ξεκινά από το πρώτο βήμα. Και αυτό είναι να έχουμε μια απλή, ξεκούραστη και εποικοδομητική συζήτηση. Όπως προανέφερα, απόλυτη σημασία έχουν οι επιθυμίες και οι παράλληλοι οικονομικοί στόχοι του πελάτη στην πορεία προς τη συνταξιοδότηση και ο απόλυτος σεβασμός στις επιλογές που έχει ήδη κάνει. Ο σκοπός δεν είναι να ακυρώσουμε, αλλά αντίθετα να προστατέψουμε, να ενισχύσουμε και να υποστηρίξουμε! Η ανάλυση Retirement Income Risk Assessment θα μας δώσει μια ακριβή εικόνα των απαραίτητων ενεργειών για να επιτύχουμε αυτό που πραγματικά κάθε ένας από εμάς επιθυμεί για τον εαυτό και την οικογένεια του: Ασφάλεια, Ηρεμία και την αίσθηση μιας οικονομικής ζωής και καριέρας που πραγματικά "έπιασε τόπο"!

   

  Νικόλαος Η. Παπαστεργίου, RICP®
  Συντονιστής Ομάδας Γραφείου Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής
  Retirement Income Certified Professional®
  Ισόβιο Μέλος LIMRA INTERNATIONAL

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ