Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 16:20

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό συνέδριο του IFFR σε συνεργασία με την EBRD

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό συνέδριο του IFFR σε συνεργασία με την EBRD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges, το οποίο παρακολούθησαν θεσμικοί επενδυτές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επόπτες, εκπρόσωποι τραπεζών, εταιρειών, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκοί από περισσότερες από 60 χώρες από 600 και πλέον οργανισμούς και εταιρίες. 

  Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την  σημασία του ESG καθώς συνδέεται άμεσα με την απορρόφηση πόρων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Facility, RRF) και συζήτησαν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Εταιρική Διακυβέρνησης) προτείνοντας λύσεις. 

  Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην EBRD επιστημονική έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης. Στη συνέχεια η κα. Andreea Moraru (Regional Director for Greece and Cyprus της EBRD), αναφέρθηκε στη βιώσιμη στρατηγική στην Ελλάδα και τον ρόλο της EBRD.

  Στο συνέδριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων: 

  - Γιατί οι αξιολογήσεις ESG διαφέρουν μεταξύ των παρόχων αυτών;

  - Πώς μπορούν οι εταιρείες να λάβουν υπόψη τα κριτήρια ESG και να μετασχηματιστούν;

  - Βιώσιμη τραπεζική: Το παρόν και το μέλλον

  - Θεσμικοί επενδυτές και κριτήρια ESG στη διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών

  - Κίνδυνοι για το κλίμα: Οι επενδυτές τους λαμβάνουν υπόψη και πώς μπορούμε να τους μετρήσουμε;

  - Κανονισμός ΕΕ: Υφιστάμενες και επικείμενες προτάσεις

  Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την ευγενική χορηγία των: Grant Thornton, HSBC, Τράπεζα Πειραιώς, PwC Ελλάδας (Gold Sponsors), Εθνική Τράπεζα (Silver Sponsor), ALPHA TRUST (Supporter) και Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (Affiliate Organization) και των Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αθηΝΕΑ, BusinessNews.gr, Capital.gr, CSRNews, CSRWeek.gr, Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr, Nextdeal.gr και Savvy Investor ως χορηγών επικοινωνίας.

  Βίντεο από τις ομιλίες θα μπορείτε να δείτε σύντομα μέσα από το www.iffr.gr.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ